Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι...

Αυτή η ανάρτηση δεν είναι πολιτική. Είναι κοινωνική. Έχει μία πολιτική προέκταση όμως πολύ σημαντική.

Σας έχει τύχει ποτέ κάποιος να σας κάνει μια ερώτηση που θεωρείτε χαζή; Ίσως φταίει το επάγγελμά μου, αλλά αυτές τις ερωτήσεις εγώ δεν τις αντέχω. Όταν με παίρνουν τηλέφωνο άνθρωποι με πτυχίο από πανεπιστήμιο και με ρωτάνε γιατί δεν βρίσκουν στο μενού μίας εφαρμογής του 2010 την επιλογή που λέει το βιβλίο για μια έκδοση 5 ετών της εφαρμογής... και δεν μπορούν να... προχωρήσουν εγώ τι να τους πω; Και αυτή ήταν η τελευταία μόνο ερώτηση. Τι απάντησα; "Ψάξε το στο google". Δική τους ανταπάντηση; "Α... μπορώ να το ψάξω και αυτό στο Google;"!!! "Ναι μπορείς. Μπορείς να ψάξεις για τα πάντα στο Google" απαντάω κάθε φορά που μου ζητάνε κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να θυμάμαι κάθε επιλογή κάθε προγράμματος που βγήκε ποτέ σε κυκλοφορία!!!

Κάθε νέα ερώτηση όμως καταλήγει στην ίδια ανταπάντηση λες και θα αλλάξει!!! "Α... μπορώ να το ψάξω και αυτό στο Google;" "Ναι ρε φίλε. Όταν λέμε τα πάντα εννοούμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ"!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω πως επιβιώνουν τέτοιοι άνθρωποι στον πραγματικό κόσμο. Γιατί εντάξει... την τεχνολογία δεν μπορούν όλοι να την καταλάβουν εύκολα. αλλά εδώ μιλάμε για βασικό πρόβλημα αντίληψης!!! Ο συγκεκριμένος μάλιστα που μου έκανε την ερώτηση που σας ανέφερα θέλει να μάθει και να προγραμματίζει!!! Άνθρωπος που δεν μπορεί να σκεφτεί έξω από το κουτί... και θέλει να προγραμματίσει!!! Δεν λέω, καλό παιδί, καλός φίλος, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι δεν τον παίρνει;

Ποια είναι τώρα η πολιτική προέκταση της συγκεκριμένης ανάρτησης; Ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να... ψηφίζουν!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OLA EINAI KAI POLITIKA

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν.
Ναι αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ως κοινωνικά καταξιωμένοι έχουν τον τρόπο ώστε να επηρεάζουν τους υπολοίπους σχετικά με το τι πρέπει να ρίξουν μέσα στην κάλπη.
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι μας η έστω οι καλοπληρωμένοι ιδιωτικοί .
Γιατί είναι οι άνθρωποι που δεν βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει λίγο .
Είναι όλοι αυτοί που δεν θέλουν να σκεφθούν ,
Επειδή έτσι απαιτεί η υπηρεσία
Και αυτό πρωτίστως φαίνετε στην καθημερινότητα .
Γιατί είναι ακριβώς οι ίδιοι που αρνούνται να ενημερωθούν για το τι ακριβώς παίζεται τον τελευταίο χρόνο στην πατρίδα μας και όχι γιατί δεν αντέχουν την στενοχώρια όπως λένε αλλά για να έχουν την ασυλία της αγνοίας τους
Εξ αλλού το δεν ξέραμε δεν το καταλάβαμε , πέσαμε από τα σύννεφα είναι λιαν σύνηθες τα τελευταία χρόνια .
Ούτε επίσης χωρεί η δικαιολογία εμείς δεν πήγαμε σε σχολή υπολογιστών =συμπάθα μας=
Και αυτό γιατί λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ότι το επίπεδο επάρκειας γνώσεων των μισών καθηγητών είναι επίπεδο τορρεντ και κρακ για άνοιγμα εφαρμογών .
Καλή η μαγκιά και από γνώση καστανάδες χωρίς φουφού.
Αλλά το σπουδαιότερο πρόβλημα τους πέρα από την άγνοια είναι ο φόβος τους ότι θα κάνουν κάτι και θα καταρρεύσει το σύστημα του υπολογιστή τους .
Λες και για να μάθεις υπολογιστές δεν εξυπακούεται ότι θα έχεις ρίξει και δέκα και είκοσι φόρες (τις περισσότερες φυσικά εξεπίτηδες) το σύστημα σου πειραματιζόμενος με κάτι νέο και εάν αποτύχεις τότε να το φορτώσεις καλύτερο και στην επομένη φορά να είσαι και πιο θωρακισμένος και πιο υποψιασμένος στις προκλήσεις .
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στην καθημερινότητα τον τελευταίο αυτό ΓΑΠ χρόνο .
Κάτσε καλά θα σε σταμπάρουν . μην λες τίποτα , κάτσε να βγάλουν οι άλλοι το φίδι από την τρύπα , κάτσε καλά μην χάσεις και αυτά που σου δίνουν κλπ κλπ κλπ
Και το σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει .

Demelene είπε...

Επιτέλους και ένα μην πολιτικό σχόλιο.

Παλαιότερα σε ένα φροντιστήριο, είχα ρωτήσει γιατί θες καθηγητές επιπέδου ΑΕΙ είχα πάρει την απάντηση ότι η δικιά σου γενιά δεν ήταν εξαρτημένη από το φροντιστήριο και ότι τα σημερινά τότε (2003) παιδιά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς κάποιον να σπρώχνει μέσα στο κεφάλι τους.

Γενικώς πάντως το μπλαλάκι είναι σήμα κατατεθέν της κοινωνίας διαχρονικά!