Πέμπτη, Απριλίου 22, 2010

Παπανδρέου: Φταίει η Ν.Δ.

Ο μεγάλος ποδηλάτης επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία και λίγο πολύ είπε ότι κατέστρεψε την χώρα!!!

Ποιος ρε μεγάλε (μη σου πω καμιά βαριά κουβέντα μεσημεριάτικα) παρέδωσε 230 ΔΙΣ χρέος στον Καραμανλή το 2004 και με πάνω από 50 δις υποχρεώσεις για τα επόμενα χρόνια; Τι είχατε κάνει μέχρι τότε; Τίποτα. Το παραδέχεστε όταν λέτε ότι δεν τα έφτιαξε όλα η Ν.Δ.

Έπρεπε όλα να τα διορθώσει ο Καραμανλής; Θυμάστε τι λέγατε για αυτά που κάνετε σήμερα αναγκαστικά; Θυμάστε που βάζατε τους συνδικαλιστές σας να παραλύουν την χώρα κάθε φορά που πήγαινε να γίνει κάτι; Θυμάστε την ΠΛΗΡΗ άρνηση να παρθεί οποιοδήποτε μέτρο; Μέχρι και την τελευταία μέρα αρνηθήκατε μέτρα τα οποία τώρα επιβάλετε ενώ η Ν.Δ. συμφωνεί και ζητάτε και τα ρέστα;

Κύριε Παπανδρέου, είστε η προσωποποίηση του λαϊκισμού. Είστε ένας άχρηστος παρλαπίπας. Αντί να λουφάξετε που σε λιγότερο από 7 μήνες με τις άστοχες και απαράδεκτες δηλώσεις και πράξεις σας οδηγήσατε την χώρα σε κατάσταση αδυναμίας δανεισμού με λογικά επιτόκια, επιτίθεστε στην αντιπολίτευση; Μήπως αυτή σας φταίει που κάθε φορά που μιλάτε τα spread ανεβαίνουν 100 μονάδες;

Μπορείς σε παρακαλώ, ω φανταστικέ πρωθυπουργέ, να μου εξηγήσεις γιατί διπλασιάζεις τους μισθούς των διοικητών και τους φέρνεις λίγο ποιο πάνω από τα επίπεδα που τους βρήκες; Μήπως γιατί τα δικά σου golden boys είναι πράσινα και οικολογικά; Ε;

Ρε... κάνας ΠΑΣΟΚος να βγει να μιλήσει... Εσείς πιστέψατε σε αυτόν... για να σας δω τώρα. Η μήπως και για τον διπλασιασμό των μισθών φταίει η Ν.Δ.; Άντε να σας δω.

13 σχόλια:

Demelene είπε...

Σημερα διαβαζα εφημερίδα στο τρένο-λεωφορείο και ειχε τα χρέη από και μετά για Σημίτη και Καραμανλή.
Σκέφτηκα και έκανα τις διερέσεις με τα χρόνια διακυβέρνησεις και λίγο πολύ τα ίδια έβγαιναν.

Όλοι Βασίλη το ίδιο άχρηστοι και μαλακες ειναι, αλλά τα έχουμε ξαναπει αυτά και δεν συμφωνούμε.

Vassilis είπε...

Δεν συμφωνούμε γιατί με τον δικό σου τρόπο σκέψης δεν υπάρχει λύση. Επίσης ο λιγότερο χειρότερος είναι ο βέλτιστος πάντα.

Demelene είπε...

Ο δικός μου τρόπος σκέψης απλά δεν μπορεί να περιλάβει την εξυμνησει ενός αχρηστού αλλά συγκριτικά ίδιου με αυτό που θάβεται. Είναι λογικά παράλογο, και μόνο η εμπάθεια ή συναισθηματική κρίση μπορεί να αιτιολογήσει τέτοια κρίση.

Όσοι η Ελλάδα ειναι γεμάτοι από ανθρώπους σαν και σένα ειτε γιατι θέλουν να βολέψουν, λαμογέψουν είτε γιατι απλά εχουν εμπάθεια τότε ο δικός μου τρόπος δεν προσφέρει λύση γιατι δυστυχώς βρισκεται στο αδιέξοδο που για τον οποιοδηποτε λόγω εσείς δημιοργείτε.

