Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

Φανάρια τέλος... επόμενο βήμα;

Η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε πάλι το θαύμα της. Τα φανάρια στην Αθήνα είναι χωρίς συντήρηση μήνες τώρα, με αποτέλεσμα να σταματούν να δουλεύουν. Υπολογίζεται ότι στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα σταματήσει να δουλεύει το 70% από τους 2000 κόμβους φωτεινής σηματοδότησης.

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό αλλά εγώ που κυκλοφορώ με το ποδήλατο και στην περιοχή μου έχουν χαλάσει τα φανάρια στον κεντρικό κόμβο της Λαχαναγοράς στην Πειραιώς το κατάλαβα τις τελευταίες δύο μέρες.

Οι δε οδηγοί φαίνονται να αγνοούν επιδεικτικά ακόμα και τους τροχονόμους.

Χτες ένας ταξιτζής ήθελε ερχόμενος από την Εθνική να στρίψει αριστερά στην Πειραιώς απέναντι από την γέφυρα του Μοσχάτου, πράγμα που απαγορεύεται. Παρ' όλο που ήταν μπροστά του ο τροχονόμος, αυτός το επιχείρησε την ώρα που εγώ περνούσα απέναντι με το ποδήλατο. Ο τροχονόμος τον σταμάτησε βέβαια και του έκανε αυστηρή σύσταση, αλλά και πάλι ο ταξιτζής επιχείρησε να συνεχίσει όπως αυτός ήθελε. Ο τροχονόμος αναγκάστηκε να μπει μπροστά του, να σταματήσει την κίνηση και να του ξανακάνει σήμα για να ακολουθήσει την επιτρεπόμενη πορεία, πράγμα που έκανε, αλλά κοιτώντας άγρια προς τον τροχονόμο που απλά έκανε σωστά την δουλειά του.

Προχθές μάλιστα που δεν υπήρχε τροχονόμος, κανένας δεν σταματούσε για κανέναν και φυσικά έκαναν όλοι του κεφαλιού τους. Για να περάσω απέναντι, μαζί με δύο πεζούς που κατέβηκαν από το λεωφορείο, έκανα εγώ τον τροχονόμο και μάλιστα οι οδηγοί δυσανασχετούσαν.

Πάντως όσο πάει και πλησιάζουμε την δεκαετία του 60. Σε λίγο θα αφήνουμε δώρα τα Χριστούγεννα γύρω από τις βάσεις των τροχονόμων!!!

Τώρα, γιατί συμβαίνει αυτό; Διαβάστε ένα εκτενές άρθρο της Ελευθεροτυπίας που προσπαθεί στην ουσία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

5 σχόλια:

Demelene είπε...

Προχθές έπεσαν τα φανάρια στο νομισματοκοπείο. Είχε γκρεμιστεί η κολόνα μάλλον με κάποιο ατύχημα, αλλά την επόμενη μέρα το πρωί το είχα διορθώσει.

Το άκουσα και εγώ το πρωί πάντως αυτά με τα φανάρια

Vassilis είπε...

Διορθώνουν όσα μπορούν. Αλλά τελειώνουν τα ανταλλακτικά και δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση για νέα, όπως και για εξειδικευμένα συνεργία εδώ και μήνες. Μόνο το 20% των φαναριών έχουν συντήρηση, που ανήκουν σε άλλη εταιρία και όχι στην Siemens. Τα υπόλοιπα σε 10 μέρες δεν θα έχουν ούτε την πρόχειρη συντήρηση.

Demelene είπε...

Εγώ άκουγα ότι η Siemens έχει το τμήμα με τις πλακέτες, δηλαδή τον ηλεκτρονικό έλεγχο.
Την καλωδίωση και τον εν γένη hardware το έχουν δύο άλλες εταιρίες με 80 και 20 τις εκατό.

Vassilis είπε...

Εξαρτάται από το είδος των φαναριών. Το πρόβλημα είναι ότι σε περιπτώσεις που μπορεί να επέμβει μόνο η siemens γιατί δεν υπάρχει ούτε εξειδικευμένο προσωπικό... τα φανάρια μένουν κλειστά.

Μία καμμένη λάμπα ή μία σπασμένη θήκη φυσικά και δεν είναι πρόβλημα όταν δουλεύουν τα συστήματα ελέγχου.

Ανώνυμος είπε...

να παρουν τηλεφωνο η ντορα ο κυριακος και σαμαρας (μεχρι το 99 ηταν χρηματοδωτης της πολαν) το χριστοφορακο το φιλο τους να στειλει κανα ανταλακτικο και θα τα βρουμε στο τελος.....ξερουν αυτοι......