Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2011

Υπενθύμιση... (εναλλακτική πραγματικότητα)

Μετά την απόφαση του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετηθεί φράχτης στα σύνορα με την Τουρκία ώστε να εμποδιστεί η διέλευση λαθρομεταναστών, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για χουντική νοοτροπία και για ρατσισμό. Συγκεκριμένα είπε: "Τίποτα δεν μας εκπλήσσει πλέον. Η δεξιά ήταν πάντα η ίδια και ο λαός δεν το ξεχνά. Καλούμε όλους τους πολίτες να κατέβουν σε διαμαρτυρία. Αυτή η ρατσιστική κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Εμείς σεβόμαστε τα αδέλφια μας τους μετανάστες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για αυτούς."

Λογική και η αντίδραση της Κομισιόν, ή οποία κρατώντας αποστάσεις από την απόφαση του υπουργού δείχνει ότι συμφωνεί και με την ανακοίνωση κόλαφο της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι αντιδράσεις του Συνασπισμού και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ήταν άμεσες. Πορείες διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας όπου σε συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, μετά από απρόκλητη επίθεσή τους, ο κόσμος αντέδρασε. Μεγάλες καταστροφές σε καταστήματα του κέντρου. Γλίτωσαν μόνο τα μεγάλα εμπορικά. Ανίκανη η κυβέρνηση Καραμανλή να αντιδράσει.

Ο υπουργός εσωτερικών, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος θα προσπαθήσει σήμερα στην βουλή να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την χωρίς προηγούμενο σκληρή απόφαση.

Ελευθεροτυπία, 2/1/2011

Σχόλιο vasper:  Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Ο νοών... νοείτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: