Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2010

Αύξηση ΦΠΑ. Δεν σκέφτονται;

Η κυβέρνηση απαντά ότι δεν έχει πει ακόμα κάτι για τα νέα μέτρα όταν την ρωτούν για τον ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι απλά δεν θέλουν να πουν πως η απόφαση έχει ληφθεί.

Αύξηση ΦΠΑ όμως δεν σημαίνει αύξηση εισπράξεων από το κράτος. Αντίθετα θα σημάνει μείωση εισοδήματος, μείωση κίνησης στην αγορά και αύξηση φοροδιαφυγής. Ότι έβγαλαν από το μέτρο των αποδείξεων που είναι σωστό, θα το χάσουν από εδώ.

Δεν ξέρω αν κανείς υπεύθυνος ή με επιρροή διαβάζει αυτές τις γραμμές, και άλλων πολιτών που λέμε το ίδιο πράγμα, αλλά αν συμβαίνει θα πρέπει η κυβέρνηση να πεισθεί να μην εφαρμόσει κάτι τέτοιο. Μια αύξηση του ΦΠΑ θα είναι καταστροφική.

7 σχόλια:

aggelos είπε...

εγω συμφωνω να βαλουν φπα πολυτελειας οπως υπηχε και παλια και καταργηθηκε..ενα ακομα και 30% σε ειδη πολυτελειας..το προτεινε και η Ευρωπη αυτο
αλλα να φησουν το 19% ησυχο...

sv3auw είπε...

Λαθραναγνώσκοντας τα εξώφυλλα των εφημερίδων συνειδητοποίησα πόσο ωραία σερβίρουν το τυρί τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης (ΜΜΕ) κατ’ εντολή της Κυβέρνησης έτσι που η φάκα πρακτικά είναι αόρατη.
Ο «καυγάς για το πάπλωμα» γίνεται για το αν θα δοθεί ή δεν θα δοθεί τελικά ο 14ος μισθός!
Το γεγονός του ότι έχει χαθεί ο 12ος και κατρακυλάμε για τον 10ο αποκρύβεται επιμελώς.
Δείτε που έχει φτάσει η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου αντίστοιχα και δείτε πόσο ακόμα ετοιμάζονται να αυξήσουν τον φόρο και κατά προέκταση την τιμή.
Αυτό νομίζετε δεν θα έχει επίπτωση και στην αγορά?
Ξεκινώντας από το Super Market και τελειώνοντας στην Παροχή Υπηρεσιών?
Δυστυχώς θα έχει!
Ζητούν την αύξηση του ΦΠΑ σε 15%. Αύξηση η οποία θα πλήξει τα είδη καθημερινής κατανάλωσης τα οποία υπάγονται σε ΦΠΑ 9% μέχρι σήμερα.
Αυτό βέβαια θα πλήξει άμεσα και ΑΜΕΣΩΣ την τσέπη σας.
Πόσο? Πολλαπλασιάστε τα μηνιαία έξοδά σας επί 6% και πάρτε βαθιά ανάσα!
Μείωση των επιδομάτων κατά 20%.
Μείωση η οποία δεν περιλαμβάνει μόνο τα προκλητικά επιδόματα των Εφοριακών και των Τελωνιακών και Δικαστικών και όποιων άλλων αλλά, θα περιλαμβάνει και τα επιδοματάκια της τριετίας και της πενταετίας και των επιμορφώσεων τα οποία ανεβάζουν τον μισθό των 700Ευρώ σε ένα αξιοπρεπές και βιώσιμο μηνιάτικο!
Αυτή είναι η ΦΑΚΑ η οποία μας περιμένει!
Συνειδητοποιήστε επιτέλους, και σταματήστε να τρώγεστε μεταξύ σας, ότι δεν φταίτε εσείς για το σημερινό χάλι. Τουλάχιστον όχι άμεσα.
Μας ψέγουν γιατί το βιοτικό μας επίπεδο έγινε ίδιο με του βορειοΕυρωπαίου μετά το ‘90.
Καλά κάναμε!
Η πλειοψηφία του κόσμου καλοπέρναγε και ίσως καλοπερνάει με δανεικά από τις Τράπεζες. Το γεγονός ότι υποθηκεύει σπίτια και περιουσίες αυτό αφορά τον κάθε έναν ξεχωριστά και δεν έχει να κάνει με τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τα ελλείμματα.
Από πού προέρχεται η κερδοφορία των Τραπεζών λέτε?
Από κάθε χαζό που στο όνομα του κοινωνικού του status δανείζεται ασύστολα και στο τέλος τα πληρώνει πολλαπλάσια.
Προσέξτε το. Αυτός τα «έφαγε», αυτός τα πληρώνει!
Τα Κυβερνητικά «φαγωμένα» γιατί να τα πληρώσει αυτός και όλοι μας?
Μαζί τις παίρναμε τις μίζες-ΜΙΖΕΝΣ?
Μαζί παίρναμε τις προμήθειες από τα εξοπλιστικά?
Μαζί «καθρεφτίζαμε» την Οικονομία στο Χρηματιστήριο?
Μαζί «δομούσαμε τα Ομόλογα»?
Μαζί διορίζαμε ασύστολα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους?
Μαζί … ουκ έστιν αριθμός!
Δείτε τα πράγματα ως έχουν και μην αναλώνεστε σε μικροκαυγάδες γιατί η καμπάνα χτυπάει για όλους μας πλην ΑΥΤΩΝ!!!

Το έμαθα τελευταία και το μεταφέρω με επιφύλαξη. Τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης, έντυπα και Ηλεκτρονικά, υπάγονται σε ΦΠΑ 4.5%.
Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Χώρια την ατέλεια χάρτου, χώρια του ότι χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες οι οποίες είναι Εθνικός Πόρος και δεν πληρώνουν αδρά όπως γίνεται στις Εύνομες Πολιτείες, χώρια όλα τα ευεργετήματα του τύπου «αγγελιόσημο» κλπ. ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΦΠΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ!
Τα συμπεράσματα και η αντίδραση δικά σας.

Jim Slip είπε...

Δε νομίζω οτι έχει και πολλά περιθώρια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει οτιδήποτε. Αρχικά θα επιχειρήσει να αυξήσει τα έσοδα μέσω της φορολογίας. Αναπόφευκτα μετά θα χρειαστεί να κόψει έξοδα, που σημαίνει μείωση του δημοσίου. Το ΑΕΠ θα μειωθεί έτσι κι αλλιώς γιατί το διεθνές περιβάλλον που επέτρεψε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (χαμηλά επιτόκια, εύκολο χρήμα και υψηλό επενδυτικό ρίσκο) δεν υφίσταται πλεον. Χωρίς ανάπτυξη το κράτος δε μπορεί να έχει ελλείμματα (aka αύξηση χρέους), οπότε αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να περάσει σε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Η Ελλάδα έχει τεράστιο εμπορικό έλλειμμα και δεν είναι απαραίτητα κακό να καταναλώνει ο κόσμος λιγότερο.

Vassilis είπε...

Πριν βγουν ευαγγελίζονταν ότι η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη και πανικόβαλαν τον κόσμο ότι η Ν.Δ. θα αυξήσει τον ΦΠΑ. Τώρα που σε πανικόβαλαν ξανά με ανοησίες τύπου τιτανικού το δέχεσαι. Η είσαι τυφλά ΠΑΣΟΚος, ή δεν ξέρεις από οικονομία.

Vassilis είπε...

Σημείωση: Με την αύξηση το ΦΠΑ, ΔΕΝ θα αυξηθούν το έσοδα του κράτους. Θα μειωθούν. Αντιθέτως θα αυξηθεί πάλι η μαύρη οικονομία.

aggelos είπε...

το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων θα γινει?προστιμα τρωμε ηδη γιαυτο νομιζω..
αυτο χρειαζεται τωρα...

Vassilis είπε...

Το ανακοίνωσαν αλλά το ξέχασαν... Τώρα έχουν να φορολογήσουν αυτούς που βγάζουν τα πολλά... δηλαδή τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους.