Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΠΔΕ ο Γ. Μπαμπινιώτης

Πηγή: Καθημερινή

Aποστολος Λακασας

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) υπέβαλε χθες ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης. «Δεν έχω πλέον ενεργό ρόλο που να δικαιολογεί την παραμονή μου στη θέση. Δεν υπάρχει αντικείμενο ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας, που είναι πολύ σημαντικό. Είναι ενδεικτικό ότι πολλά από όσα προβλέπονται στο σχέδιο για το «Νέο Σχολείο», που εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου βασίζονται στα πορίσματα του ΣΠΔΕ», ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Μπαμπινιώτης.

Ο κ. Μπαμπινιώτης είχε κληθεί πέρυσι τον Φεβρουάριο από τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο να αναλάβει τη θέση του προέδρου στο ΣΠΔΕ, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), με αντικείμενο να προχωρήσει τον εθνικό διάλογο για αλλαγές στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Το Συμβούλιο, έπειτα από οκτώ μήνες, ολοκλήρωσε τις εργασίες του, δημοσιοποιώντας επισήμως το πόρισμά του στις 20 Νοεμβρίου 2009. Ομως, από τότε είχε διαφανεί η διάσταση απόψεων ανάμεσα στη νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας με την ηγεσία του ΣΠΔΕ. Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε τότε ότι το πόρισμα θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τη νέα φάση διαλόγου. Όμως, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε εκτιμήσει ότι «άμεσα μπορεί να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τις αλλαγές».

«Η υπουργός έχει το αυτονόητο δικαίωμα να επιλέγει τους άμεσους συνεργάτες της. Οπωσδήποτε, το Συμβούλιο μπορεί να συγκληθεί σε σύντομο χρόνο με νέο πρόεδρο», ανέφερε ο κ. Μπαμπινιώτης στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών που ζήτησε την Τετάρτη την επαναδραστηριοποίηση του Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι στόχος του υπ. Παιδείας είναι το ΣΠΔΕ να ανασυσταθεί στο πλαίσιο του ΕΣΥΠ σε ανεξάρτητη Αρχή. Η στελέχωση του ΕΣΥΠ θα γίνει με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς επιστήμονες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: