Παρασκευή, Ιουλίου 02, 2010

Αυτοί που έλεγαν... άλλα λένε τώρα. Γιατί;

Πολύ μου αρέσει η μεταστροφή των ΠΑΣΟΚων στις πεποιθήσεις τους. Με μόνο μάλιστα κριτήριο τον σωτήρα τους, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον μεγάλο ποδηλάτη.

Όταν η Νέα Δημοκρατία ήθελε να εξορθολογιστεί το ασφαλιστικό γινόταν της τρελής. Φώναζαν τα κομματικά τους στελέχη και οι συνδικαλιστές τους ότι η δεξιά θέλει να τους πεθάνει στην δουλειά. Η παραμικρή υπόνοια για αύξηση ορίων ηλικίας ή αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης προκαλούσε εξεγέρσεις υποκινούμενες μέχρι και από τον ίδιο τον σημερινό "πρωθυπουργό".

Βέβαια τους λέγαμε από τότε που ολοκλήρωσε την καταστροφή ο Παπανδρέου, δηλαδή από το 1989, ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε βίαιες προσαρμογές. Τίποτα αυτοί. Δεν άκουγαν. Δεν ήθελαν να ακούσουν τα ΠΑΣΟΚια.

Σήμερα λοιπόν, αφού κατάλαβαν την μαλακία τους, γιατί για μαλακία πρόκειται αφού θα παιδέψει τα τέκνα μας, προχωρούν σε βίαιες προσαρμογές. Και προσέξτε... φταίει η δεξιά πάλι που δεν έσωσε την χώρα από τους... ίδιους!!! Σε αυτό βέβαια έχουν ένα δίκιο. Θα έπρεπε να τους είχαμε πάρει με τις κλωτσιές. Να τους είχαμε χώσει φυλακή όλους όσους χρόνια έκλεβαν και μοίραζαν στους ψηφοφόρους τους τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Δεν το κάναμε. Αυτό πληρώνουμε σήμερα. Αλλά διαφέρουν οι ηθικές ευθύνες από τις πραγματικές εγκληματικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια έκλεβε αποδεδειγμένα.

Σήμερα λοιπόν που τα ΠΑΣΟΚια μου ζητάνε να συναινέσω στην βίαιη προσαρμογή αρνούμαι για δύο βασικούς λόγους:

Πρώτα, γιατί δεν είμαι συνένοχός τους. Τους τα έλεγα και δεν άκουγαν. Όχι μόνο αρνούμαι, αλλά για να καταλάβουν και το τι έκαναν θα τους βρίζω αισχρά μέχρι να ζητήσουν συγνώμη και να πουν ότι είχαμε δίκιο. Αυτό σημαίνει ότι θα ευχαριστηθώ μπινελίκι βέβαια, γιατί είναι τόσο ζώα που πιστεύουν ότι τους λέει το καθυστερημένο που τους επέβαλαν, τα ΜΜΕξαπάτησης και τα οικονομικά συμφέροντα, για πρωθυπουργό.

Δεύτερος λόγος που αρνούμαι, και σημαντικότερος είναι ότι κάνουν λάθος τις αλλαγές. Δεν λέω ότι δεν θα είναι σκληρές, αλλά οι πολύ σκληρές δεν είναι αποδοτικές. Η αύξηση το ΦΠΑ π.χ. το μόνο που κάνει είναι να μειώνει τρομερά την κατανάλωση. Το ίδιο και τα κίνητρα για απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, καθώς αυξάνουν την ανεργία, μειώνουν τα έσοδα επιχειρήσεων και φυσικά του κράτους... και γενικά έχουν οδηγήσει σε φαύλο κύκλο. Αντί να αποδίδουν οδηγούν σε σκληρότερα μέτρα για αναπλήρωση των χαμένων εσόδων από αυτούς που αντέχουν ακόμα... Ε δεν θα αντέχουν για πολύ!!!

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει λαϊκίστικο κόμμα που χρησιμοποιεί τις διαρροές στα ΜΜΕ για να επιβάλει την γνώμη του. Παρουσιάζει λαγούς και μετά εμφανίζει από μηχανής θεούς για να διορθώσουν μια κατάσταση που ήταν μόνο φήμη. Και όμως. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ το χάφτει κάθε φορά. Είναι τόσο ηλίθιοι, τόσο κοντόφθαλμοι ή απλά φανατικοί; Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.

Για το κομματόσκυλο το κόμμα τον ταΐζει, οπότε το κόμμα έχει πάντα δίκιο. Δεν έχει καμία σημασία τι και πως. Έτσι είναι αφού το λέει το κόμμα. Αυτός έχει τον υψηλό μισθό του για τις υπηρεσίες που παρέχει, το εξοχικό του και τα έξτρα του; Μια χαρά.... έχει και 2-3 αυτοκίνητα έξτρα για την οικογένεια και πηδάει και καμιά μικρούλα. Όλα καλά...

Για τον οργανωμένο οπαδό (στυλ Κρόγια), το μόνο που του έχει μείνει είναι η αξιοπρέπειά του. Δεν θέλει να την χάσει παραδεχόμενος πόσο λάθος έχει και ψάχνει να βρει μικρές αχτίδες ελπίδας στα έργα του κόμματός του. Και επειδή ούτε το ΠΑΣΟΚ τα κάνει όλα άσχημα, ότι βρίσκει το κάνει σημαία. Άσχετα αν είναι πολύ λίγο για να καλύψει τα άσχημα. Ο άνθρωπος αυτός μάλιστα έχει νοημοσύνη άνω του μετρίου και για αυτό το λόγο έχει και κάποια ισχνά έστω (εκ των πραγμάτων) επιχειρήματα. Ελπίζει ακόμα και θα ελπίζει μέχρι να χάσει την δουλειά του ή μέχρι να φύγει ο αρχηγός  από την εξουσία, οπότε και τα ίδια έργα θα είναι μισητά αν γίνονται από άλλο κόμμα.

Για τον τελευταίο τώρα τροχό της αμάξης, τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ που ούτε βολεμένος είναι, ούτε έχει επενδύσει στην ιδεολογία του κόμματος, υπάρχει μόνο μια απογοήτευση και η "παρηγοριά" ότι ο αρχηγός αναγκάστηκε να κάνει αυτά που κάνει γιατί η κακιά δεξιά κατέστρεψε τον τόπο σε 5 χρόνια. Είναι ο ίδιος χαμηλής νοημοσύνης ψηφοφόρος που πίστεψε τον Ανδρέα για να διοριστούν τα παιδιά του (το παιδί του οποίου σήμερα πετσοκόβει τους μισθούς τους), είναι ο ίδιος που πίστεψε τον Σημίτη ενώ το δεξί και αριστερό χέρι του έβαζαν χέρι στα λεφτά της Siemens (είτε για ίδιο όφελος είτε για το κόμμα). Δεν έχει καταλάβει ότι η δική του ψήφος και η αδιαλλαξία αυτών που ψήφιζε οδήγησαν την χώρα εδώ. Ούτε και πρόκειται να το καταλάβει εύκολα.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλλω το Μπλογκ VETO 300 για έλλειψη στοιχειώδους ηθικής, δημοκρατίας και δεοντολογίας. Είναι ο Δούρειος Ίππος του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της πληροφόρησης.
Το VETO 300 είναι ένα μπλογκ, που δεν κρύβει την συμπάθειά του για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την αντιπάθειά του για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, για του λόγου το αληθές, δημοσιεύει άρθρα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ΝΕΑ, ΒΗΜΑ και της εφημερίδας του Αλαφούζου Καθημερινής. Μέχρι εδώ τίποτα μεμπτόν, πρέπει όλοι να σεβόμαστε την διακίνηση των ιδεών όσο και αν δεν συμφωνούμε με αυτές, όσο και αν τις βρίσκουμε εχθρικές για τα συμφέροντα του λαού. Το πρόβλημα αρχίζει από την στιγμή, που ενώ το μπλογκ αυτό σου δίνει την δυνατότητα να αφήσεις σχόλιο, δεν το δημοσιεύει καθόλου εφ’ όσον δεν τους βολεύει. Έχω στείλει επανειλημμένα σεμνότατα, σοβαρότατα σχόλια (χωρίς ύβρεις και χαρακτηρισμούς) με τα οποία διαφωνώ σε κάποιες κραυγαλέες αντιλαϊκές και φιλοκυβερνητικές τοποθετήσεις του και τα οποία δεν δημοσιεύονται.
Καταγγέλλω το μπλογκ σε όλους τους φίλους της μπλογκόσφαιρας!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΧΟΙΝΙΩΤΑΚΗΣ?ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΟΜΩΣ...!!ΧΑΧΑ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!ΦΑΝΤΑΣΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

2:23
Όχι ρε φίλε μή λές οτι θέλεις το veto300 είναι αντικειμενικό απέναντι σε όλους και προσέχει τί γράφει πάντα.
Το fimotro είναι που γράφει συνέχεια βλακείες.

στέφανος είπε...

Bασίλη, τι γνώμη έχεις για τον δημοσιογράφο Γ. Κανελλάκη που εμφανίζεται σε δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού? Απορώ πως τον ανέχονται στο κανάλι.Λεει μάλιστα ότι τα σκληρά μέτρα αναγκάζεται να τα πάρει ο ΓΑΠ διότι ο Κ.Καραμανλής έφερε τη χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας.Πάντως για μένα το ύφος του είναι απαράδεκτο και μου θυμίζει αυριανισμό της 10ετίας του '80.

Ανώνυμος είπε...

ο καραμανλης μετα την φωτια στην ραφηνα ελεγε οπου ηταν δασος θα ξαναγινει δασος, τελικα με τις ευλογιες σουφλια γιναν αυθερετα!!!ο καραμανλης ετρωγε σουβλακια στου μπαιρακταρη και μιλουσε για τη διαπλοκη, και τελικα απο το 2004-2009 γινανε τα μεγαλυτερα αισχη στην ιστορια του ελληνικου εθνους!!!μιλουσε ο καραμανλης για επανιδρυση του κρατους και γεμισε το δημοσιο με γαλαζια παιδια,αγροφυλακες, συμβασιουχους,υπαλληλους βουλης,εθελ,μετρο,ησαπ,οσε,καλαματιανους στο μουσειο ακροπολης,.....αυτη ειναι η πραγματικοτητα και αυτος ειναι ο λογαριασμος που πληρωνουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

11:33 μμ, Ιούλιος 03, 2010

ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΛΕΣ , ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ!!
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΚΑΡΤΟΥΧΟΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΜΑΛΑΚΑΝΤΡΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ;
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ :ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟΥ Γ.Α.Π.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ:ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!!
ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ:ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ!!!!!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ!!!!!!

Vassilis είπε...

11:33 μμ, Ιούλιος 03, 2010, η μέρα που ο πιο ηλίθιος ανώνυμος ΠΑΣΟΚος έκανε την εμφάνισή του. Πιστεύει ότι η φωτιά στην Ραφίνα και οι 1300 αγροφύλακες κατέστρεψαν την χώρα. Η πρόκειται για τον Κρόγια ή για κάποιον που έχει ίσα ίσα αρκετό IQ για να μπορέσει να χειριστεί υπολογιστή και να φτάσει μέχρι εδώ να πει την μαλακία του!!!

Αφήστε τον να το πιστεύει ρε παιδιά. Αυτόν τον γαμάνε με μια μαύρη που... από δω μέχρι τον Ασπρόπυργο και λέει και ευχαριστώ που είναι βαμμένη πράσινη...!!!

Ανώνυμος είπε...

αντε παλι τα ιδια!!ρε απαντα επιτελους για τα γαλαζια παιδια,επανιδρυση κρατους,μιζες,οσε,οτε,ερτ,βουλη,εθελ,μετρο,ησαπ,αγροφυλακες,επιτροπες,κουμπαροι,ομολογα,καρτελ.....ποιος τους πληρωνει ρε μαλακα???εγω και συ!!!!!!ενω δεν χρειαζοτανε τους βαλανε για ρουσφετι στο δημοσιο και γραφετε οτι τους εβαλε ο αντρεας!!!!δεν ντρεπεστε??εγω δε γουσταρω ρε να πληρωνω τα αχρηστα κομματοσκυλα!!!να τους διωξουνε !!!!

Vassilis είπε...

Ποια γαλάζια παιδιά ρε ΖΩΩΝ... που η πλειοψηφία του δημόσιου τομέα είναι καραπασόκια;

Πιστεύεις τις ανοησίες της Ελευθεροτυπίας και των Νέων των εργολάβων/εμπόρων όπλων που έγραφαν για 800000 γαλάζια παιδιά ΠΑΣΟΚε... Θα σε έλεγα απλά μαλάκα, αλλά το ΠΑΣΟΚος είναι προσβλητικότερο... Αν υπήρχαν ρε 800000 γαλάζια παιδιά η ανεργία θα ήταν στο -20%... όχι στο 7% !!!

Θες να απαντήσω στις μαλακίες σου; Ε δεν πρόκειται αν δεν απαντήσεις εσύ που πήγαν τα λεφτά του Χρηματιστηρίου, που πήγαν τα εκατομμύρια που πήρε ο Τσουκάτος και ο Πάγκαλος για το ΠΑΣΟΚ από επιχειρηματίες (με δική τους παραδοχή) και με ποια ανταλάγματα;

Όσο για το ρουσφέτι στο δημόσιο ρε ΠΑΣΟΚε, ο Ανδρέας το εγκατέστησε και το κωλοΠΑΣΟΚ σου με τις κλαδικές του.

ΧΟΥΝΤΙΚΕ ε ΧΟΥΝΤΙΚΕ....

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ρε βλημα ποιο χρηματηστηριο???ποιος σου ειπε οτι το χρηματηστηριο ειναι η κοτα που γενναει λεφτα???ρωτησες πριν παιξεις???εγω κερδισα απο το χρηματιστηριο!!!αυτα ειναι για μεγαλα παιδια!!!μασατε την ιδια καραμελα 10 χρονια τωρα!!!σ ολο τον κοσμο ανεβοκατεβαινουν τα χρηματιστηρια αλλα μονο εδω γαβγιζαν στα καναλια!επειδη ετσι βολευε τη νδ.οποιοι πηραν μιζες ελατε να τους βαλουμε φυλακη!!ολους!!siemens,mayo,βατοπαιδι,ομολογα,παραδικαστικο,εξοπλισμοι,οσε,οτε,καρτελ.....οποιοι τα πηραν μεσα!!πρασινοι κοκκινοι μπλε ροζ, οπου κι αν ανηκουν!!κανεις δε διαφωνει!!!ποιο το προβλημα???

Vassilis είπε...

Τι λες ρε ΠΑΣΟΚε; Εσείς κάνατε τα σκάνδαλα η Νδ φταίει;
Το ξέρεις ρε ΖΩΩΝ ότι μπήκε φυλακή για το ομόλογα ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ;

Τολμάς ρε ΜΠΑΓΛΑΜΑ να μιλάς για το παραδικαστικό που τους βάλαμε μέσα; Μήπως έχεις μπερδέψει το πότε αποκαλύφθηκαν τα σκάνδαλα με το ποιος είναι υπαίτιος;

Τώρα λοιπόν ΦΑΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ που σου δίνει ο Γιώργος και χαμογέλα μαλάκα ΠΑΣΟΚε...

ΟΥΣΤ κοπρόσκυλα. Θα σας πάρουμε με τις πέτρες, φασιστόμουτρα, κωλοχουντικοί...!!!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ρε φιλε δεν επρεπε να παει φυλάκη ο τυπος με τα ομολογα?καλα κανανε και τον χωσανε μεσα!!ρε ξεκολα!!το μακρυ χερι πρεπει να κοβεται οτι κομματικο χρωμα και να εχει!!!ποιο το προβλημα γαμω το μπελα μου???ποιον βαλανε μεσα για το παραδικαστικο??μαντουβαλος και κεχαγιογλου εξω δεν ειναι??δηλαδη εσυ θελεις να μπουνε μεσα μονο πρασινοι λωποδυτες??οι γαλαζιοι δεν πρεπει να πανε μεσα???οσοι κλεψανε δημοσιο χρημα απο το 89 και μετα πρεπει να πανε μεσα!!!μεσα!!μεσα!!!μεσα!!!εκτος κι αν δεν εισαι καθαρος!!ψοβασαι κατι??πηρες καμια μιζουλα???ησουν σε καμια επιτροπη παρανομη???υπεγραψες παρανομη ανταλαγη???εκανες υπερτιμολογιση???ποιο το προβλημα σου τοτε??σαν ελληνας δεν αισθανεσαι την αναγκη οσοι κλεψανε να πανε στη ψυρου???

Ανώνυμος είπε...

φιλε 6:21 τι λες τωρα??ζητας απο δεξια κομματοσκυλα να πουνε τα αυτονοητα???αυτοι πιστευουν οτι το 2004-2009 κυβερνουσε νδ και εκλεβε παλι το πασοκ!!τετοια ειναι η νοοτροπια τους και γι αυτο πηγανε στο 16%!!απο νδ πολιτικη ανοιξη καταντησανε!!!

Vassilis είπε...

Α ρε ΠΑΣΟΚια... Τα 20 χρόνια που κυβερνούσατε τα κάνατε όλα θάλασσα, καταστρέψατε την χώρα και φταίει η δεξιά που δεν σας πήρε με τις πέτρες; ΟΥΣΤ από δω... μαλακοπίτουρες...

Από δω και πέρα όμως έτσι θα σας αντιμετωπίζουμε. Όπως σας πρέπει. Σαν το κωθώνια που είσαστε. Γιατί μόνο κωθώνια θα ψήφιζαν τον Παπανδρέου και θα πίστευαν και τις μαλακίες που έλεγε πριν και αυτές που λέει τώρα!!!

Μου αρέσει που λέτε για το... 89 και μετά ρε ζώα...!!! Μέχρι το 89 που μας κατέκλεψε ο Ανδρίκος σας και εγκατέστησε τον κομματικό του στρατό στο δημόσιο ήταν όλα καλά ρε ΡΕΜΑΛΙΑ; Αυτό πληρώνουμε σήμερα. Τους κηφήνες. Δηλαδή πιθανόν και εσάς. Μόνο δημόσιος τεμπέλης και μάλιστα ΠΑΣΟΚος μπορεί να είναι κάποιος που έχει το θράσος να εγκαλεί δεξιό ιδιωτικό υπάλληλο ως κομματόσκυλο.

ΟΥΣΤ από δω κωθώνια... Και πάρτε και μαζί σας το καθυστερημένο να σας πηδάει αλλού αν θέλετε...!!!