Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Τι εστί κούρεμα;

Αυτά που λένε για κούρεμα είναι γελοιότητες. Το κούρεμα 20% σε ποσοστό 43% του χρέους είναι στην ουσία λιγότερο από 4% του συνολικού χρέους. Ανάλογα το κούρεμα 50% του χρέους που λένε είναι στην ουσία ένα 15%  στο συνολικό χρέος. Δηλαδή λιγότερα από την αύξηση του χρέους που είχαμε τα τελευταία 2 χρόνια!!!

Μάλιστα αν υπολογίσει κανείς και την μείωση του ΑΕΠ που θα έρθει από τα μέτρα που θα ζητηθούν... πάμε για περαιτέρω αύξηση του χρέους. Μιλάμε δηλαδή για πραγματική προδοσία μόνο και μόνο για να εισπράξουν κάποιοι τα CDS.

Οπότε μην ακούτε τους δημοσιοκάφρους και τους πολιτικούς ότι θα ανασάνουμε αν μας κουρέψουν. Χειρότερα θα είναι. Να το ξέρετε.

Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο είναι να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας (πραγματική όμως, όχι το σιροπάκι που προτείνει ακόμα και η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς - ακούς Αντώνη; ) και να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει όσο ακολουθείται αυτή η πολιτική.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο αντωνης αγαπητε δεν ακουει! διοτι αυτα παθαινεις αμα κανει πολυ παρεα με ζαβους: σε κολλανε τη μαλακια τους............

Ανώνυμος είπε...

τι λετε γιαυτο? στεκει?

..........
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).

1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα,το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε +το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).
2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.
3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας. Τέλος, μην παραλείψετε, να στείλετε ... τους «χαιρετισμούς» σας, μ' ένα καλάθι από τα γνωστά εξαιρετικά ... εξωτικά φρούτα στο ΥΠΟΙΚ(http://messolonghi-press.blogspot.com/2010/08/blog-post_9882.html)ΠΡΟΣΟΧΗ:Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί το υπογραμμίζω αυτό? στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.
4. Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:
α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,
β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.
Απλό δεν είναι;Και ας τολμήσει-κοπιάσει μετά η ΔΕΗ, να κόψει το ρεύμα, ... θα τους κόψουμε, ... αυτά που εξέχουν. Γιατί άλλο νομιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα, και άλλο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από «κακοχυμένους κουραμπιέδες». Τίμια και πολιτισμένα πράγματα «δεν πληρώνω», ΓΕΝΟΠ, κλπ.).

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Και δυό λόγια, για τους πιο επιφυλακτικούς και «φοβισμένους»:
i. Ο συνήθης τρόπος, για να διακοπεί η οικιακή ηλεκτρική παροχή, είναι η αφαίρεση μίας ασφάλειας ή το κατέβασμα ενός μικρο-αυτόματου διακόπτη στο μετρητή του ρεύματος (σιγά, μη χρησιμοποιήσει η ΔΕΗ καλαθοφόρο όχημα, για να κόψει την παροχή του ρεύματος από την κολώνα, σε μονοκατοικίες. Χρειάζεται πολύ ... θάρρος από τους υπαλλήλους της, που θα τολμήσουν κάτι τέτοιο). Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων (για λόγους προστασίας, καλαισθησίας, κλπ.), ο εν λόγω μετρητής ευρίσκεται σε κάποιο ερμάριο (κουτί-ντουλάπι).
ii. Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ανά δίμηνο («έναντι» & «εκκαθαριστικός»). Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται μετά την καταγραφή της ένδειξης του μετρητή, από κάποιο συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ εργολάβο, μία φορά το 4-μηνο (δηλαδή, τρεις φορές το χρόνο). Επιπλέον, σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, στο κάτω μέρος, υπάρχει σαφής αναγραφή της ημερομηνίας, που θα γίνει η εν λόγω μέτρηση, στη συνέχεια της οποίας εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός (συγκεκριμένα αναγράφεται: «επόμενη μέτρηση π.χ. στις 20.12.2011»). Ετσι, ο κάθε ένοικος, γνωρίζει πάντα την ακριβή ημερομηνία, που θα έρθει ο καταμετρητής (πιτσιρικάς συνήθως), για να καταγράψει τη μέτρηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.
iii. Σε πολλές μονοκατοικίες και ειδικότερα στις παλαιές, το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού, οπότε, κατά κανόνα, η πρόσβαση σε αυτό, είναι δυνατή, μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού (δηλαδή, θα πρέπει να έχει ξεκλείδωτη την εξώπορτα, κ.ο.κ.). Οπότε, σ' αυτή την περίπτωση, για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, θα πρέπει να εφοδιαστεί ... με εισαγγελικό ένταλμα, για να μπει στο σπίτι σας! Συνεχίζω. Σε πιο σύγχρονες όμως μονοκατοικίες, συχνά το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται στο πεζοδρόμιο, π.χ. δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, βάζετε ένα γερό λουκέτο, κι' έτσι διασφαλίζετε, ότι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στο μετρητή, χωρίς τη συναίνεσή σας. Τέλος, στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα, όλοι οι μετρητές ευρίσκονται σε κοινό ερμάριο, το οποίο συνήθως ευρίσκεται σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, για να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση ο καταμετρητής. Ισχύει το ίδιο, με την προηγούμενη περίπτωση: βάζετε ένα λουκέτο στο ερμάριο, κρατάει π.χ. το κλειδί ο διαχειριστής ή ο αντικαταστάτης του και οι μετρητές είναι προσβάσιμοι μόνο με τη συναίνεση των ενοίκων.
Κι' επειδή, όπως ανέφερα στο (ii) παραπάνω, η ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή γίνεται ανά τετράμηνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μεριμνάτε, τη συγκεκριμένη ημέρα (σημειώστε τη στο ημερολόγιό σας), να είναι προσβάσιμος ο μετρητής, για να καταστεί δυνατή η καταμέτρηση. Αλλά ακόμα και αν ξεχάσετε ν' ανοίξετε την εξώπορτα ή να ξεκλειδώσετε το ερμάριο των μετρητών, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει ο καταμετρητής να κάνει τη δουλειά του, ουδέν πρόβλημα. Διαβάζετε μόνος σας την ένδειξη στο μετρητή σας, τηλεφωνείτε στο 10500 (ΔΕΗ) και τους την λέτε.
iv. Τέλος, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσει/καταφέρει η ΔΕΗ να σας κόψει το ρεύμα, ουδέν πρόβλημα. Φωνάζετε τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, σας αντικαθιστά/σηκώνει την ασφάλεια, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και την επόμενη φορά, ... φροντίστε όμως, να είστε πιο προσεκτικοί, δηλαδή, εν τη απουσία σας, να μην έχει κανένας πρόσβαση στο μετρητή σας.

Ανώνυμος είπε...

???????????

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις! ο γιοργο πως θα πεσει? με μπαμ η με μπουμ?

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ είπε...

Στόχο έχουν βάλει οι πασόκοι τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν είναι απλό σκάνδαλο το ποσοτικό
(π.χ. 50% ή 55% ή 60% ή 65%)
και ποιοτικό κούρεμα αλλά ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
(με τον όρο ποιοτικό κούρεμα εννοώ την επιλεκτική χρεοκοπία κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία και δευτερευόντως σε τράπεζες οι οποίες θα γλιτώσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο* φροντίζοντας οι λαμογιοπολιτικοί να μην χάσουν πολλά οι τράπεζες* φροντίζοντας να πληρώσουν «το μάρμαρο» οι συνταξιούχοι και ο απλός Έλληνας φορολογούμενος με τα νέα φοροχαράτσια και τις περικοπές.

Σε έναν λαό που τον έχουν καταδικάσει με τις άθλιες πολιτικές τους σε ανεργία και υπογεννητικότητα-γενοκτονία αποκούμπι είναι σε πολλές Ελληνικές οικογένειες κάποια σύνταξη.

Τώρα στο «νέο πνεύμα» της κακώς εννοούμενης ανταγωνιστηκότητας οι συνταξιούχοι που πλήρωναν επι δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία να θεωρούνται σήμερα σαν «αντιπαραγωγικό βάρος».

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν βλέπουμε τις ευθύνες και τα σκάνδαλα που κάναν οι λαμογιοπασόκοι στο παρελθόν απέναντι στον ιδρώτα και το αίμα που έχυσε ο Ελληνικός Λαός για να φτιάξει την πατρίδα που ονειρευόταν για τις επόμενες γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων:

Το «νέο πνεύμα» της αρπαγής των αποθεματικών των ταμείων εφαρμόστηκε κυρίως με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου όπου ο σημίτης νομοθέτησε το παίξιμο των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να φαγωθούν τα αποθεματικά από τα μεγαλολαμόγια επιχειρηματίες και τραπεζίτες που βγάλαν την περιουσία μας σε τράπεζες του εξωτερικού ή ξέπλεναν τα χρήματα μέσω of shore εταιριών.

Ο σημίτης επιπροσθέτως πούλησε 20 τόνους χρυσό σε υποπολαπλάσια τιμή από ότι έχει σήμερα.

Ο σημίτης έβαλε «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» δηλαδή» την goldman sachs να ασχολείται με το Ελληνικό χρέος με την ανταλλαγή-απόκρυψη ομολόγων (swaps).

Τα τοξικά ομόλογα, που ευτυχώς δεν προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία όπως σε άλλες χώρες π.χ. Ισλανδία και Ιρλανδία, μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησαν την περίοδο του σημίτη.

Τα CDS αρχικής αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που είχε αγοραστεί από το ταχυδρομικό ταμιευτήριο επί νέας δημοκρατίας ξεπουλήθηκε βιαστικά μετά τις εκλογές του 2009 επειδή μερικούς μήνες μετά θα ήταν υπερβολικά εξόφθαμο σκάνδαλο (26 δισεκατομμύρια ίσως και περισσότερα αξίζει σήμερα).

Οι μεγαλοτραπεζίτες έβγαζαν πολλά με τα ανοικτά δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, κ.α. με την ανοχή του κράτους με αντάλλαγμα την περιοδική αγορά ομολόγων του Ελληνικού δημοσιου.
Η διαχρονική πολιτικοοικονομική αλληλουποστήριξη-διαπλοκή τους (πολιτικοί, τραπεζίρες, μεγαλοεπιχειρηματίες) διασφάλισε την μεταφορά τεράστιων περιουσιών σε Ελβετικές τράπεζες και σε άλλους οικονομικούς παραδείσους.
Η διαχρονική πολιτικοοικονομική αλληλουποστήριξη-διαπλοκή τους (πολιτικοί, τραπεζίρες, μεγαλοεπιχειρηματίες) θα διασφαλίσει στο άμεσο μέλλον το να μην χάσουν πολλά οι τραπεζίτες με το να μεταφερθούν τα βάρη στον Ελληνικό Λαό.

Ο μελλοντικός στόχος των προδοτικών ενεργειών των λαμογιοπασοκικών κυβερνητών διαφαίνεται πλέον καθαρά με την πτώση της ποιότητας της ζωής μας, την οικονομική και πολιτική υπονόμευση της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας και με την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.