Κυριακή, Ιουνίου 20, 2010

"Μπορεί" να καταλυθεί η δημοκρατία...

Στην Ελλάδα και στην Ισπανία κινδυνεύει η δημοκρατία... έτσι δεν είπε πριν από λίγες μέρες ένας παράγοντας της Ε.Ε.;

Ε να τον πληροφορήσουμε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πλέον δημοκρατία. Έχουμε δικτατορία. Τώρα διαλέξτε. Είναι δικτατορία του ΠΑΣΟΚ ή του ΔΝΤ; Δεν έχει σημασία. Όταν στο όνομα της οικονομίας περνάνε μέτρα χωρίς ψήφιση από την βουλή, αυτό μόνο δικτατορία σημαίνει. Όσο και να θέλουν να το ωραιοποιήσουν, να δείξουν ότι τους... πονάει... ένα είναι το σίγουρο. Δεν τους ενδιαφέρει. Αυτοί κυβερνάνε και με το έτσι θέλω και τους υποστηρικτές τους (τύπου Κρόγια και Τσαούσας που ασχολούνται με θέματα τρίτης και τέταρτης κατηγορίας) κάνουν ότι γουστάρουν.

Πως όμως μπορούν και δικαιολογούν αυτοί οι άνθρωποι που τους υποστηρίζουν τις κινήσεις αυτές; Δεν έχουν τύψεις όταν το κάνουν; Δεν το καταλαβαίνω... Αν κυβέρνηση δεξιάς προσπαθούσε να περάσει μέτρα χωρίς να ψηφιστούν στην βουλή εγώ θα είχα πρόβλημα σοβαρό. Όσο για το τι θα έλεγαν οι "αριστεροί" και τα ΜΜΕξαπάτησης... αφήστε το. Το πρόβλημα που θα είχα με την καταπάτηση των βασικών, θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας θα ήταν μεγαλύτερο.

Επαναλαμβάνω λοιπόν την πρόσκληση/πρόκληση προς ΠΑΣΟΚ/κυβέρνηση. Αν τολμάτε, περάστε το εργασιακό από την βουλή. Επίσης, οι υποστηρικτές τους, αν δεν το κάνουν, αποκηρύξτε τους αν τολμάτε επίσημα... όχι σε συζητήσεις ή σε... "θεσμικά όργανα" και από πίσω να ελπίζετε ότι εσείς μέσω των κομματικών μηχανισμών θα την γλιτώσετε!!!

Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας... τι άλλο να πω. Αν τολμήσει να υπογράψει, είναι πρόεδρος της Χούντας ΠΑΣΟΚ. Όχι της δημοκρατίας.. Θα τον φτύνουν όλοι όπου τον βλέπουν.  Θα πέσει τέτοιο γιουχάρισμα που θα είναι όλο δικό του.

6 σχόλια:

Demelene είπε...

Δεν θα συμφωνήσεις, αλλά δημοκρατία δεν έχουμε πολύ καιρό τώρα.
Στο βαθμό της Δικτατορίας είχαμε φτάσει από την προηγούμενη κυβέρνηση!

Επίσης θυμάσαι που σου έλεγα ότι όλο αυτό με το ΔΝΤ ήταν προσχεδιασμένο πριν βγει κυβέρνηση? όχι που δεν θα είχα δίκιο.

Vassilis είπε...

Δικτατορία έχουμε τώρα. Αυτή η απαξίωση είναι που θέλουν μάλιστα. Στο έχω ξαναπεί. Πέφτεις την παγίδα που σου ετοίμασαν. Τα λόγια είναι εύκολα, αλλά η πραγματικότητα άλλα λέει.

Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν άτολμη πολιτικά αλλά απείρως καλύτερη από τους αρχικλέφτες/αρχιμαφιόζους/αρχιψεύτες που έχουμε σήμερα. Και αυτή η ισοπέδωση δεν είναι τίποτε άλλο από επιτυχία των πουλημένων στην Siemens και στο ΠΑΣΟΚ δημοσιοκάφρων.

Για σκέψου με τι "σκάνδαλα" έπεσε η προηγούμενη κυβέρνηση και τι αποδεικνύεται σήμερα. Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν μαθαίνεις τι συμβαίνει. Γιατί στο κρύβουν. Γνωρίζεις για τον Βουλγαράκη π.χ. και τον Ρουσόπουλο, αλλά δεν ξέρεις ότι δικαιώθηκαν και ότι όχι μόνο δεν έκλεψαν αλλά έχασαν από την πολιτική. Και πως να το ξέρεις; Αφού το ψέμα έβγαινε πρωτοσέλιδο και το φώναζαν, ενώ η αλήθεια βγαίνει στην 9η σελίδα κριμένη σε μονόστηλο.

Σε κοροϊδεύουν demelene. Και εσύ παίζεις δυστυχώς το παιχνίδι τους. Πες ότι είμαι φανατικός.. δεν με ενδιαφέρει... Με έκαναν φανατικό με τα ψεύδη και την δικτατορία που επέβαλαν. Αλλά την αλήθεια πρέπει να την μάθεις. Είμαι σίγουρος ότι αν καθίσεις και το ψάξεις... ακόμα και ακομμάτιστος να είσαι (που δεν είναι κακό) θα καταλάβεις τι λάθος κάνατε όλοι που αφήσατε τον Παπανδρέου να κυβερνήσει.

Demelene είπε...

Βασιλη δεν διαφωνώ ότι ήταν καλύτερα με την ΝΔ. Αλλά και με Σημίτη ήταν καλύτερα από ΝΔ.

Η απολυτάρχηση του καθεστώτος μας ειναι σταδιακή και αυξανόμενη.

Έχεις δίκιο ότι δεν ενημερώνομαι όσο εσύ. Γιαυτό αν θες διαβάζω και το μπλόγκ σου γιατι έχει και μια άποψη ενός ανθρώπου που ενημερώνεται και το μελετάει το θέμα παρόλο που την θεωρώ σοβαρά biased, όχι γιατί αυτό που λέει είναι λάθος ή παραπληροφόρηση αλλά γιατί κάνει την μισή αναγωγή.

Θεωρώ πάντα καλύτερη ενημέρωση το άκουσμα πολλων επίσημων και ανεπίσημων απόψεων και μετά κριτική συμπερασματολογία με πάντα μεγαλύτερη σύμβουλο την λογική και την ανάλυση της πραγματικότητας. Σε κάποια πράγματα μπορεί να κάνω λάθος, αλλά η εμπιστοσύνη μου στους δήθεν συμβούλους νομίζω δεν υπήρξε ποτέ. Άλλωστε λόγω βιωμάτων ειδα ακριβώς πως λειτουργούσε στο Αμερικάνικο μοντέλο που τόσο προσπαθούμε να κλωνοποιήσουμε.

Vassilis είπε...

Όχι φίλε μου. Με Σημίτη δεν ήταν καλύτερα. Με Σημίτη μας κατέκλεψαν 3 φορές. Μία με τα χρήματα του χρηματιστηρίου, μία με τα εξοπλιστικά που φόρτωσαν στην κυβέρνηση Καραμανλή να εξοφλήσει και μία με το σκάνδαλο Siemens.

Επίσης ο Σημίτης έκρυβε τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας για να μας βάλει στον ΟΝΕ. Οι στενότεροί του συνεργάτες ήταν αυτοί που έκλεβαν.

Τώρα, αν εννοείς ότι ήσουν καλύτερα γιατί δεν ήξερες, δεν άκουγες... ξανασκέψου το... Το μέλλον των παιδιών μας έτσι ακριβώς το καταστρέφουμε. Γιατί δεν ακούγαμε και δεν βλέπαμε.

Ε αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει. Το λέω τώρα χρόνια. Πριν βγει ο Σημίτης, πριν βγει ο Καραμανλής και πολύ πριν βγει ο μεγάλος ποδηλάτης...

Demelene είπε...

όχι αναφέρομαι καθαρά στην απολυταρχικότητα του καθεστώτος

Vassilis είπε...

Και πάλι ο Σημίτης ήταν χειρότερος, ακόμα και εκεί. Γιατί; Γιατί είχαν την αλαζονεία της εξουσίας. Ο Σημίτης ήταν αδιαμφισβήτητος από όλους. Όταν κάποιος τον χτυπούσε, χτυπούσε τον "θεσμό" του πρωθυπουργού. Ότι έλεγε πήγαινε γιατί ήταν ο ηγέτης της ΟΝΕ. Ναι... μόνο που μας έκλεβαν. Ω ΝΑΙ... όχι ΟΝΕ!!!