Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010

Οι αλλήθωροι «εισαγγελείς»

Πηγή: Ημερολόγιο Ιδεών

Πολλές φορές και πριν και μετά τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει παραδεχθεί τα λάθη της, τόσο στην οικονομία όσο και σε ζητήματα συμπεριφορών και αδικαιολόγητων πρακτικών αρκετών στελεχών μας. Αυτά είναι δεδομένα, όπως είναι δεδομένο και το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα λάθη αυτά πρέπει να αποτελέσουν μάθημα για την αναγκαία διόρθωση πορείας. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχει παραγίνει το κακό με την απαξίωση του έργου της Νέας Δημοκρατίας, που επιχειρείται τόσο από τους αντιπάλους μας όσο και από πολλά μέσα ενημέρωσης. Δεν θα σταθώ εδώ στο ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κάνουν κριτική σήμερα ήταν απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ. Διερωτώμαι όμως, όλοι αυτοί οι «εισαγγελείς» που δεν είδαν τίποτε θετικό να γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν είδαν άραγε ούτε τις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες της χώρας; Δεν άκουσαν για την επιτυχία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι σε σχέση με τα Σκόπια, όταν οι ΗΠΑ ήταν απέναντι; Δεν αντιλήφθηκαν ότι ολοκληρώθηκε η Εγνατία οδός με 510 νέα χλμ; Δεν κατάλαβαν ότι για πρώτη φορά η χώρα απέκτησε γενικό χωροταξικό αλλά και ειδικά χωροταξικά σχέδια; Δεν έμαθαν τίποτα για την εξασφάλιση 20 δισ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ όταν το ΠΑΣΟΚ έθετε τον πήχη στα 12 δις.;

Βέβαια, εδώ και η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής αμφισβητείται. Χρησιμοποιώντας ως πρόφαση το πακέτο μέτρων για τους εργαζομένους, που στοιχίζει σε βάθος εικοσιπενταετίας όσο τα ελλείμματα της εταιρείας για τρία χρόνια, ορισμένοι επιδιώκουν να υποβαθμίσουν και αυτό το βήμα προς τα μπρος. Το ότι έχανε η εταιρεία 1 εκ. ευρώ την ημέρα και ότι ακόμα και φέτος, που είναι η πιο δύσκολη χρονιά του προγράμματος για τους εργαζόμενους, το κράτος θα εξοικονομήσει γύρω στα 150 εκ ευρώ (χωρίς να υπολογίσουμε το τι θα πληρώσει η νέα εταιρεία για σπατόσημο στο ΙΚΑ και στην εφορία), παριστάνουν ότι δεν το άκουσαν.

Όσο αλήθεια είναι ότι κάναμε λάθη, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι κάναμε και σημαντικό έργο. Οι δημόσιοι κατήγοροι, βέβαια, αλληθωρίζουν προς τη μία πλευρά. Γιατί, ενώ κατηγορούν για όλα τη Νέα Δημοκρατία, δεν ακούν ακόμα και οικονομολόγους της κεντροαριστεράς που δηλώνουν πως, αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση λαμβάνονταν αμέσως μετά την παρουσίαση του ελλείμματος, τα μέτρα αυτά θα ήταν πολύ πιο ήπια και η χώρα δε θα βρισκόταν σ’ αυτή τη μεγάλη δίνη. Όπως και να το μετρήσουμε, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ: Ενώ τόσο εμείς όσο και εκείνοι έχουμε κάνει σημαντικά λάθη, μόνο εμείς τα παραδεχόμαστε. Εκείνοι, ισχυρίζονται πως δεν έκαναν λάθη, ούτε στη δεκαετία του 80, ούτε με το χρηματιστήριο, ούτε τώρα με τους ερασιτεχνισμούς και τις παλινωδίες τους στο χειρισμό της κρίσης. Το απογοητευτικό είναι ότι υπάρχουν αναλυτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης που δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι μαζί τους. Η ικανοποίηση βεβαίως, κοστίζει κάτι. Μόνο που δεν πληρώνεται από την τσέπη αυτών των κυρίων, αλλά από την τσέπη όλων των Ελλήνων φορολογουμένων.

1 σχόλιο:

aggelos είπε...

"Το απογοητευτικό είναι ότι υπάρχουν αναλυτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης που δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι μαζί τους. Η ικανοποίηση βεβαίως, κοστίζει κάτι. Μόνο που δεν πληρώνεται από την τσέπη αυτών των κυρίων, αλλά από την τσέπη όλων των Ελλήνων φορολογουμένων."

ωω..σκληρα και ωραια τα λεει ο χατζηδακης... καλα εκανε ο Σαμαρας που του εδωσε καλη θεση ,παρολο που ηταν με την ντορα..