Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2011

Το οργανωμένο σχέδιο, ο λόγος εφαρμογής και αποτυχίας.

Όταν έχεις ξοδέψει χρόνια για να δημιουργήσεις κομματικούς μηχανισμούς που υπακούν σε συγκεκριμένα καλέσματα και "ιδεολογίες" πως τους πείθεις να επιτρέψουν κάτι το εντελώς ξένο; Πως τους πείθεις ότι αυτό που είχες ως ανάθεμα χθες, σήμερα είναι εκτός από αναγκαίο και σωστό;

Ο μόνος τρόπος είναι να πεις ψέμματα και σιγά σιγά να παρουσιάσεις την νέα κατάσταση ως κάτι τετελεσμένο.

Αυτό έκανε και ο Παπανδρέου. Το ξέραμε, το είχαμε καταλάβει από την αρχή. Αυτό που δεν ξέραμε και δεν ξέρουμε ακόμα είναι το πραγματικό του σχέδιο.

Οπότε το θέμα είναι γιατί φαίνεται να αποτυγχάνει; Γιατί καθυστερεί με τις αλλαγές; Γιατί δεν τις πιστεύει όπως λέει και ξαναλέει; Γιατί θεωρεί ότι ο κόσμος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται και τον αφήνει να ξεσπάσει βρε αδελφέ; Φυσικά και όχι. Αυτά είναι για τους αφελείς ιδεολόγους σοσιαλιστές (ή τους βολεμένους στο δημόσιο ΠΑΣΟΚους).

Μπορώ να καταλάβω το λόγο που το ΠΑΣΟΚ κορόϊδεψε τον κόσμο του. Είναι άνθρωποι με περιορισμένη νοημοσύνη ή απλά βολεμένοι και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην αντιδράσουν. Κοροϊδία και τρομοκρατία. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αποτυγχάνει τόσο οικτρά ενώ θα μπορούσε να κάνει θαύματα με τις θεσμικές αλλαγές στην σωστή σειρά.

Εκτός αν έχει άλλο σχέδιο βέβαια... Που έχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: