Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2010

Η αιώνια ανοησία της σοσιαληστρικής "αριστεράς"

Οι επενδύσεις σε μια χώρα φέρνουν απασχόληση. Φέρνουν πλούτο. Η υψηλή φορολογία φέρνει ύφεση και ανεργία.

Διαλέξατε την ύφεση και την ανεργία. Είστε τόσο μαλάκες ή απλά ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Moυ αρέσει που αναρωτιέσαι ακόμα...
ΒΡΑΧΟΣ

Deneb είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη τον λόγο που πρέπει να πληρώνουμε τόσους φόρους.
Εντάξει, θεωρώ σωστό να πληρώνουμε ένα μικρό ποσοστό από το εισόδημά μας για τη λειτουργία του κράτους. Και το ΦΠΑ που πληρώνουμε με τις αγορές μας είναι υπεραρκετό. Μας πέρνουν το 21% από το εισόδημα μόνο από το ΦΠΑ. Στην τουρκοκρατία ο κεφαλικός φόρος ή αλλιώς η "δεκάτη" ήταν 10% και έφτανε να συντηρήσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Και για το 10% οι πρόγονοί μας επαναστάτησαν.
Αραγε σήμερα πόσους Σουλτάνους πληρώνουμε;
Τώρα αν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης μας χρέωσαν τόσα δισ ευρώ, δεν φταίμε εμείς, ούτε μαζί τα φάγαμε για να πληρώσουμε.
Ομως ρίχνουν το βάρος στις πλάτες μας διότι αυτοί που τα έφαγαν είναι οι ίδιοι και οι αυλικοί τους, και φυσικά δεν γίνεται να πιστευουμε ότι αυτοι που τα έφαγαν θα τα επιστρέψουν. Κοροϊδα ψάχνουν.
Ακουγα τον Παγκαλο που έλεγε σε συνεντευξη ότι τα φάγαμε όλοι μαζι. Προσπαθούν να το ρίξουν στις πλάτες μας.
Ομως δεν μας είπε ποιοι από εμάς έχουμε βίλλες και κότερα. Και αν κάποιοι καταφέραμε να κάνουμε ένα σπίτι, το κάναμε με δάνεια τα οποία οι περισσότεροι τα πληρώνουμε ακόμα. Και τα πληρώνουμε με σκληρή δουλειά.
Επειτα, ο Λαός μας έχει δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν παρήγαγε τίποτα; Τόση δουλειά από τόσα εκατομμύρια Ελληνες δεν δημιούργησε κανένα πλούτο;
Δεν πλήρωσε φόρους και εισφορές;
Γιατί φτάσαμε στο σημείο αυτό;
Αρα εμείς δουλέψαμε, δημιουργησαμε πλούτο, αυτοι τον φάγανε, πήραν και δάνεια στο όνομά μας και τα φάγανε και αυτά, και τώρα μας στέλνουν και τον λογαριασμό για να τον πληρωσουμε πάλι εμείς!
Εσχος.