Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2011

Τι βλέπουν όλοι;

Βρίσκομαι σε θέση που μπορώ και συνομιλώ με επιχειρηματίες, τραπεζικούς (όχι τραπεζίτες...), νομικούς, οικονομολόγους και γενικά ανθρώπους που χωρίς πολιτικές εμπάθειες αναλύουν καθημερινά αυτά που βλέπουν και βιώνουν. Τι βλέπουν όλοι αυτοί; Βλέπουν ότι η πορεία που έχουμε πάρει συνδυαζόμενη με την προφανή ασχετοσύνη των υπουργών και την απροθυμία για πραγματικές αλλαγές του κρατικού μηχανισμού, οδηγεί στην κατάρρευση της οικονομίας και με αυτήν κάθε έννοιας νομιμότητας.

Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το βλέπουν τώρα και όχι 16 μήνες πριν που ψηφιζόταν το μνημόνιο και λαμβάνονταν τα πρώτα λανθασμένα μέτρα ενώ καθυστερούσαν και αναβάλλονταν μέχρι και σήμερα οποιαδήποτε αναπτυξιακά μέτρα.

Είναι αργά για να αλλάξει αυτή η καταστροφική πορεία; Ποτέ δεν είναι αργά. Το θέμα είναι μήπως ακριβώς εκεί θέλουν να μας οδηγήσουν; Αυτό δεν μπορεί να καταλάβει κανένας. Γιατί είναι προφανές ότι δεν οδηγούμαστε πουθενά με αυτή την πορεία. Οπότε γιατί η εμμονή; 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι μήπως ακριβώς εκεί θέλουν να μας οδηγήσουν

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ????????????

Βασίλης Περαντζάκης είπε...

Εγώ το ξέρω. Το κατάλαβα όταν την πρώτη μέρα που ανέλαβαν την εξουσία έκαναν το t3 σε t10 και το μάθαμε 4 μήνες μετά. Το θέμα είναι... τώρα το καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι!!!