Δευτέρα, Απριλίου 26, 2010

Ο φανταστικός πρωθυπουργός μας έχει βρει την λύση... (μέρος 2ο)

Μα θα μου πει κάποιος, έχουμε επιτυχίες της αστυνομίας...

Η αστυνομία δεν έχει επιτυχίες επειδή άλλαξε ο υπουργός, αλλά επειδή αποφάσισαν τώρα να κινηθούν για την σύλληψη μελών των "τρομοκρατικών οργανώσεων" (τα εισαγωγικά γιατί αυτά τα καθυστερημένα δεν τρομάζουν κανέναν) για επικοινωνιακούς λόγους και αγνοώντας τους επιχειρησιακούς λόγους να μην γίνουν τώρα συλλήψεις.

Αγνοούν ακόμα και τα οικονομικά δεδομένα. Αύξησαν τον φόρο στην βενζίνη όσο γινόταν, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχει μείωση τζίρου της τάξης του... 35%. Αυτό σημαίνει και αντίστοιχη μείωση του εισπραχθέντος φόρου βέβαια καθώς αν και περισσότερος ανά λίτρο, η μείωση κατανάλωσης έχει εκμηδενίσει το κέρδος. Το ίδιο και με το ΦΠΑ. Το αύξησαν 2% και έπεσαν τα έσοδα!!!

Κοιτάνε πλέον περίλυποι και προσπαθούν να πείσουν ότι πρέπει να υπομείνουμε και στον ιδιωτικό τομέα μειώσεις. Έλα!!! Σοβαρά; Δηλαδή τόσο καιρό τι είχαμε στον ιδιωτικό τομέα; Αυξήσεις; Όσο κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ μέχρι και μειώσεις είχαμε δει.. ειδικά από όταν μπήκαμε στο ευρώ. Απλά δεν ήταν αριθμητικές οι μειώσεις.

Ο κύριος Παπανδρέου την μία μέρα λέει κάτι και δεσμεύεται και την άλλη το παίρνει πίσω αναγκαστικά!!! Ε τότε τι το λέει; Και δεν το έχει κάνει μία φορά από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Το κάνει σχεδόν κάθε μέρα. Άλλα λέει την μία μέρα... άλλα την επόμενη. Και καλά... αν όχι την επόμενη μέρα, την επόμενη εβδομάδα σίγουρα. Και όμως. Αυτός, αυτό το λέει αξιοπιστία. Εγώ πάλι το λέω απάτη. Απάτη απευθυνόμενη στους χαχόλους ψηφοφόρους που ακόμα πιστεύουν ότι φταίει ο... Καραμανλής για αυτά που γίνονται σήμερα.

Έχει βρει λοιπόν την λύση ο φανταστικός πρωθυπουργός. Ότι είναι σαφώς δικό τους θέμα, το αγνοούν και για όλα τα άλλα φταίει ο Καραμανλής!!! Τι ωραίος που είναι ο κόσμος χωρίς ευθύνες!!!

1 σχόλιο:

Demelene είπε...

Στην ουσία στον Ιδιωτικό τομέα, μόνο μειώσεις έχουν γινει έμμεσες ή άμεσες εξαιρετικά εμφανείς με την είσοδό μας στο ευρώ.

Κρίνω από την αγοραστική δύναμη του καθενός.

Αν πάντως κόψουν τους δύο μισθούς θα ειναι χοντρό χτύπημα. Λες και ο ιδιωτικός φταίει. Στην τελική ο εργοδότης πάντα λογάριαζε το συνολικό κόστος για τον χρόνο. Αυτό που πάνε να κάνουν είναι καθαρή ληστεία υπέρ των επιχειρηματιών.
Αν τώρα μια επίχειρηση δεν βγαίνει σε κόστος με τους 14, ούτε με τους 12 θα βγαίνει και ίσως καλό θα ειναι να κοιτάξει τους άχρηστους μανατζαρέους που θα έχει μαζέψει.

Οι μόνοι που δεν ειχαν επιλογή στο συνολικό κόστος ήταν όσοι προσλάμβαναν με τον βασικό.