Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Κανείς τολμηρός;

Ας ξεχάσουμε για λίγο την "κυβέρνηση" ΠΑΣΟΚ που ζει τις τελευταίες τις στιγμές. Ας ξεχάσουμε για λίγο τις κοκορομαχίες της Αριστεράς για κρανοφόρους και ροπαλοφόρους. Ας δούμε την εναλλακτική. Υπάρχει;

Αυτό που βλέπω εγώ είναι έλλειψη τόλμης. Το πρόγραμμα για την οικονομία που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία είναι δυστυχώς ανεπαρκές. Δεν επανεκκινείται η οικονομία με σιρόπια. Θέλει ηλεκτροσόκ. Το να κατεβάσεις το ΦΠΑ από το 23% στο 19% δεν λέει τίποτα. Το να πεις ότι σε 3 χρόνια ΘΑ πάει η φορολογία εισοδήματος στο 30%, επίσης δεν λέει τίποτα.

Τι χρειάζεται η χώρα; Τι προτείνω εγώ που δεν είμαι οικονομολόγος αλλά που βλέπω τι συμβαίνει έξω και πως έρχονται πραγματικά επενδύσεις; Τι προτείνω να γίνει άμεσα, δηλαδή από την πρώτη μέρα;

1) Φ.Π.Α στο 12% για ηπειρωτική Ελλάδα και στο 7% για νησιά (Εκτός Κρήτης και Εύβοιας) σε όλα τα είδη, εκτός από ελάχιστα είδη που πρέπει να μην έχουν ΦΠΑ (Ψωμί, γάλα, ρύζι από τρόφιμα και κράνη από καταναλωτικά).
2) Φορολογία για επιχειρήσεις στο 10% και με φορολογική αμνηστία για τα πρώτα 2 χρόνια.
3) Φορολογία προσώπων κλιμακούμενη μέχρι το 15%.
4) Ένας και μόνο ένας φόρος στα ακίνητα και με μόνο κριτήριο την αξία τους. Όχι σύμφωνα με τετραγωνικά. 100000 χιλιάδες ευρώ αφορολόγητο και αύξηση κατά 50000 για κάθε παιδί ανεξαρτήτως αριθμού ακινήτων.
5) Νομιμοποίηση τώρα όλων των αυθαιρέτων εκτός δάσους με συνοπτικές διαδικασίες και γκρέμισμα από δω και πέρα αυθημερόν κάθε σχετικής παράβασης χωρίς δυνατότητα προσφυγής του παρανομούντος.
6) Μείωση δαπανών για εξοπλισμούς, υπερωρίες, ταξίδια κ.λ.π. Καμία παραπάνω αποζημίωση πλην του μισθού σε κανέναν δημόσιο υπάλληλο ακόμα και σε υπουργική θέση.
7) Σοβαρό πρόγραμμα ΟΑΕΔ για οργάνωση εξεύρεσης εργασίας σε συνεργασία με όλο τον ιδιωτικό τομέα και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για 1 εξάμηνο με υποχρέωση εργασίας για 1 χρόνο ή επιστροφή επιδότησης από τον εργοδότη.
8) Απαίτηση πλήρους αποκάλυψης από την Siemens για τα δωράκια σε πολιτικούς και δημοσίους υπαλλήλους αλλιώς απαίτηση πλήρους οικονομικής αποζημίωσης στο ποσό των αρχικών συμβάσεων.

Όσο για το χρέος; Θα πούμε στους εταίρους μας ότι είτε μας δανείζουν  με επιτόκιο +1% από αυτό που έχουν εκείνοι με εφαρμογή από το πρώτο ευρώ που μας δάνεισαν πριν από... 50 χρόνια, είτε αρνούμαστε να πληρώσουμε οποιονδήποτε δανειστή. Να δεις για πότε θα συμμορφωθούν. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχεις κι αλλες μαλακιες να μας πεις?που να ησουν και οικονομολογος...ακου εκει αψιμαχιες της αριστερας....δολοφονικη επιθεση φασιστοειδων εναντιον εργαζομενων ηταν αδιστακτε γκαιμπελισκε...να σε χαιρονται αυτοι που σε διαβαζουν ...

Βασίλης Περαντζάκης είπε...

Α καλά.. εσύ είσαι ΠΟΛΥ μαλάκας. Μιλάω για τις αψιμαχίες των αρχηγών ρε ΖΩΟ. Όχι για την δολοφονική επίθεση των μπαχαλάκηδων. Μάθε γράμματα...