Δεν ειναι ο τρόπος μου προβληματικός, γιατι ο δικό σας δημιοργεί συνθήκες που δεν αφήνουν άλλους που πιθανά δεν οδηγούν σε αδιέξοδα να φανούν.

Vassilis είπε...

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αντιθέτως το "Όλοι είναι το ίδιο άχρηστοι" δεν αφήνει περιθώρια για λύση.

Τώρα, το αν εγώ έχω εμπάθεια με το μόνο δεξιό κόμμα στην Ελλάδα... τι να σου πω. Δικαίωμα οποιουδήποτε να το νομίζει. Αλλά όπως δεν μηδενίζω τους πάντες, έτσι δεν δέχομαι και την ισοπέδωση των πάντων.

Ίσως το πρόβλημα της Ελλάδας οφείλεται σε νοοτροπίες "όλοι ίδιοι είναι".

Αυτή η νοοτροπία δεν επιτρέπει να γίνουν αλλαγές παρά μόνο με το σταγονόμετρο μέχρι να φτάσουμε στο αμήν. Δυστυχώς τώρα έχουμε τους χειρότερους να διαχειριστούν την κρίση. Γιατί; Γιατί δεν θέλαμε αλλαγές. Θέλαμε βόλεμα. Ε θα ξεβολευτούμε.

Ανώνυμος είπε...

O Bασίλης έχει δίκιο ένας απο τους δύο θα κυβερνήσει οπωσδήποτε.
Για να μπορέσεις να παρουσιάσεις το κόμμα σου σάν την καλύτερη λύση δηλαδή τον λιγότερο χειρότερο πρέπει να δείξει πάνω απ'όλα οτι άλλαξε σε αυτό δηλαδή καθάρισε απο το παλιό κακό του παρελθόν. Οτι άλλαξε αρχηγό είναι ένα πολύ καλό βήμα αλλά αποδείχθηκε τελικά οτι δέν φτάνει. Η κάθαρση στο κόμμα πρέπει να είναι βαθύτερη Καραμανλήδες, Ζαγορίτηδες, Αντώναροι όπως και ο αλογοσκούφης υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής και πολλοί άλλοι πρέπει να φύγουν με τις κλωτσιές. Μόνο έτσι θα μπορείς ευθαρσώς να πείς οτι είσαι ο λιγότερο χειρότερος.

Demelene είπε...

500 χρόνια τώρα τέτοιες καθάρσεις βλέπουμε.

Αφου οι αντικαταστάτες αυτών από τα ίδια τζάκια έρχονται και την υποστήριξη αυτών έχουν.

Σαν να λέμε ότι δεν έκλεψα εγώ αλλά η offshore εταιρία μου.

Vassilis είπε...

Βλέπω ότι τα ΜΜΕξαπάτησης έκαναν καλά την δουλειά τους. Μας έχουν κατακλέψει μέσα σε 7 μήνες το ΠΑΣΟΚ με τους συνεργάτες τους (μόνο το sorting των ομολόγων είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά το χρηματιστήριο) και όμως κάποιοι ακόμα θυμούνται ότι ο Αλογοσκούφης δεν κατάφερε να μηδενίσει το έλλειμμα, αλλά το 2007 το άφησε ΜΟΛΙΣ 3 μονάδες κάτω από ότι το παρέδωσε ο Σημίτης!!! Τι λέτε ρε... Σοβαρολογείτε. Σοβαρευτείτε και καταλάβετε τι συμβαίνει και μη μου επαναλαμβάνεται τις ανοησίες των ΠΑΣΟΚικών ΜΜΕ.

ΕΥΘΑΡΣΩΣ σας δηλώνω ότι ο Καραμανλής θα ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός αν ΔΕΝ άκουγε τον λαό. Δυστυχώς όμως, τον άκουγε και την πάτησε.

ΧΟΥΝΤΑ χρειαζόμαστε. Ε τώρα την έχουμε.

Demelene είπε...

Πιθανά, φαντάζομαι σε μένα αναφέρεσαι!

Vassilis είπε...

Όχι, γιατί την δική σου άποψη την ξέρω. Όλοι είναι άχρηστοι. Οπότε δεν επιλέγεις τον χειρότερο ως καλύτερο.

