Σάββατο, Απριλίου 28, 2012

Μεταναστευτικό: Σκεφτείτε πως σας κοροϊδεύουν...

Στην χώρα μας αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. Ο ακριβής αριθμός τους μάλιστα είναι άγνωστος. Άλλοι λένε ότι είναι 500 χιλιάδες, άλλοι 1 εκατομμύριο και άλλοι τους ανεβάζουν στο ενάμιση ή δύο εκατομμύρια...

Ένα είναι σίγουρο. Είναι πάρα πολλοί. Και όμως προσέξτε τι σας λένε οι πολιτικοί: Θα το λύσουν το πρόβλημα...

Ναι καλά... Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να έχεις όλα τα σχετικά δεδομένα. Τα έχει κανένας; Όχι φυσικά. Γιατί αν τα είχαν δεν θα μας κορόιδευαν ότι με 32 κέντρα "φιλοξενίας" χωρητικότητας 1000 ατόμων θα μπορέσουν να το λύσουν.

Είναι αστείος ο ισχυρισμός ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο περνάνε στην χώρα μας περίπου 50000 χιλιάδες λαθρομετανάστες!!! Θα έπρεπε να γίνεται επαναπατρισμός ή προώθηση 4500 χιλιάδων ανθρώπων κάθε μήνα για να μείνει στάσιμος ο αριθμός των λαθρομεταναστών στην χώρα!!!

Αντί αυτού γίνονται κάθε λίγες εβδομάδες ανακοινώσεις ότι η αστυνομία προώθησε 90, 100 ή 200 άτομα στις χώρες τους!!! Αστεία νούμερα.

Ούτε φυσικά μπορείς να κρατήσεις τους ανθρώπους αυτούς σε κέντρα "φιλοξενίας". Θα χρειαζόσουν μία πόλη στο μέγεθος της Λαμίας κάθε χρόνο για να τους βάλεις!!!

Ποια θα ήταν π.χ. η λύση της Χρυσής Αυγής που λέει να τους διώξουν; Θα τους βγάλουν με τις κλωτσιές προς την Τουρκία; Μήπως θα τους βάλουν σε καράβια (πόσα και ποια άραγε) και θα τα βουλιάξουν στο πέλαγος; Θα τους βάλουν να πληρώσουν εισιτήρια για την χώρα τους; Θα τους δώσουν χαρτιά να φύγουν προς Ευρώπη;

Κακά τα ψέμματα. Αυτό το πρόβλημα ούτε λύνεται εύκολα, ούτε θα λυθεί με ευχολόγια, ούτε με "σκούπες". Χωρίς την συνδρομή της Ευρώπης, την συνεργασία της Τουρκίας και την εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής για προώθησε ή και επαναπατρισμό, λύση δεν θα δούμε.

Το βασικό για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λύση είναι να ξέρουμε τα πραγματικά νούμερα. Να γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Οι υστερίες και οι ευκαιριακές "λύσεις" για τις κάμερες και τις ψήφους δεν λύνουν το πραγματικό πρόβλημα.

1 σχόλιο:

Demelene είπε...

Παγκοσμίως η πληθυσμιακή αλλαγή της Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια θεωρείται ιστορικά η βιαιότερη σε περίοδο Ειρήνης.