Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

Ο λαϊκισμός ως αίτιο ανικανότητας.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να περιορίσει το πολιτικό κόστος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Του ζητάνε να μειώσει το δημόσιο και αυτό μιλάει για... μετατάξεις!!! "Μα με μετατάξεις δεν μειώνεται το δημόσιο" τους λένε από την Τρόικα. "Έχετε υπογράψει ότι θα τα κάνετε όλα αυτά για να πάρετε τα λεφτά" τους επισημαίνουν από την Τρόικα.

Και όμως. Ο πολυχρονεμένος μας ηγέτης, ο Γιωργάκης, υπόσχεται στον κόσμο μηδέν απολύσεις. Και έρχεται το μαντάτο μετά ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν, άσχετα αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 30000 στο σύνολο (πρακτικά απολύσεις, αλλά τυπικά... μη ανανεώσεις), αλλά και πάλι δεν φτάνουν. Σε οργανισμούς όπως ο ΟΣΕ πρέπει να φύγει προσωπικό. Όχι να "μεταταχθεί", αλλά να φύγει από το δημόσιο. Κοινώς; Απόλυση.

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, μέτρα που λαμβάνονται και έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, ή μηδενικό... και όμως αυτοί εκεί. Λαϊκισμός και άγιος ο θεός!!!

Μία από τις υπουργούς που έχουν καθυστερήσει σημαντικά το έργο του προηγούμενου υπουργείου της, η κυρία Κατσέλη, μιλάει για τον λόγο που υπάρχει μειωμένη ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Και αν και έχει δίκιο, σήμερα τι μπορεί να κάνει για αυτό εκτός από το να μιλάει; Όταν είχε και το καρπούζι και το μαχαίρι, αναλωνόταν σε συνεντεύξεις στις τηλεοράσεις και ανακοινώσεις... αναβολών για τα νομοσχέδια του υπουργείου της!!!

Το Μαξίμου λέει μάλιστα είναι δυσαρεστημένο από αυτά που λέει η υπουργός!!! Μα αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα; Η μήπως το 15% ανεργία δεν χτυπάει καμπανάκι πουθενά στον εγκέφαλό τους; Το πρόβλημα δεν είναι τα λόγια αλλά οι πράξεις.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεχάσει με τίποτα τον παλιό εαυτό του και φυσικά δεν το περιμέναμε να το κάνει. Ευχόμασταν να μην ήταν έτσι, αλλά έτσι είναι. Η ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ από εκεί προέρχεται. Μόνο οι "ιδέες" και οι "δεσμεύσεις" του Γιωργάκη δεν φτάνουν.

Μιλούσα χθες με άνθρωπο που επί Καραμανλή είχε απηυδήσει με τους αργούς ρυθμούς που προχωρούσαν τα πράγματα και την αναποφασιστικότητα που υπήρχε. Άνθρωπος που δεν είναι κομματικοποιημένος και δεν τον ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ ή το... ΚΚΕ. Τον ενδιαφέρουν μόνο οι πράξεις και τα αποτελέσματά τους. Στις εκλογές του 2009 λοιπόν είπε να δοκιμάσει τον νέο λόγο του ΠΑΣΟΚ. Τώρα το βρίσκει και χειρότερο από το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος και ανίκανο σε σχέση με τις κυβερνήσεις Καραμανλή που πλέον... αναπολεί!!! Είναι όμως αργά.

Τώρα μάλιστα ο Γιωργάκης ψάχνει συναίνεση. Στην ουσία θέλει να μοιραστεί με κάποιον το πολιτικό κόστος. Η αυτό, ή ξέρει ότι θα χρεοκοπήσουμε και ψάχνει για συνένοχους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΗΔΗ ΑΝΑΠΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΛΕΟΝ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙ!

aggelos είπε...

επι Ανδρεα το 80..συρρικωθηκε ο ιδιωτικος χωρος και οι βιομηχανια,,και αυξηθηκε το δημοσιο..
αυτο πρεπει να αντιστραφει τωρα..
σκετες απολυσεις απο το Δημοσιο χωρις αναπτυξη στον ιδιωτικο τομεα θα ριξει κιαλλο την οικονομια..

Ανώνυμος είπε...

Κανένας Καραμανλής δέν έχει αναπολεθεί, τσακίδια στον αγύριστο όσοι μας κυβέρνησαν την τελευταία δεκαετία μήν πώ εικοσαετία.
Ανάμεσα τους βέβαια στην πρώτη γραμμή Καραμανλής και βλακογιώργος.

Ανώνυμος είπε...

Κομπλεξικοί και ανόητοι νοσταλγοί του Μπούλη. Έχει καταγραφεί στην πολιτική ιστορία του τόπου μας, ως ο αρχιερέας της ρεμούλας, της ανικανότητας, της διαπλοκής και της διάλυσης του κράτους. Έθαψε τον Καραμανλισμό και μαζί του την ΝουΔούλα. Πάπαλα αγοράκια μου. Ούτε η γυναίκα και τα παιδιά του δεν θα τον συγχωρέσουν ακόμη και αν τους ζητήσει συγνώμη.