Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

Αξιοποίηση χωρίς ανάπτυξη δεν γίνεται...

Πως θα αξιοποιήσει το δημόσιο περιουσία 50 Δις και θα βγάλει... 50 Δις χωρίς πώληση; Απλά λένε ανοησίες. Το δημόσιο μπορεί να βγάλει 50 Δις αξιοποιώντας πολύ μεγαλύτερης αξίας περιουσία. Νοικιάζοντας ή έστω παραχωρώντας για χρήσεις που θα αποφέρουν έσοδα.

Ναι... ωραία. Ποιος θα νοικιάσει όμως δημόσια περιουσία; Και για ποιο λόγο; Απλά για να την έχει... νοικιασμένη; Σε ποιον θα παραχωρήσουν; Και με ποια εχέγγυα;

Θα πρέπει σε αυτήν την περιουσία να μπορεί να χτίσει, να επενδύσει, να υπάρχουν συγκεκριμένες συμφωνίες. Εδώ, 15 μήνες τώρα δεν έχουν καταφέρει να φέρουν μία επένδυση στην χώρα. Μόνο φούσκες που σκάνε δεξιά και αριστερά. Πως ελπίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν φέρει 15 Δις από την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας; Ούτε με σφαίρες. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε. Αν καθίσουν τόσο πολύ...

Υπάρχει τρόπος να φέρουν επενδύσεις. Κυριότερο; Να εγγυηθούν σταθερό φορολογικό καθεστώς, όχι όπως τώρα που κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Να χαμηλώσουν λίγο την φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη και να την μηδενίσουν στα επενδυόμενα. Να δώσουν κίνητρα για προσλήψεις με περαιτέρω φοροαπαλλαγές.

Τώρα τι λέω έτσι; Είναι δυνατόν ποτέ "σοσιαλιστές" να κάνουν κάτι τέτοιο; Πρώτα θα πετύχουν πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και μετά θα τα δώσουν όλα στις επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς. Όχι πριν όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: