Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2011

Το ΠΑΣΟΚ τελειώνει με το κοινωνικό κράτος...

Παρακρατήσεις από τους μισθούς εκτός από την φορολογία γίνονται για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επίδομα ανεργίας, σύνταξη, παροχές εργατικής εστίας και διάφορα άλλα.

Κάποια από αυτά είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως το επίδομα ανεργίας, κάποια είναι κοινωνικού. Ποια η διαφορά; Το πρώτο όταν το χρειαστείς στο δίνουν από τα λεφτά που έχεις πληρώσει, το δεύτερο από τον γενικό κορβανά του ταμείου. Έτσι, αν δεν έχεις δουλέψει, δεν δικαιούσαι επίδομα ανεργίας, αλλά αντίθετα θα πάρεις σύνταξη όταν φτάσεις στα 65, έστω και απορίας. Έχουν επίσης μία ακόμη διαφορά. Τα ανταποδοτικού χαρακτήρα υποτίθεται ότι δεν μπορούν να στα κόψουν, όπως και του κοινωνικού χαρακτήρα δεν μπορούν να στα μειώσουν για να πληρωθεί κάτι το οποίο έχεις ήδη υποτίθεται πληρώσει.

Ε... και όμως. Η χούντα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει τα πάντα. Βάζει εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα ανεργίας την στιγμή που δεν βάζει εισοδηματικά κριτήρια για την παρακράτηση από τον μισθό (αφού δεν θα σου το δώσουν, γιατί να το πληρώσεις;) και από την άλλη παρακρατεί σύνταξη για πληρωμή Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που ήδη έχεις πληρώσει σε περίπτωση χρόνιας νοσηλείας.  Και το τελευταίο μάλιστα με μια απλή υπουργική απόφαση.

Αλήθεια, πόσο εγκληματίας μπορεί να είναι ο Λοβέρδος; Που είναι ο εισαγγελέας; Αυτός ο "άνθρωπος" που υπέγραψε τέτοια απόφαση πρέπει να μπει φυλακή, χθες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: