Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2010

Δ.Ε.Η., πραγματικότητα και πράσινος συνδικαλισμός...

Με την Δ.Ε.Η. φαίνεται στο ΠΑΣΟΚ βρήκαν τον δάσκαλό τους. Οι πράσινοι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν καταλάβει την διοίκηση πλήρως. Απειλούν με... SMS τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι θα βυθίσουν την χώρα στο σκοτάδι για το καλό των... καταναλωτών!!! Ναι... τους πιστέψαμε!!!

Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προχωράει με αργά βήματα ακριβώς λόγω των αντιδράσεων των συνδικαλιστών. Μέχρι τον Οκτώβρη του 2009 είχαν και την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα βέβαια το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει. Είναι ένα περίεργο συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων πρακτικών με κομμουνιστικού τύπου φορολόγηση.

Στο ΠΑΣΟΚ, η βασική τους έγνοια δεν έχει αλλάξει, που είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δικών τους, απλά τα χαμηλότερα κλιμάκια των δικών τους είναι πλέον αναλώσιμα. Αυτή τη στιγμή προέχει το κέρδος των 20-30 οικογενειών που στηρίζουν την Χούντα του ΠΑΣΟΚ με τα ΜΜΕξαπάτησης. Η δική τους πολιτική παντοδυναμία στηρίζεται στην πλήρη απαξίωση του πολιτικού σκηνικού. Αυτό το έχουν καταφέρει και η Ν.Δ. φαίνεται αδύναμη να το αντιστρέψει, όχι γιατί δεν προσπαθεί, αλλά γιατί δεν έχει τρόπο να περάσει την αλήθεια στον κόσμο.

Τι θα γίνει λοιπόν με την ΔΕΗ; Προσωπικά πιστεύω ότι θα διαλέξουν μία λύση που θα ικανοποιήσει τους πράσινους συνδικαλιστές και τους επίδοξους επιχειρηματίες στον χώρο της ενέργειας. Αυτή η λύση βέβαια δεν θα βελτιώσει τον ανταγωνισμό υπέρ των καταναλωτών, αλλά ποιος νοιάστηκε για αυτούς ποτέ;

Η λύση λοιπόν που εξετάζουν είναι η πώληση του παραγόμενου ρεύματος της Δ.Ε.Η. σε ιδιώτες και η μεταπώλησή του στους καταναλωτές!!! Δηλαδή ούτε νέες επενδύσεις θα γίνουν, θα πέσει το κέρδος της δημόσιας επιχείρησης γιατί θα αναγκάζετε να πουλά φτηνότερα προς τους χοντρεμπόρους και εκείνοι θα βγάζουν κέρδος από τον... αέρα!!!

Θα μου πείτε δεν θα πέσει το κέρδος της Δ.Ε.Η. αν γίνουν ιδιωτικές μονάδες; Όχι. Δεν θα πέσει γιατί η Δ.Ε.Η. δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Εισάγουμε κάθε χρόνο πολύ ρεύμα το οποίο θα μπορούσε να καλυφθεί με παραγωγή εντός της χώρας από ιδιωτικές ή δημόσιες επενδύσεις και γιατί να μην εξάγουμε κιόλας προς χώρες που έχουν ανάγκη; Επίσης γιατί να μην γίνουν επενδύσεις; Γιατί να μην γίνουν προσλήψεις προσωπικού από ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής ρεύματος;

Μπορεί λοιπόν η λύση που θα δοθεί να είναι ικανοποιητική για το ΠΑΣΟΚ και τους συνδικαλιστές, αλλά για άλλη μια φορά θα μας έχουν πηδήξει και οι δύο!!! Αυτό είναι η αλήθεια και όσα ΠΑΣΟΚια νομίζουν ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό τους προκαλώ να εκφραστούν...

4 σχόλια:

aggelos είπε...

σοβαρα τωρα,σκεφτονται να κανουν αυτο το πραγμα?

τσαμπαμεσοζοντες χωρις νεα παραγωγη?

σαν την απελευθερωση του Οτε τα πρωτα χρονια..μεζαοντες και μιζες χωρις επενδυσεις πραγματικα..

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βασιλη, τι την θες την αποψη των ΠΑΣΟΚων, αφου οποτε σου την λενε εσυ το μονο που κανεις ειναι να τους βριζεις. Μαθε πρωτα λοιπον να συζητας με επιχειρηματα, θεσεις, αποψεις και μετα να ζητας αποψεις. Μεχρι τοτε αυτοικανοποιησου με αυτα που γραφεις και ασε τους ΠΑΣΟΚους ησυχους.
ΥΓ δεν ειμαι εγκαθετος της Ιπποκρατους ειμαι ενας απλος πολιτης αυτης της χωρας που εφαγα στη μαπα τις κυβερνησεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ακομα περιμενω ασπρη μερα.

Vassilis είπε...

Τους βρίζω γιατί είναι ΖΩΑ. Όσο για επιχειρήματα έχω. Δεν χρειάζεται να είμαι ευγενικός. Μόλις άρχισα να τους βρίζω μπήκαν όλοι και απαντούσαν!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

aggelos είπε...

χτυπα το πατωμα μεγαλε..και τα ποντικια θα βγουν..