Demelene είπε...

Να κάνω μια παρατήρηση.
Σαν άτομα τους θεωρώ ικανότατους. Άχρηστους τους θεωρώ σχετικά με την ικανότητά τους να υπηρετούν το Ελληνικό κράτος.

Και ο λόγος που δεν συγχέω τα δύο ειναι γιατι δεν μπορείς να είσαι επιλεκτικά άχρηστος/χαζός στον κόσμο.

Και αν θες ακριβώς για αυτό τον λόγω δεν μπορώ να στηρίζω σαν καλύτερο έστω και τον λιγότερο άχρηστο/βλάκα από τους πολιτκούς μας, γιατι απλά ειναι διεφθαρμένοι και όλοι με συγκεκριμένη Ανθελληνική ατζέντα

Vassilis είπε...

Κοίτα, είναι απλό. Δες πόσο σου κόστισαν (ή μάλλον κόστισαν στον Ελληνικό λαό) τα "σκάνδαλα" της Ν.Δ. και πόσο οι "πολιτικές" του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει σύγκριση.

Demelene είπε...

Πρέπει να λογαριάσεις ομως και τα χρόνια του καθενός στην εξουσία και το θράσος ανά εποχή.

Με την διαρκή γνωστοποιήση και ατιμωρησία των σκανδάλων που βγαίνουν, η κοινή γνώμη συνηθίζει συνεπώς το θράσος και στο πόσο θα κλέψεις ειναι μεγαλύτερο. Βάλε μέσα και την αναλλογία της αξίας του χρήματος.

Στο σύνολο εγώ πιστεύω τα ίδια ειναι. Και ξέρεις, εγώ τους κρινω από τα ουσιώδη πράγματα που γινονται που ειναι πάντα ίδια. Παντού παγκοσμίως θα κλέψουν αλλά κάνουν και μια άλφα δουλειά!

Δεν υπάρχει κράτος Βασίλη απλά γιατι κανείς τους δεν κάνει κάτι για αυτό.

Vassilis είπε...

Όχι φίλε μου.

Δεν είναι το ίδιο ο διορισμός 800000 ανθρώπων επί ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο με 80000 επί Ν.Δ. Δεν είναι το ίδιο οι συμβάσεις 12 ΔΙΣ για τα όπλα επί ΠΑΣΟΚ με των 2 ΔΙΣ επί Ν.Δ. Δεν είναι το ίδιο η διαχείριση και διασπάθιση χρήματος από 5 διαφορετικά πακέτα στήριξης με τα απομεινάρια που διαχειρίστηκε η Ν.Δ.

Δεν είναι το ίδιο ο γάμος ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Γαλλία του Τσοχατζόπουλου με την πτήση αξίας 2000 ευρώ του Λιάπη. Πως να το κάνουμε; Δεν είναι το ίδιο το ξενοπήδημα ενός ασήμαντου γενικού γραμματέα με το διεθνές ρεζίλι του Παπανδρέου (πατρός). Δεν είναι το ίδιο ο πλουτισμός ενός συρφετού "αριστερών" και "σοσιαλιστών" με την διατήρηση κληρονομημένης περιουσίας των δεξιών.

Δεν είναι το ίδιο το "σκάνδαλο" Βατοπεδίου με του... χρηματιστηρίου και τώρα των sorting των ομολόγων.

Αν λες ότι πάνω κάτω είναι τα ίδια, τότε δεν έχεις αντίληψη του μεγέθους της απάτης του ΠΑΣΟΚ. Και την ημέρα που μας στέλνει στο ΔΝΤ δεν μπορεί να μου λες ότι φταίνε... 50%-50%. Ναι έχει ευθύνες και η Ν.Δ. αλλά είναι ελάχιστες μπροστά στις ευθύνες των ΠΑΣΟΚων και των υπολοίπων που έχουν συμφέρον σε αυτή την κατάσταση.

Γιατί σε όλα τα κόμματα εξουσίας στον κόσμο υπάρχουν λαμόγια. Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα λαμογιών, ενώ στην Ν.Δ. υπήρχε ένα αναμενόμενο ποσοστό.

Δεν είναι λοιπόν το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο με τίποτα.