Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2010

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών...

Σε άρθρο του στα Νέα, ο Πρετεντέρης λέει κάτι πολύ σωστό. Ότι δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ ότι μπορούν να δικαιολογήσουν εθνικές εκλογές γιατί οι υποψήφιοί τους στις τοπικές έχασαν τους δήμους και τις περιφέρειες.

Δεν ξέρω τι θα πει απόψε ο πρωθυπουργός, αλλά αν πράγματι μιλήσει για συνθήκες πολιτικής αστάθειας, θα πρέπει να ξέρει ότι την αστάθεια αυτή δεν την προκαλούν οι πολίτες επειδή δεν ψηφίζουν τους ΠΑΣΟΚους υποψηφίους, αλλά η "κυβέρνησή" του με τις πολιτικές της.

Αν ο κύριος Παπανδρέου θεωρεί ότι η πορεία που έχει πάρει είναι η σωστή, χρειάζεται ένα ισχυρό μήνυμα για να καταλάβει ότι δεν είναι. Αν δεν το λάβει θα συνεχίσει την καταστροφική πορεία με την ίδια αλαζονεία.

Τα ψευτοδιλήμματα που ακούω από τους δημοσιογράφους "και τι θα κάνουμε χωρίς τα λεφτά του Δ.Ν.Τ." δεν έχουν κανένα νόημα επίσης. Τα λεφτά τα παίρνουμε ανάλογα με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πετύχεις ένα αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ διάλεξε να εξοντώσει οικονομικά την μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους για να τους πετύχει.

Το μόνο διακύβευμα λοιπόν αυτών των εκλογών είναι αν θα επιβραβεύσουμε την λάθος πορεία ή θα στείλουμε μήνυμα ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολιτική. Τώρα αν οι ίδιοι πανικοβληθούν και θεωρήσουν ότι δεν μπορούν... ας φύγουν. Θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο πρετεντερης δεν ηταν που εγλυφε καθε βραδυ τον καραμανλη?αληθεια ποτε θα μιλησει ο κουρασμενος για τα αισχη της συμμοριας του??

Vassilis είπε...

Ο κουρασμένος είναι ο δικός σου μαλάκα... Ο Καραμανλής είχε κουραστεί μόνο με τις μαλακίες σας.

Όσο για τον καραΠΑΣΟΚο Πρετεντέρη, μάλλον δεν τον μπουκώσατε αρκετά και τσινάει πλέον...