Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

Συνενώσεις σχολείων

Όλοι γνωρίζουμε ότι λόγο γεωγραφικής ιδιαιτερότητας η χώρα μας έχει πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων. Όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι κάθε σχολείο δεν είναι ίδιο, αλλά έχει διαφορές είτε γιατί κάποια είναι ποιο καινούρια, είτε γιατί έχουν περισσότερες αίθουσες και για πολλούς άλλους λόγους.

Τώρα η κυρία Διαμαντοπούλου θέλει να πείσει ότι οι συνενώσεις έγιναν με εκπαιδευτικά κριτήρια και όχι με λογιστικά. Πως μπορεί να το κάνει όμως αυτό όταν στις μισές τουλάχιστον των περιπτώσεων έχουν γίνει τραγικά σφάλματα στον σχεδιασμό τους. Είναι δυνατόν σχολεία ορεινών δήμων να συνενώνονται με σχολεία του δήμου τους σε αποστάσεις 15 και πλέον χιλιομέτρων; Είναι δυνατόν καινούρια σχολεία με κλειστά γυμναστήρια να εγκαταλείπονται για μικρότερα σχολεία με περισσότερους μαθητές; Αυτά είναι λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν σε καμία περίπτωση.

Μάλιστα στην αρχή η υπουργός είχε το γνωστό αυταρχικό ύφος της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας. "Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει." Αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις με καταλήψεις και διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών θα είχε ακούσει τα προβλήματα η κυρία Διαμαντοπούλου; 

Κακά τα ψέμματα. Οι συνενώσεις έγιναν με καθαρά λογιστικά κριτήρια. Θα μπορούσαν όμως να μην δημιουργούν και προβλήματα σε μαθητές και γονείς με την προχειρότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: