Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2010

Διαβούλευση για την ανώτατη εκπαίδευση...

Το έχω πει πολλές φορές και πιθανών να το πω άλλες τόσες. Η ανοιχτή διαβούλευση του opengov.gr, έτσι όπως την έχουν καταντήσει, είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων δικαιολογία για την επιβολή των απόψεων της κυβέρνησης και στην χειρότερη ένας ενδιαφέρον τόπος για να βρεις αστεία σχόλια και να γελάσεις με την ασχετοσύνη αυτών που γράφουν...

Ο mitsos, η gabriela, ο parapas34 και τα υπόλοιπα παιδιά δίνουν τα φώτα τους στους κυβερνώντες μέσα από τα σχόλιά τους. Ταυτόχρονα μας παρέχουν απίστευτο γέλιο.

Δεν διαφωνώ με την ιδέα της διαβούλευσης στο διαδίκτυο. Διαφωνώ με τον τρόπο που εφαρμόζεται. Μία διαβούλευση για την ανώτατη παιδεία δεν μπορεί να είναι το ίδιο προσβάσιμη σε έναν έφηβο και σε έναν καθηγητή πανεπιστημίου. Καλό είναι να μπορεί ο έφηβος να διαβάσει τις απόψεις, αλλά όχι και να γράψει. Τουλάχιστον όχι απευθείας στην σελίδα της διαβούλευσης. Ο καθηγητής πανεπιστημίου αντίθετα θα πρέπει να λαμβάνει επίσημη πρόσκληση για να σχολιάσει στην διαβούλευση.

Μήπως πρέπει να ξεκινήσει και μια διαβούλευση για το πως θα γίνονται οι διαβουλεύσεις; Μόνο σας παρακαλώ.. να λαμβάνουν μέρος άτομα που τουλάχιστον έχουν κάτι να πουν!!! Άλλο η δημοκρατία και άλλο η αυτή η Ελληνική πρωτοτυπία να έχουν όλοι γνώμη επί παντός επιστητού!!! Μην τα μπερδεύουμε όλα.

Κάποιες διαβουλεύσεις μπορούν να είναι 100% ανοιχτές. Αλλά διαβουλεύσεις όπως αυτή για την ανώτατη παιδεία... ε με συγχωρείτε αλλά δεν με νοιάζει η γνώμη του mitsos. Ούτε νομίζω η υπουργός θέλει την δική μου γνώμη. Θέλει όμως φίλου μου καθηγητή ο οποίος με αυτό το μπάχαλο απλά δεν θα λάβει μέρος. Πιστέψτε με...

2 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη τί το ψάχνεις τώρα αφού ξέρεις τί γίνεται στο ίντερνετ ειδικά με τους ανώνυμους. Δέν αλλάζουν αυτά τα πράγματα με τίποτα πρέπει να αλλάξουν ριζικά οι νόμοι του διαδικτίου.