Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2010

Και η προχειρότητα συνεχίζεται...

Από ότι φαίνεται, όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα από τις εκλογές το πολιτικό σύστημα και ειδικά η κυβέρνηση (καθώς οι υπόλοιποι δεν επηρεάζουν τις εξελίξεις και παρακολουθούν μουδιασμένοι) αλλά συνεχίζουν τις ίδιες ανοησίες. Διαρροές επί διαρροών για θέματα... μέτρα και επεκτάσεις τους... ακυρώσεις και επαναφορές...

Την μία μέρα είναι η περαίωση, την άλλη είναι τα ακίνητα και τ'αυτοκίνητα!!! Την μία μέρα λένε ότι δεν θα επιτεθούν στα εισοδήματα του εργαζόμενου και την άλλη λένε από τα πιο επίσημα στόματα (Ραγκούσης) στους Καλλικρατικούς δημάρχους να διπλασιάσουν τα τέλη για να έχουν έσοδα!!! Έχουμε και την αναμενόμενη αύξηση του ΦΠΑ που έρχεται, ενώ μιλάνε "ίσως" για χαμηλότερο ΦΠΑ σε βασικά ήδη διατροφή ως λαγό.

Τα έσοδα έχουν εν τω μεταξύ πέσει τόσο πολύ που άρχισαν τώρα να σκέφτονται πως θα κυνηγήσουν του φοροφυγάδες!!! Αυτό που έπρεπε να κάνουν από την πρώτη στιγμή δηλαδή, σύμφωνα με όσα έλεγαν.

Στην Βόρεια Ελλάδα καθημερινά επιχειρήσεις κλείνουν στην δική μας πλευρά και περνάνε τα σύνορα για να δουλέψουν απέναντι σε φορολογικό καθεστώς που δεν αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που κοιμήθηκε ο υπουργός οικονομικών.

Στην Αθήνα κλείνουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντέξουν την φορολογία και την πτώση του τζίρου και χιλιάδες άνθρωποι μένουν άνεργοι καθώς έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα ανάπτυξης. Δεν χτίζεται τίποτα, δεν κατασκευάζεται τίποτα, δεν πωλείται τίποτα.

Στη δε νότια Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει τίποτα  γιατί ζουν από τις επιδοτήσεις για τα χωράφια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: