Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2011

Ψεύτες και κλέφτες...

Όταν ξεκίνησε η ιστορία με τις αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μας είχαν πει ότι θα ισχύουν εισιτήρια μίας διαδρομής με 1,20 ευρώ και συνδυαστικά για 90 λεπτά με 1,40 ευρώ. Δεν είπαν όμως ότι αυτό δεν ισχύει για το... τρένο!!!

Σήμερα χρειάστηκε να κάνω μία διαδρομή με το τρένο ως το Θησείο (4 στάσεις από το σπίτι μου). Πάω λοιπόν στο σταθμό και ζητάω ένα εισιτήριο. Βγάζω 1,20 να το πληρώσω και μου λέει 1,40 κάνει. Του λέω θέλω το μίας διαδρομής καθώς θα πάω Θησείο και δεν θα γυρίσω με το τρένο. Μου λέει δεν υπάρχει τέτοιο εισιτήριο στο τρένο... Οπότε και εγώ του είπα δεν έχω άλλα 20 λεπτά να σου δώσω, παίρνω τα λεφτά μου και φεύγω.

40% αύξηση τα εισιτήρια του τρένου λοιπόν. Δεν έχει σημασία αν θα χρησιμοποιήσεις το δίκτυο για μία διαδρομή μίας στάσης ή για 90 λεπτά... Ε... αρνούμαι να πληρώσω ΡΕ.

Ψεύτης

1 σχόλιο:

taxidriver είπε...

hxxp://news247.gr
Γλίτωσε το εδώλιο

Για κατάχρηση της βουλευτικής ασυλίας εκ μέρους της κας Μιλένας Αποστολάκη, η οποία εμπόδισε τον πρώην σύζυγό της να έχει επικοινωνία με το γιο τους, καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την Ελλάδα
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” (20/02), ο πρώην σύζυγος της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προσέφυγε στο Στρασβούργο, προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμα να την εγκαλέσει ποινικά για παράβαση των όρων επαφής με το παιδί τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΔΑ, η κα Αποστολάκη εκμεταλλεύτηκε τη βουλευτική της ασυλία, προκειμένου να αποφύγει να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Κατά συνέπεια, το Δικαστήριο έκρινε πως το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει το ποσό των 19.000 ευρώ συν τους τόκους ως αποζημίωση στον πρώην σύζυγό της κας Αποστολάκη, επειδή το 2007 η Βουλή δεν ενέκρινε την άρση της ασυλίας της, όταν εκείνος στράφηκε νομικά εναντίον της.

Με την απόφασή του αυτή, το Δικαστήριο ουσιαστικά αναγνώρισε πως η άρνηση να αρθεί η ασυλία της υφυπουργού για ενέργειες που δε σχετίζονται άμεσα με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, παραβιάζει το δικαίωμα προσφυγής του πρώην συζύγου της, Π. Συγγελίδη, και πατέρα του παιδιού τους, στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται δε, πως το Δικαστήριο έκρινε “άνιση μεταχείριση” το γεγονός πως την ώρα που ο πατέρας του παιδιού δεν μπορούσε να κινηθεί ποινικά εναντίον της, εκείνη διατηρούσε το δικαίωμα αυτό στο ακέραιο.

Να τους χαιρομαστε Βασιλη μου