Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Οι Ισλανδοί σοσιαλιστές είναι σαν τους δικούς μας... Ο λαός τους όμως...

Οι Ισλανδοί Σοσιαλιστές έκαναν συμφωνία να πληρώσει ο Ισλανδικός λαός τα χρέη των 6,5 Δις ευρώ (σχεδόν 50% του ΑΕΠ τους) που έκλεψαν οι Ισλανδοί τραπεζίτες από Ολλανδούς και Βρετανούς καταθέτες. Ο λαός όμως της Ισλανδίας σε δημοψήφισμα αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο σε ποσοστό άνω του 92%...

Πόσο μοιάζουν οι Ισλανδοί Σοσιαλιστές με τους δικούς μας ε; Πρώτα οι τραπεζίτες!!! Ο λαός τους όμως είναι κατά πολύ εξυπνότερος από τον δικό μας που ακόμα θεωρεί καταληλότερο για πρωθυπουργό το καθυστερημένο που έχει αποτύχει σε ότι έχει κάνει και έχει πάρει πίσω όλες τις... δεσμεύσεις του.

6 σχόλια:

Demelene είπε...

Συμφωνώ με μια παρατήρηση γενική.
Οι Ισλανδοί δεν έχουν ένα εχθρό κράτος όπως η Τουρκία δίπλα τους.

Για μένα σαν χώρα είμαστε σε πολύ δύσκολη γεωπολιτική θέση. Η ιστορία έχει δείξει κατεπανάλληψη πως αυτά τα δήθεν ανεξάρτητα συμβούλια, εμφανίζουν χώρες σαν τον μεγαλύτερο σατανά και μετά πάνε και τα κάνουν όλα λίμπα γιατί απλά είχαν ένα ηγέτη ή λαό που δεν έπαιξε μπάλα.

Και εμείς έχουμε όχι μόνο τους Τούρκους αλλά και όλα τα βόρια σύνορα μας. Βέβαια για όλα αυτά ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία και το υπουργείο εξωτερικών. Αλλά προδοσία μόνο π[ρος μέσα δεν γίνεται!! Θέλει και προς έξω!

Vassilis είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η Τουρκία... Θα κρατήσουμε τον Γιωργάκη γιατί φοβόμαστε την Τουρκία; Άσχετο λίγο δεν είναι;

Demelene είπε...

Το βλέπεις πολύ στενά.

Demelene είπε...

Εννοώ ότι ανεξαρτήτως κυβέρνησεις, λόγω παντελής έλλειψης σχεδιασμού εξωτερικής πολιτικής αλλά και λόγω γεωπολιτικών συνθηκών, σαν χώρα είσαι ευάλωτος σε διάφορες επιθετικές έστω και οικονομικές.

Η προδοσία της χώρας έχει υπογραφή ΓΑΠ και σχεδίαση δεκαετιών.

Vassilis είπε...

Δεν το βλέπω καθόλους στενά. Η προδοσία που λες σχεδιαζόταν από τους "σοσιαλιστές". Όχι από τους δεξιούς. Εσύ το βλέπεις ισοπεδωμένο. Στο έχω ξαναπεί. Η ισοπέδωση είναι το μεγάλο λάθος που μας δίδαξαν επίτηδες.

Demelene είπε...

Βασίλη οι ιδεολογίες και τα χρώματα είναι οι παρωπίδες που δεν σε αφήνουν να δεις.

Οι εθνικές πολιτικές δεν δημιουργούνται ούτε για ένα ούτε για πέντε χρόνια.

Διάβασε κανένα βιβλίο να δεις τα καμώματα πχ της Μπακογιάννη στο υπουργείο εξωτερικών.

Η προδοσία είναι καθολική από την πολιτική φρουρά και έχει υπογραφή κεφαλαίου. Το γαρνίρισμα μόνο άλλαζε.