Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Περνώντας από το κέντρο...

Ανέβηκα σήμερα το μεσημέρι για μια δουλειά προς την Ομόνοια από το Θησείο. Δίπλα μου σχεδόν σε κάθε γωνιά μετά την Σοφοκλέους, πρεζόνια και έμποροι ναρκωτικών να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να τους ενοχλεί κανένας... Παζάρευαν μάλιστα με δυνατή φωνή και την πραμάτια τους. Ένας έκανε διαφήμιση σε περαστικό πρεζόνι για τα καλά του δικού του έμπορου!!!

Τελευταία φορά που είχα δει αντίστοιχη σκηνή είχα καλέσει από καρτοτηλέφωνο το 100 που με παρέπεμψε να πάρω τηλέφωνο το 107 (δίωξη ναρκωτικών) και να επαναλάβω την όλη ιστορία. Μάλιστα τότε σε παράπονό μου, ότι θα έπρεπε ήδη να βρίσκονταν εδώ ομάδες αστυνομικών και να τους μάζευαν μου απάντησαν "εσείς μας ξανακαλέσατε σήμερα"; Λες και τους ενοχλούσα!!!

Η αστυνομία τι κάνει; Τίποτα. Γιατί; Γιατί δεν έχει εντολές. Είναι απλό. Είδατε τι συνέβει χθες. Σιγά μην διακινδυνέψουν την ζωή τους μαζεύοντας εμπόρους που σε λίγες ώρες θα είναι πάλι έξω γιατι τυγχάνει να είναι μαύροι ή "Πακιστανοί" ή χρήστες... χαζοί είναι; Εξάλλου έτσι πέφτουν και οι αξίες των ακινήτων και τα μαζεύουν οι πολιτικοί, οι συγγενείς τους και οι φίλοι τους.

Αν εμφανιστεί κάποιος και μιλήσει με... "εχθροπάθεια" για αυτούς τους εμπόρους ναρκωτικών, άραγε θα συλληφθεί για να προστατευτεί η μπάζα τους; Νομίζω ναι. Οπότε μόκο όλοι μας. Τον σκασμό. Μην τους κύκλους τους τάρατε...

5 σχόλια:

O gamias sou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Vassilis είπε...

ο ηλίθιος που παρεξηγήθηκε ήταν έμπορος ναρκωτικών ή δουλέμπορος.

Ανώνυμος είπε...

Η Αστυνομια δεν εχει εντολες!
Μαλιστα.
Αλλη μια ελληνικη πρωτοτυπια.
Η Αστυνομια πρεπει να παρει εντολες για να κανει το αυτονοητο!!!!!!!

Vassilis είπε...

Ο απλός αστυνομικός παίρνει εντολές για να κάνει ακόμα και το αυτονόητο. Αν δεν το ξέρεις αυτό... δεν ξέρεις πως δουλεύουν τα σώματα ασφαλείας ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Ανώνυμος είπε...

Καλά λέει ο Βασίλης οι πάντες στην αστυνομία λειτουργούν με εντολές, ακόμα και ο αρχηγός της αστυνομίας περιμένει εντολές απο το υπουργείο.