Δευτέρα, Απριλίου 26, 2010

Η Μέρκελ φταίει τώρα;

Η Μέρκελ κύριοι του ΠΑΣΟΚ είναι ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ. Και ως Γερμανίδα κοιτάει το συμφέρον της χώρας της. Δεν θα καθίσει να βοηθήσει τον φανταστικό πρωθυπουργό μας. Τον ΨΕΥΤΗ πρωθυπουργό μας, που άλλα συζητάει με την Μέρκελ και άλλα μας λέει ότι είπαν! Γιατί οι Έλληνες κύριοι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι χαχόλοι ψηφοφόροι σας μόνο. Υπάρχουν και άλλοι που διαβάζουν διεθνή μέσα. Και γνωρίζουν πότε ο Παπανδρέου λέει ψέμματα. Και αυτόν τον καιρό ΜΟΝΟ ψέμματα λέει. Μαζέψτε λοιπόν τον ψεύτη σας και φύγετε γιατί αν σας διώξουμε εμείς δεν θα είναι με το καλό... Όσο για την Γερμανίδα... αφήστε την στους Γερμανούς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως δέ φταίει μόνο η Μέρκελ όλοι εμείς φταίμε.
Φταίει ο ηλίθιος Γιωργάκης που άν και η δική του κυβέρνηση δέν έχει συμβολή στην οικονομική καταστροφή τα έχει κάνει θάλασσα στις διαπραγματεύσεις του.
Φταίει η μεγάλη πολιτική σου αγάπη ο Καραμανλής που έφτασε το χρέος 300 δις ευρώ απο 180 μέσα σε 5 χρόνια.
Φταίνε οι προηγούμενοι του Καραμανλή συνολικά που έφτασαν το χρέος 180 δίς ευρώ.
Για το άν φταίει η Μέρκελ μή βιάζεσαι τόσο περίμενε να γίνουν οι Γερμανικές εκλογές μετά θα δούμε την συμπεριφορά της. Άν αλλάξει σημαίνει οτι όλα τα κάνει αυτά τώρα για τις εκλογές για προσωπικούς της δηλαδή συμφεροντολογικούς λόγους.

Vassilis είπε...

Το χρέος το 2004 δεν ήταν 180 Δις. Ήταν 230 ΔΙΣ. Επίσης άλλα 50 ΔΙΣ ήταν τα τοκοχρεολύσια και τα κεφάλαια που μας είχε χρεώσει ο Σημίτης. Μόνο αν ο Καραμανλής κατάφερνε να έχουμε πλεόνασμα από τον πρώτο χρόνο, το χρέος μας θα είχε μείνει κοντά στα... 280 ΔΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το 230 πώς σου ήρθε τώρα, έχεις στοιχεία?
Μόνο εσύ το λές αυτό το νούμερο όλοι οι πίνακες λένε οτι το χρέος το 2004 ήταν 175 με 180 δίς ευρώ.
Για τα 50 δις τοκοχρεολύσια ας το δεχτούμε άν και πάλι πολλά είναι.

aggelos είπε...

% του Αεπ μετριεται το χρεος..να σταματησουν τα παραμυθια πια...
και ως τετοιο η ΝΔ το κρατησε σταθερο και το μειωσε ισως ελαχιστα...
και το 2004 ηταν υψηλοτερο απο οτι πριν τη κριση..

απλα τωρα αυτα που δεν εκανε τοσα χρονια το κρατος ενω ταυτοχρονα ετρωγε τα Κπσ... θα τα κανει θελει δεν θελει..η μερκελ μα στριμωξε στον τοιχο..και δεν μπορουμε πια να ξεγλυστρισουμε..

Vassilis είπε...

Ανώνυμε, εσύ μιλάς για το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης μόνο δυστυχώς. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό.

Τώρα τα πάντα έχουν σχέση με το ΑΕΠ πράγματι. Μέχρι την πετρελαϊκή κρίση, το ΑΕΠ αυξανόταν σταθερά και είχαμε μείωση του χρέους σε ποσοστό. Μετά άρχισε να ανεβαίνει με κορύφωση το τέλος του 2009 και τα λογιστικά τερτίπια του ΠΑΣΟΚ που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση. Γιατί με 8% ή 9% χρέος με κυβέρνηση Ν.Δ. αυτά δεν θα είχαν γίνει.