Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η λύση για τις μετακινήσεις μας στο λεκανοπέδιο Αττικής που δεν απαιτούν αυτοκίνητο ή μεταφορά αποσκευών είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο. Με αυτονομία από 20 έως και 60 χιλιόμετρα, αν δεν χρειάζεται να πηγαίνετε 2 φορές την μέρα μέχρι την άλλη άκρη της Αττικής... βολεύει. Κόστος; Λίγο πάνω από το ετήσιο εισιτήριο. Όσο για το ρεύμα που καταναλώνει; 0,03 ευρώ το χιλιόμετρο. Δηλαδή κατά πολύ φτηνότερο από το εισιτήριο του τρένου ή του λεωφορείου.

Ποιοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν;  Άνθρωποι που μένουν μερικά χιλιόμετρα από την δουλειά τους, υπάλληλοι γραφείων, καταστημάτων, φοιτητές, μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι, γιατροί, νοσοκόμοι, προγραμματιστές...

Θα μου πείτε μπορείς με το κρύο να πάρεις το ποδήλατο; Γιατί; Φόρα ένα μπουφάν. Και αν βρέχει; Μα με 20-50 ευρώ αγοράζετε ένα πολύ καλό αδιάβροχο που το φοράτε πάνω από τα ρούχα σας και πιστέψτε με, κάνει καλή δουλειά.

Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους και πολλοί δεν χρειάζονται καν να πάρουν ηλεκτρικό αν μένουν σε εύκολα προσβάσιμες περιοχές.

Κόστος σε ευρώ; Από 550 έως όσο θέλετε. Υπάρχουν μέχρι και κιτ μετατροπής για τους μερακλήδες. 

3 σχόλια:

Antilogos είπε...

Οφείλεις περισσότερες λεπτομέρειες και Links...


Υ.Γ: (Άσχετο...) Ελπίζω να "κάλυψε" το λάθος μου η ανάρτηση των 18:00 :)))

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη σήμερα είδα έναν ποδηλάτη (μαύρο ποδηλατικό κράνος, μπλε σκούρο μπουφάν, τζιν) στην Πειραιώς στο ύψος του praktiker, να προσπερνάει όλα τα μποτιλιαρισμένα αμάξια, μέχρι και τις μηχανές!!! Εσύ ήσουν; Αν ναι, μπράβο σου που το έκανες πράξη!

Μάλιστα θα τολμήσω να πω ότι αν και δηλώνεις δεξιός, είσαι πιο αριστερός από μερικούς «κομμουνιστές» των ΒΠ που δεν αποχωρίζονται το SUV τους...

Vassilis είπε...

!!! Εγώ ήμουν !!!

Και πράγματι μοιάζω με τους κομμουνιστές της παλαιάς σχολής!!!

αχαχαχα

Antilogos, θα έχω εκτεταμένο άρθρο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα σύντομα. Και ναι με κάλυψες πλήρως!!!