Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

Γλυτώσαμε; Γιατί;

Ο κύριος Πάγκαλος σήμερα το πρωί επανέλαβε αυτό που είπε και ο προσωρινός κυβερνήτης, ελέω Δ.Ν.Τ., της χώρας, κύριος Παπανδρέου, χθες. Ότι δηλαδή μας έσωσαν από την χρεωκοπία!!!

Φυσικά λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Για να μας σώσουν σημαίνει ότι πλέον δανειζόμαστε φθηνότερα από πριν ή και λιγότερα, και έχουμε μειώσει το έλλειμμα τουλάχιστον σε επίπεδα που υπερκαλύπτεται από την ανάπτυξη.

Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να εκτινάξει το έλλειμμα για να εμφανιστεί ως θύμα των καταστάσεων, δανείζεται με 2 φορές μεγαλύτερο επιτόκιο από ότι η κυβέρνηση του Καραμανλή ή και οι ίδιοι τους 3 πρώτους μήνες της θητείας τους και φυσικά έχουν αντιστρέψει κάθε ανάπτυξη με την φορολογία και έχουν παγώσει την αγορά.

Ποτέ δεν ήμασταν κοντύτερα στην χρεωκοπία από ότι σήμερα. Απλά οι δανειστές μας ανησυχούν πλέον για 110 δις ακόμα.

Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, επενδύσεις και κίνηση του χρήματος την χρεωκοπία δεν την γλιτώνουμε γιατί είμαστε... ωραίοι, ούτε γιατί το ΠΑΣΟΚ λέει ότι έτσι είναι. Δεν μας σώζουν τα 5 δις του Κατάρ ή τα 45 δις ως το... 2025 (!!!;;;) σε πράσινη ανάπτυξη.

Την χρεωκοπία μπορούμε να την αποφύγουμε ακόμα και με ΠΑΣΟΚ αν ακολουθηθεί μια σωστή πολιτική. Δεν την έχουμε αποφύγει ακόμα όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: