Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 03, 2010

Απαγόρευση καπνίσματος...

Είμαι φανατικός αντικαπνιστής. Είμαι φασίστας; Δεν το κατάλαβα... Μπορούν οι καπνιστές να καπνίζουν σε ΟΛΟΥΣ τους εξωτερικούς χώρους αρκεί να είναι ανοιχτοί από τις δύο πλευρές. Τι άλλο θέλουν δηλαδή; Να καπνίζουν παντού; Ε ας αφήσουν και σε εμάς τους μη καπνιστές τους χώρους της επιφάνειας του πλανήτη που είναι κλειστοί... Μην τα θέλουν όλα δικά τους!!!

Όταν η Ν.Δ. είχε κάνει έναν νόμο που μπορούσαν όλοι να ικανοποιηθούν, το πρόβλημά τους ήταν... οικονομικό. Ε τώρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν χρειάζονται ειδικές εγκαταστάσεις. Ήρθε η ώρα και οι καπνιστές να σεβαστούν το κομμάτι του πληθυσμού που δεν καπνίζει. Νομίζω είμαι σαφής. Αν δεν θέλουν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου που είναι πολύ ελαφρύτερες από τις συνέπειες που είχαμε οι μη καπνιστές από τον καπνό τους.

Στο σπίτι μου δεν καπνίζουμε. Ούτε εγώ, ούτε η αραβωνιαστικιά μου. Όταν έχουμε φίλους τους αφήνουμε να καπνίσουν, αλλά όχι όλοι μαζί και έχουμε πάντα ανοιχτό το παράθυρο. Στους κλειστούς δημόσιους χώρους όμως που συνευρίσκονται καπνιστές και μη καπνιστές, ο μη καπνιστής έχει το απόλυτο δικαίωμα της καθαρής ατμόσφαιρας. Και ναι... δεν με ενδιαφέρει αν η ατμόσφαιρα είναι βρώμικη από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων... ΟΥΤΕ αυτοκίνητο έχω!!! Έχω ποδήλατο. Και βγαίνω έξω για να κλάνω...!!! Δεν δέχομαι λοιπόν κουβέντα πάνω σε αυτό το θέμα. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί...

Σημείωση: Η απαγόρευση για τα μπαλκόνια έχει να κάνει μόνο με τους δημόσιους χώρους (μπαλκόνια εταιριών, δημοσίων υπηρεσιών, νοσοκομείων και τα λοιπά). Όχι με τα σπίτια!!! Έλεος με την μαλακία των δημοσιοκάφρων!!!!

6 σχόλια:

yannidakis είπε...

δεν ξερω αν καποιος καπνιστης θα σε βρει ακομψο, ομως μιλησες την αληθεια ασχετα το πως την παρουσιασες.
NO SMOKING λοιπον :[

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε βασίλη εγραψες ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ το νομοσχέδιο για το κάπνισμα προβλέπει όχι μόνο αυτόφορο αλλά και απαγόρευση στα μπαλκόνια. Θα βγώ εγώ έξω στο μπαλκόνι του σπιτιού μου να καπνίσω και κινδυνεύω με αυτόφορο, εσύ πάλι είπες ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Ξέρεις μάλιστα οτι ο ίδιος ο Γιωργάκης ήταν χρήστης μαριχουάνας εσύ που του κάνεις σκληρή αντιπολίτευση θα μπορούσες να το εκμεταλευτείς κατάλληλα όπως κάνεις για τα άλλα το ξεπέρασες με ένα ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Δέν λέω να έρθω στο δικό σου σπίτι να καπνίσω αλλά ας με αφήσει να καπνίσω στο δικό μου.

Vassilis είπε...

!!! Μπορείς να μου δείξεις που ακριβώς στο νομοσχέδιο απαγορεύει το κάπνισμα στα... μπαλκόνια;

Εδώ αφήνει να καπνίσουν στους δημόσιους χώρους που είναι ανοικτοί από τις δύο πλευρές... το μπαλκόνι θα σου απαγόρευε; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει...

Ανώνυμος είπε...

Τί να σου πώ Βασίλη εγώ 5 φορές το άκουσα σήμερα οτι ισχύει η απαγόρευση και για τα μπαλκόνια. Μιά εφημερίδα το είχε μάλιστα πρωτοσέλιδο προαναγγέλοντας απαγόρευση του τσιγάρου με τους ίδιους όρους και στα αυτοκίνητα. Μακάρι παντως να έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις άν ισχύει σου ζητάω προκαταβολικά Συγνώμη.

Vassilis είπε...

Κάτι δεν κατάλαβαν οι δημοσιοκάφροι τύπου Αυτιά...

yannidakis είπε...

"καταχώρηση τσι μέρας" για την Παρασκευή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
Καληνωρίσματα :[