Πέμπτη, Απριλίου 12, 2012

Προσπαθούν να το ξεχάσουν...

Με εξαίρεση τις εφημερίδες της "ριζοσπαστικής" αριστεράς, όλοι οι άλλοι προσπαθούν να ξεχάσουν ότι έχουμε εκλογές!!! Ασχολούνται περισσότερο με το πως πέρασε ο Άκης την πρώτη νύχτα στην ΓΑΔΑ παρά οτιδήποτε άλλο.

Οι εκλογές αυτές θα είναι υποτονικές. Τα δύο "μεγάλα κόμματα" δεν θα τολμήσουν να κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις και οι κουβέντες τους στην τηλεόραση θα είναι λίγες και μετρημένες για να μην εξοργίσουν και άλλο τον κόσμο.

Θα υπάρξει όμως τρομερή προπαγάνδα από τα ΜΜΕ έτσι ώστε να μαντρώσουν τον κόσμο στα δύο κόμματα που χρόνια τώρα μόνο την Ελλάδα δεν εξυπηρέτησαν, και όσοι προσπάθησαν από τους ανθρώπους τους εμποδίστηκαν από το σύστημα που μυρίζει σαπίλα από χιλιόμετρα...

Σήμερα το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε το μνημόνιο, ούτε οι λαθρομετανάστες, ούτε ο Άκης.

Πρόβλημά μας είναι η ανεργία, η ύφεση και η αδικία. Πρόβλημά  μας είναι η έλλειψη επενδύσεων λόγω υψηλής και ασταθούς φορολογίας. Πρόβλημά μας είναι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και το διεφθαρμένο δημόσιο. Πρόβλημά μας είναι η έλλειψη πόρων (όχι μόνο χρημάτων) για την παιδεία και η εξάρτηση της ανώτατης παιδείας από τα οικονομικά των τραπεζών και του κράτους.

Για αυτά κανένας δεν θα συζητήσει, γιατί δεν θέλει. Να είστε σίγουροι. Τα θέματα αυτά θα αναφερθούν μόνο αποσπασματικά και μέσα στο πλαίσιο της αντιμνημονικής ή μνημονιακής πολιτικής. Δηλαδή σε βάση που δεν δίνει λύσεις καθώς δεν μπορεί να υπάρχει τόσο στενό πλαίσιο.

Στις 6 Μαΐου έχουμε εκλογές. Και στις εκλογές αυτές, νικητής πρέπει να είναι ο πολίτης. Δηλαδή εγώ και εσύ. Όχι τα κόμματα.

Μην βγάλετε έναν βουλευτή και μετά να τον ξεχάσετε για 1, 2 ή 4 χρόνια στην βουλή. Να έχετε απαίτηση να ρωτάει την γνώμη σας. Να την ακούει. Για αυτό τον λόγο δεν είχα άλλη επιλογή από το να διαλέξω κόμμα που δεν έχει αρχηγό και δομή που σέβεται την ψήφο μου. Κόμμα που δεν νομίζει ότι ζούμε ακόμα στην δεκαετία του 60.

Αυτά τα ολίγα για τώρα και να ξέρουν οι "μνημονιοφάγοι" και "μνημονιολάτρες" ότι πέρα από τον μηδενισμό και τον ολοκληρωτισμό υπάρχουν και οι επιλογές μιας κοινωνίας που αλλάζει. Φάνηκε στην Γερμανία με την άνοδο του Κόμματος Πειρατών, ένα κόμμα που φέρνει τους νέους στην πολιτική για να διορθώσουν τα πράγματα και θα φανεί και στην Ελλάδα.

Η γενιά πολιτικών του 60, του 70 και του 80 δεν μπορεί να διορθώσει αυτά που έκανε θάλασσα. Χρειάζεται γενιά που έχει ιδέες και έχει την γνώση. Χρειάζονται οι Πειρατές...

Αυτό το άρθρο φυσικά και αποτελεί πολιτική διαφήμιση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: