Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2010

Είναι επικίνδυνοι... σαμποτέρ.

Το ΠΑΣΟΚ σαμποτάρει την οικονομία. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τις κινήσεις πανικού στις οποίες προχωράει. Θέλει να χρεοκοπήσουμε για να μπορέσει να το χρεώσει στην προηγούμενη κυβέρνηση και μετά να φανεί ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να μας φέρει ξανά στην προηγούμενη κατάσταση... ακόμα και αν χρειαστούν 20 χρόνια, ή ακόμα και αν χρειαστεί να πεθαίνουν οι Έλληνες της πείνας; Η μήπως απλά θέλει να πουλήσει την χώρα όσο-όσο και να μοιραστούν ως πραγματικοί Σοσιαλήσταρχοι τα λάφυρα;

Τα μέτρα που πάει να πάρει (κατάργηση δώρων και αύξηση ΦΠΑ) θα πλήξουν την αγορά και θα την καταστρέψουν. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανταπόδοση από τα μέτρα αυτά. Αντίθετα θα είναι η καταστροφή μας.

Το ΠΑΣΟΚ αυτό είναι επικίνδυνο. Δεν είχε κανένα σχέδιο και δεν ήξερε τι του γινόταν πριν βγει. Τώρα τρέχει πανικόβλητο και προσπαθεί να πείσει τους εταίρους μας ότι... προσπαθούμε; Να κάνουμε τι; Αν θέλουν οι εταίροι μας, ας μας χρηματοδοτήσουν το χρέος με το επιτόκιο που ισχύει αυτή την στιγμή για τον δανεισμό της... Γερμανίας. Τι είναι πιθανότερο να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε; Χρέος με επιτόκιο 7% ή με 1,5%; Μόνο οι κερδοσκόποι κερδίζουν από υψηλότερο επιτόκιο.

Τώρα αν θέλει η Ε.Ε. να ανεβάσει την ανταγωνιστικότητά της, ρίχνοντας το Ευρώ, ας βρει άλλα θύματα, ή ας το κάνει επί τούτου. Όχι όμως να μας κοροϊδεύει, ενώ μας χρησιμοποιεί. Δεν είμαστε εμείς που ζούμε εις βάρος της Ευρώπης. Αντίθετα είναι η Ευρώπη και οι Δημόσιοι τεμπέληδες που ζουν εις βάρος μας. Οι δεύτεροι εδώ και δεκαετίες, οι πρώτοι μέσω αυτών εδώ και χρόνια.

Άλλο μέτρα όπως οι αποδείξεις και η πάταξη της φοροδιαφυγής με κριτήρια διαβίωσης ή η άνοδος της ανταγωνιστικότητας με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και άλλο η ασφυξία της αγοράς με την αύξηση του ΦΠΑ και κατάργηση ολόκληρων μισθών. Στα πρώτα δεν υπάρχει Έλληνας που να μην συμφωνεί, τα δεύτερα είναι απλά χοντρή ανοησία και θα οξύνουν το πρόβλημα.

2 σχόλια:

aggelos είπε...

για πρωτη φορα απο το 75 και μετα ,η βομβα των σκληρων μετρων θα σκασει στα χερια του πασοκ..ο κωστακης αφησε τη βομβα και ο ηλιθιος γαπ την πηρε με χαρα..
ισως αυτη η κριση τελειωσει την πασοκικη κυριαρχια της μεταπολιτευσης..

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα του Τσοβόλα δώστα όλα τα παίρνει όλα πίσω...Τελικά γυρνάει ο τροχός...