Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

Θέλετε σπίτι; Την πατήσατε...

Ναι, το αφορολόγητο δεν θα πρέπει να είναι τα 200 τ.μ. στην πρώτη κατοικία, τουλάχιστον όχι για άτεκνους.

Αλλά όταν θέτουν το αφορολόγητο στις 100 χιλ. ευρώ, μπορεί να μας πει ο κύριος υπουργός οικονομικών σε ποια ακριβώς περιοχή μπορείς να αγοράσεις οτιδήποτε πάνω από 2 δωμάτια με αυτά τα λεφτά; Δηλαδή και την απόκτηση πρώτης κατοικίας επιβαρύνουν με φόρους για να εισπράξουν; Το ότι ΔΕΝ θα εισπράξουν τίποτε άλλο πλην της διαμαρτυρίας δεν το καταλαβαίνουν;

Πάντως συγχαρητήρια για την χαριστική βολή στην οικοδομή...!!!

Ενημέρωση 19-3-2010: Παρά την "υποστήριξη των μέτρων από τον κόσμο" (δηλαδή από τον φίλο μου τον Γιώργο και τα ΜΜΕξαπάτησης) τελικά το ΠΑΣΟΚ (και πολύ σωστά) σήμερα διπλασιάζει το αφορολόγητο απόκτησης πρώτης κατοικίας στις 200000 ευρώ.

18 σχόλια:

krogias είπε...

Να σου πω ένα μυστικό;
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα φιλαράκι...
και είναι καιρός τα λαμόγια οι εργολάβοι να κατεβάσουν τις τιμές τους.

Ανώνυμος είπε...

Κρόγια άν είναι να ισχύει αυτό μόνο για την Αθήνα μπράβο 1000 φορές στον Γιώργο Παπανδρέου.
Δυστυχώς όμως απ'ότι φαίνεται δέν ισχύει μόνο για την Αθήνα, ισχύει και για την ερειπωμένη επαρχία.

Vassilis είπε...

Γιώργο, τι σχέση έχει αυτό με την Αθήνα; Αν θέλει να πάρει λεφτά από τους εργολάβους, να επιβαρύνει τους εργολάβους. Όχι τους αγοραστές της πρώτης κατοικίας!!!

Λογικότατο το να μην είναι αφορολόγητο βάση τετραγωνικών, αλλά παράλογο να είναι τόσο χαμηλό.

Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει σκληρό καπιταλιστικό κόμμα. Ο σοσιαλισμός του δεν έχει λύσεις και εφαρμόζει λύσεις δεξιότερες των δεξιών.

krogias είπε...

Έχει και παραέχει σχέση.
Θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές.

Vassilis είπε...

Δεν έχουν αναγκαστεί να το κάνουν τώρα που δεν πουλιούνται...!!! Και σιγά την μείωση που θα κάνουν. Όσο είναι ο φόρος. Αντί δηλαδή να τα δίνουν οι αγοραστές στην αγορά θα τα δίνουν στον φόρο!!!

Αυτά τα σκέφτονται οι φωστήρες του ΥΠΟΙΚ πριν τα πουν;

Είναι απλό: ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνουν και το αφορολόγητο δεν συνδέεται με τα τετραγωνικά, αλλά το ποσό είναι πολύ χαμηλό. Στην ουσία το έκαναν για να εισπράξουν. Όχι για να κατεβάσουν οι εργολάβοι τις τιμές.

krogias είπε...

Σαφώς και το έκαναν για να εισπράξουν. Αλλά για να εισπράξουν από αυτούς που έχουν πρώτη κατοικία κόστους 500.000 ή 1.000.000 ευρώ!
Ξέρεις πολλούς μικρομεσαίους που να έχουν 1η κατοικία πάνω από 200 τ.μ. και να την αγόρασαν 500.000?

Vassilis είπε...

Δεν ξέρω κανέναν που να έχει πάρει πρώτη κατοικία με ποσό τόσο μικρό. Οπότε αν θέλουν να εισπράξουν από αυτούς που έχουν να βάλουν μεγαλύτερο αφορολόγητο (κοντά στις 200000 ευρώ που έχει ένα σχετικά μέτριο σπίτι) και να αυξήσουν το ποσοστό από κει και πάνω.

