Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2011

Προστασία της δημοκρατίας ή φακέλωμα;

Οι "δημοκρατικές" ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ βγήκαν πάλι στην επιφάνεια. Τυχαία; Δεν νομίζω. Αλλά ας αφήσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας και ας δούμε την πραγματικότητα...

Προσέξτε τώρα... όπου blog, βάλτε την ονομασία οποιουδήποτε σημείου παρουσίας στο διαδίκτυο. Η λέξη blog δεν καλύπτει παρά μόνο ένα μικρό τμήμα της έκφρασης:

Τι είναι συκοφαντία και εκβιασμός; Ποινικά κολάσιμα αδικήματα. Τι λοιπόν πρέπει να κάνει κάποιος που συκοφαντείται ή εκβιάζεται από ένα "blog"; Απλό. Θα κάνει μια καταγγελία και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα ζητήσει την άρση ανωνυμίας (εφ' όσων είναι ανώνυμο) του "blog". Για τα ποινικά αδικήματα είναι υποχρεωμένες οι εταιρίες που φιλοξενούν τα "blog" να δίνουν τα στοιχεία των κατόχων τους. Οπότε να η ταυτοποίηση. Από κει και πέρα όλα παίρνουν τον δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

Οπότε γιατί το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει υποχρεωτική την ταυτοποίηση των blogs; Τι ακριβώς θα εξυπηρετήσει αυτό; Μπορεί ο υπουργός "Δικαιοσύνης" να μας το εξηγήσει; Γιατί το πρωί σε μια εκπομπή που μίλησε είπε μόνο ότι "δεν τον καταλαβαίνουμε". Ε να μας εξηγήσει τότε. Μάλιστα τι έχει να πει για την άποψη του Παπανδρέου που έλεγε ότι είναι αντίθετος με κάθε τέτοια κίνηση πριν βέβαια κερδίσει τις εκλογές; Άλλαξε άποψη ο Παπανδρέου ή ανήκει σε αυτούς που "δεν καταλαβαίνουν το ΠΑΣΟΚ";

Θα σας πω εγώ. Και ας το πάρει ο υπουργός για συκοφαντία. Στα @@ μου. Εγώ σε εκβιαστές και συκοφάντες σαν τους ΠΑΣΟΚους δεν χαρίζομαι:

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να φακελώσει την ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο. Με την ταυτοποίηση θα μπορεί να ξέρει τις πολιτικές και λοιπές απόψεις των ενεργών πολιτών. Έτσι θα μπορεί να κατευθύνει την ενημέρωση κατάλληλα, να συκοφαντεί, να απομονώνει και να καταστρέφει όσους δεν του κάνουν τεμενάδες.

Να πάει στο διάολο όμως. Δεν πρόκειται να πετύχει κάτι τέτοιο. Εγώ ΕΠΩΝΥΜΑ δηλώνω ότι αν περάσει νόμο ταυτοποίησης θα ανοίξω αμέσως ανώνυμο blog και θα τους αλλάξω τα φώτα. Και αυτό μπορεί να το πάρει ως εκβιασμό το σοσιαληστρικό κάθαρμα που λέγεται υπουργός "δικαιοσύνης" της χούντας του ΠΑΣΟΚ.

Βασίλης Περαντζάκης.

1 σχόλιο:

Demelene είπε...

Και τους δικαστικούς που τους βάζεις?