Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Πλήρης απραξία και διάλυση...

Υποτίθεται ότι αυτή η κυβέρνηση θα έπαιρνε κάποια μέτρα υπέρ του λαού. Η τουλάχιστον θα προσπαθούσε να κάνει ποιο... εύκολη την μετάβαση στην πραγματικότητα. Έτσι έλεγε...

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει και την ποιο απαισιόδοξη πρόβλεψη. Με τις ανεύθυνες και βιαστικές κινήσεις της στην αρχή η κυβέρνηση αυτή υπονόμευσε την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας. Μετά ακολούθησε μια περίοδος απραξίας όπου απλά παρακολουθούσε τις εξελίξεις και έκανε τα πράγματα χειρότερα με εκφράσεις όπως "χρεωκοπία", "τιτανικός" και άλλα γλαφυρά.

Τώρα λοιπόν που "λαμβάνει μέτρα" πάλι δεν μπορεί να ελέγξει το τι συμβαίνει. Ενώ έχουμε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που το φούσκωσε, φουσκώνοντας το έλλειμμα, επιτρέπει σε κάποιους να κερδοσκοπούν και να εκμεταλλεύονται τον πανικό που δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση. Παρακολουθεί απαθής ενώ η χώρα βυθίζεται σε μια ύφεση πρωτόγνωρη για την οποία δεν αναγνωρίζει καμία δική της ευθύνη και τα ρίχνει όλα στην προηγούμενη πενταετία λες και αυτοί δεν κυβέρνησαν ποτέ, ή άφησαν παράδεισο πίσω τους και όχι χρωστούμενα τοκοχρεολύσια σχεδόν 60 ΔΙΣ ευρώ!!!

Αν δεν σοβαρευτούν και δεν ελέγξουν την κατάσταση να φύγουν το γρηγορότερο δυνατό. Η χώρα δεν αντέχει άλλες ανοησίες. Να ακυρώσουν άμεσα τις παραγγελίες νέων όπλων και να ρίξουν αυτά τα χρήματα σε έργα υποδομής ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ. Αν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν μπορούν να καταλάβουν τότε να πάμε στο ΔΝΤ και ότι γίνει. Να τους απειλήσουμε με διάλυση αν δεν μας δανείσουν με λογικό επιτόκιο. Δεν ζητάμε χάρισμα. Δανικά με κανονικό επιτόκιο ζητάμε. Αν δεν το καταλαβαίνουν να απειλήσουμε ότι θα ανοίξουμε ακόμα και τα σύνορα να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες προς αυτούς. Θα δώσουμε σε όλους χαρτιά...

Η Ευρώπη αυτή δυστυχώς δεν είναι η ίδια που οραματιζόταν ο Κώστας Καραμανλής. Δεν είναι αυτή που πίστευε ότι μας έβαλε. Εμείς όμως μπορούμε να την σπρώξουμε να γίνει.

Η κυβέρνηση όμως αυτή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κυβερνήσει επιτέλους, εκτός από το να λέει λόγια και να ψηφίζει γελοία μέτρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή ιδέα αυτή να τους στείλουμε τους μετανάστες, αντί να μας πούν ευχαριστώ που τους φορτωθήκαμε χωρίς καμιά υποχρέωση κάνουν και τους νταήδες.