Κάθε άλλη λύση απλά φορτώνει βάρη στους μικρομεσαίους. Γιατί αυτοί που έχουν να αγοράσουν σπίτι με 500000 ή με 1000000, έχουν και να πληρώσουν τους φόρους.

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ιδέα από οικονομία. Τα έκανε θάλασσα δίνοντας και τα κάνει θάλασσα παίρνοντας.

krogias είπε...

E, για αυτό σου λέω ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και ιδίως τα ΒΠ...
Και μάλλον κάνεις παρέα με πλούσιους φίλε μου.
Στην Ξάνθη π.χ. (που θεωρείται μια αρκετά ακριβή πόλη) το τετραγωνικό πήγαινε πριν την κρίση γύρω στα 1.100 με 1.300...
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ κατά την γνώμη σου να μην ξέρει από οικονομικά, αλλά κι εσύ μου φαίνεται είσαι εντελώς αποκομμένος από την πραγματική κοινωνία.

Vassilis είπε...

!!! Ποιοί είναι μωρέ πλούσιοι; Αυτοί που δανείζονται όλο το ποσό και πληρώνουν 800 ευρώ το μήνα δάνειο; Πλάκα μου κάνεις;

100000 έχει ένα σπίτι στα βόρεια προάστια; Η 200000; Πάνω από 400000 χιλιάδες πάει αν περάσεις από Μαρούσι... όχι Β.Π.!!!!

Επίσης οι τιμές που λες εσύ είναι η αντικειμενική αξία. Όχι η αγοραία. Και όταν αγοράζεις με δάνειο στεγαστικό δεν κρύβεται η αγοραία.

Ειδικά στο θέμα των αξιών ακινήτων δεν μπορείς να μου πεις κουβέντα καθώς είναι η δουλειά μου.

Άκου πάνω από 100000 είναι... πλούσιοι!!! Ρε λίγη ντροπή... Δεν είπαμε να το αφήσει ούτε στα 200τ.μ. (αν και πολύτεκνη οικογένεια θέλει τόσο μεγάλο σπίτι) ούτε να πάει το αφορολόγητο στα... 400000. Αλλά στα 200000 θα έπρεπε να το αφήσει το λιγότερο. Διαφορετικά παίρνει από αυτούς που δεν έχουν.

krogias είπε...

Είπα εγώ ότι πάνω από 100.000 είναι πλούσιοι;

Και μιλάω για ΑΓΟΡΑΙΑ φιλαράκι.

Με αυτά που λες, ενισχύεις αυτό που λέω εγώ. Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο η Αθήνα.

;)

Vassilis είπε...

Αμ δεν μιλάς για αγοραία Γιώργο. Η Ξάνθη έχει ζώνες με αντικειμενική από 750 έως 1400 ευρώ. Στα 1400 ευρώ αντικειμενική, η αγοραία είναι 2000. Μάντεψε πόσο πάει στην ΞΑΝΘΗ να αγοράσεις ένα σπίτι 100τ.μ. σε τέτοια ζώνη...!!!

Όταν λοιπόν λες ότι καλώς έβαλε όριο τις 100000 ευρώ, λες ότι όσοι πάρουν σπίτι πάνω από αυτήν την αξία (και μιλάμε για ΠΡΩΤΗ κατοικία έτσι; όχι για δεύτερο σπίτι) θα πληρώσουν φόρο. Είναι απλά άδικο και σοσιαληστρικό.

Από κει και πέρα, άσε τα κόμπλεξ με την Αθήνα. Δεν μιλάμε μόνο για Αθήνα, άσχετα αν διάλεξαν επί ΠΑΣΟΚ να μείνουν εδώ οι μισοί Έλληνες για να διοριστούν!!!

Καταλαβαίνεις λοιπόν τι λέμε; Ναι μεν το αφορολόγητο της πρώτης κατοικίας δεν πρέπει να είναι τα τετραγωνικά, αλλά και η αφορολόγητη αξία που δόθηκε είναι μικρή. Ακόμα και για την Ξάνθη.

krogias είπε...

Συνεχίζεις να μιλάς με τιμές ΑΘΗΝΑΣ!!!
Έλεος!
1.100 ευρώ / τ.μ. αγόρασα σπίτι ρε φίλε! Τρία χρόνια πριν!

Όπως και η συντριπτική πλειοψηφία εδώ στην Ξάνθη. ΜΑΧ 1.300 με πλακάκι Ιταλικό!

πωωωω... ξεκόλλα.

Δεν θίγονται οι μικρομεσαίες οικογένειες όσο και να βαράς το κεφάλι σου εσύ.

ciao

Vassilis είπε...

Τι λες ρε Γιώργο... 100000 ευρώ σου λέω ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ

Ακόμα και με τα 1300 που λες, η μικρομεσαία θα κληθεί να πληρώσει. Εκτός αν μπορώ να έρθω στην Ξάνθη και να αγοράσω μια βίλα με 130000 ευρώ!!! Άσε μας ρε Γιώργο.

Η κομματική σου εμπάθεια είναι τόσο μεγάλη που και 50000 να έκαναν το αφορολόγητο την ίδια ανοησία θα έλεγες.

Υπάρχουν και όρια στο τι δεχόμαστε. Και αυτό είναι ανοησία. Ούτε για τους κακούς εργολάβους όπως έλεγες στην αρχή το κάνουν (το παραδέχτηκες και εσύ) ούτε κάτι άλλο. Απλά βρήκαν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία του κόσμου ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ θα πληρώσουν φόρο για να αγοράσουν ένα σπίτι... 150000 ευρώ. Είναι πολλά ρε Γιώργο 150000 ευρώ για ένα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ σπίτι 80τ.μ.; Ούτε στην Ξάνθη δεν είναι πολλά. Τώρα αν εσύ αγόρασες πριν 3 χρόνια το σπίτι σου και είναι και καινούριο, τι να σου πω. Με γεια σου. Αλλά δεν βρίσκουν όλοι το ίδιο, ούτε στην ίδια περιοχή.

Μοσχάτο που μένω εγώ (και μη μου ξαναπείς για βόρεια προάστια γιατί εκεί μένουν μόνο κάτι σοσιαλήσταρχοι) το φθηνότερο σπίτι έχει 100000 ευρώ. Αυτό που μένω εγώ έχει πάνω από 200000. Δεν σου λέω όμως να δώσουν πολύ μεγαλύτερο αφορολόγητο. Το διπλάσιο όμως θα έπρεπε να είναι.

Vassilis είπε...

Να ρωτήσω τώρα κάτι; Καταθέτουν το νομοσχέδιο και πάνε το αφορολόγητο τελικά στις 200000 ευρώ. Τώρα το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με εσένα Γιώργο βοηθάει τους φίλους μου στα βόρεια προάστια;

Antilogos είπε...

Τόσο εκτός πραγματικότητας είναι ;;;
http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_9161.html

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κρόγια, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Απλά με τα λαμόγια τύπου Ξυνίδη παγκάλου δρούτσα κλπ, σε λίγο εκεί που είσαι εσύ, ΔΕΝ θα είναι Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Vassilis υπήρξαν εταιρείες τα τελευταία χρόνια που έγιναν βαθύπλουτες απο κάποιες οικοδομές που είχαν αναλάβει.
Ας μείνουν και αυτές λίγο καιρό στην ανεργία να δούν την γλύκα. Μήν ανησυχείς πάντως για την τύχη τους άν και τους έκοψε τον βήχα ο Παπανδρέου εδώ και μήνες σχεδόν απο την ημέρα που βγήκε βαστάνε ακόμα πολύ γερά.

Vassilis είπε...

Σιγά μην νοιάζεται ο Παπανδρέου για να τιμωρήσει τους... βαθύπλουτους (???!!!) εργολάβους. Να τιμωρήσει τον απλό πολίτη που θέλει να αγοράσει ένα σπίτι προσπάθησε. Ευτυχώς δεν του πέρασε.