Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

Δεν θα γράψουμε ιστορικό βιβλίο...

Το ΠΑΣΟΚ έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία όπου θα διερευνηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Αρχικά βέβαια είχαν πει ότι θα διερευνηθεί μόνο η περίοδος 2004-2009. Δηλαδή πριν το 2004... δεν υπήρχαν ευθύνες για μια οικονομία με χρέος 100% του ΑΕΠ, 11% ανεργία και 8% έλλειμμα!!!

Χθες όμως ο πρωθυπουργός έκανε ένα μεγάλο λάθος στην συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες που προσπάθησαν να το μαζέψουν μετά οι συνεργάτες του. Τον ρώτησαν αν θα συμπεριλάβει στην έρευνα της εξεταστικής και το θέμα με την Goldman Sachs και τον τρόπο που βοήθησαν για να κρύψουν τα ελλείμματα. Μη γνωρίζοντας προφανώς ότι αναφέρονται στην περίοδο παντοδυναμίας του Σημίτη, ο Γιωργάκης απάντησε... "Ναι". Μετά βέβαια οι συνεργάτες του είπαν "αν υπάρχουν στοιχεία"!!!

Τι λέτε ρε; Ποιον πάτε να κοροϊδέψετε; Αυτό μελετάει η εξεταστική. Αν υπάρχουν στοιχεία ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Τώρα μας λέτε ότι για να κάνει την δουλειά της στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να έχει ήδη βγει... πόρισμα; 

Όταν δε ρωτήθηκε αν θα εξεταστεί η περίοδος από το 1981 όπως ζητάει η Ν.Δ. είπε: "Δεν θα γράψουμε ιστορικό βιβλίο"... Δηλαδή οι ευθύνες του λαοπλάνου, λαϊκιστή και απατεώνα πατέρα του καθώς και του κόμματός του για την χειρότερη περίοδο της χώρας όπου μοίραζε τα δανεικά, διόριζε μέσω της κλαδικής και διέλυσε την χώρα ηθικά και οικονομικά πρέπει να ξεχαστούν!!! 

ΟΧΙ ΡΕ. Να γράψουμε βιβλίο. Να ξέρουν τα παιδιά μας ποιος τα χρέωσε. Ποιος υποθήκευσε το μέλλον τους και ποιος τους κοροϊδεύει. Να γράψουμε ιστορικό βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: