Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Πως θα βρούμε τα 50 δις με απλά Ελληνικά!!!

Πηγή: Έχω μάτια και βλέπω"Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ευρηµατικότητα. 
Για παράδειγµα, ο στόχος αυτός µπορεί να προωθηθεί όχι µόνο άµεσα αλλά και έµµεσα µε χρηµατοοικονοµικές µεθόδους, µέσα από τις µετοχές ή τα οµόλογα µιας εταιρείας που θα αναλάβει να διαχειριστεί ένα επιλεγµένο και «καθαρό» τµήµα της δηµόσιας περιουσίας. Αναµένουµε ακόµη τη φυσιολογική - στατιστική αναπροσαρµογή του µεγέθους του ΑΕΠ που θα αυξήσει τον παρονοµαστή του κλάσµατος του δηµοσίου χρέους, ενώ η σταθεροποίηση της κατάστασης θα µας επιτρέψει να µιλήσουµε µεπιο καλούςόρους µε τους ιδιώτες– τράπεζες,επενδυτικά κεφάλαια, ταµεία – που είναι κοµιστές του τµήµατος εκείνου του δηµοσίου χρέους που δεν έχει περιέλθει ακόµα στα χέρια των εταίρων µας στην ευρωζώνη και διεθνών θεσµών,όπως η ΕΚΤκαι το ∆ΝΤ. Ολαφυσικά αυτά χρειάζονται ισχυρή πολιτική και κοινωνική στήριξη."

Όποιος κατάλαβε, να μας το πει και εμας...


Σχόλιο vasper: Είναι απλό. Αναπροσαρμόζοντας το φυσιολογικό-στατιστικό μέγεθος του παρανομαστή κλάσματος του Δημόσιου χρέους, σταθεροποιούμε το ΑΕΠ ως προς την ανάπτυξη σε σχέση με το τμήμα εκείνο που εκ των όρων του μνημονίου ανήκει στο κομιστές του ιδιωτικού,τραπεζικού, επενδυτικού κεφαλαίου ή στα ταμεία. Αυτό στην ουσία θα "καθαρίσει τμήμα" της δημόσιας περιουσίας  που με αποφασιστικότητα και ευρηματικότητα μέσα από ισχυρή πολιτική και κοινωνική στήριξη θα φέρει έσοδα 50 δις. Ποιο απλά; Θα συνδέσουμε τα ψιψιψίνια με τα κοκοκόψαρα!!!


6 σχόλια:

aggelos είπε...

βασικα λεει με πολυπλοκο κουλτουριαρικο τροπο το απλο που ξερουμε..
οτι το χρεος δεν χρειαζεται νε πεσει τοσο ή ξεπληρωθει,,αλλα να αυξηθει το αεπ,η παραγωγη,αναπτυξη κλπ..

λεει αυτο που ξεχνανε ,,οτι ο καραμανλης πχ ως ποσοστο του ΑΕπ-οπως διεθνως μετρεται το χρεος- δεν ανεβασε το χρεος.

δεν παιζει ρολο ποσα χρωστας,,αλλα ποσα χρωστας σε σχεση με το μισθο σου,,εισοδημα κλπ..

Vassilis είπε...

Εδώ βασικά προσπαθεί να πει πως θα μαζέψουμε τα 50 δις και μέσω της ανατίμησης των αξιών.

aggelos είπε...

ο Βενιζελος βασικα αν πει κατι με απλα λογια θα τιναχθει στον αερα σαν τη Φουκοσιμα..

πρεπει να τα λει περιεργα για να τον πιστευουν ως σημαντικο..το φουσκα..

Ανώνυμος είπε...

γρηγορα εκλογες να ερθει η πολιτικη ανοιξη να μηδενισει το χρεος σε ενα χρονο και ο σταικουρας με τον καπιταλιστα τον μηταρακη να μας ταισουν με χρυσα κουταλια!!απλα πραγματακια...εδω ο καραμανλης με τοση μιζα, σκανδαλα, επιτροπες,ταξιδια,σπαταλες,κουρτινες,ροζ τηλεφωνα, γαλαζιες προσληψεις,υπερτιμολογισεις και χαριστικες ρυθμισεις σε κολλητους μεγαλοωφειλετες δεν ανεβασε λεει το χρεος.....μαλλον τα 500€ της γιαγιας μου μας χρεοκοπησανε!!!!!

Vassilis είπε...

Ο από πάνω είναι ΠΑΣΟΚος.

Ανώνυμος είπε...

@ aggelos

Το καλύτερο σχόλιο ever