Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2010

Δανειστήκαμε πολλά... καταρρέουμε. Είμαστε αναξιόπιστοι...

Ούτε καταρρέουμε, ούτε δανειστήκαμε πολύ. Και δεν είναι ακριβώς αξιόπιστοι οι... άλλοι.

Ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Ότι η Ευρώπη έψαχνε για έναν αποδιοπομπαίο τράγο, ώστε να μην φανεί ότι ανεβάζει την ανταγωνιστικότητά της ρίχνοντας το Ευρώ. Και βρήκαν τον ευκολόπιστο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του.

Υπάρχουν χώρες στην ευρωζώνη σε χειρότερη κατάσταση από εμάς. Απλά εκείνοι δεν πανικοβλήθηκαν σαν τους δικούς μας. Υπάρχουν χώρες που και χρωστάνε περισσότερα και δανείζονται περισσότερα. Αυτές γιατί δεν καταρρέουν;

Αντί να βγούμε και από πάνω που μας έχουν κατακλέψει με την Siemens και την Goldman Sachs και τα κόλπα με τα όπλα και τα χρηματιστήρια... θα μας πάρουν και τα σώβρακα;

Εσωτερικά, ναι έχουμε πρόβλημα. Αλλά το πρόβλημα αυτό είναι πολιτικής. Το οικονομικό δεν είναι τίποτε άλλο από απόρροια της παγκόσμιας κρίσης. Και την πληρώνουν οι ασθενέστεροι. Εμφανίζεσαι ως ασθενέστερος για εσωτερική κατανάλωση; (βλέπε Παπανδρέου) Ε περίμενε να σε φάνε οι έξω.

Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι τόσο απλά. Μην τρέχετε πέρα δώθε σαν τα ποντίκια που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το πλοίο που βουλιάζει. Απλά συνετίστε τον καπετάνιο.

3 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Λαοί…., που ‘’Μοίρες’’ έφτυσαν….!

…..Λάφυρα των Αρχόντων
και λεία Εξουσίας….,
σε Ψέμα Καθεστώτων
λαοί της τυραννίας….!

Λουλούδια που δεν τ’ άφησαν ν’ ανθίσουν
κι έχουν τα άνθια τους λουλούδια μαραμένα….,
βροχές που δεν τα πότισαν
κι ήλιος που δεν τα ζέστανε….,
λαοί…., που ‘’Μοίρες’’ έφτυσαν….!

Διαβόλου οι αλήτες….,
«Θεού ελέω»…., τάχα….,
σιχτίρ, βρωμο’’προφήτες’’….,
σιχτίρ και οι στα Βάθρα….!.....

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Jim Slip είπε...

Σαχλαμάρες. Συγκριτικά με το ΑΕΠ έχουμε και το μεγαλύτερο χρέος, και το μεγαλύτερο έλλειμμα στην ευρωζώνη. Το οτι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική υπερχρεωμένη χώρα της Δύσης είναι αλήθεια, αλλά είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι οτι οι άλλες χώρες αντιμετώπισαν τραπεζική κρίση και αύξησαν το χρέος τους σώζωντας τις τράπεζες και χρηματόδοτώντας την πραγματική οικονομία για να αντιμετωπίσουν το πιστωτικό έμφραγμα (stimulus plans). Αντίθετα, η Ελλάδα αντιμετώπισε αποκλειστικά και μόνο προβλήματα δομικά της οικονομίας της που θα αντιμετώπιζε έτσι κι αλλιώς, γιατί όλες οι "ήπιες προσαρμογές" που επιχειρήθηκαν στο παρελθόν ήταν μια τρύπα στο νερό (βλέπε κυβέρνηση ΝΔ 2004 - 2009)

Vassilis είπε...

Μάλλον ΕΣΥ λες Σαχλαμάρες. Υπάρχουν χώρες στην Ευρωζώνη όπως η Ιρλανδία που έχουν 230% χρέος. Υπάρχουν χώρες που έχουν 13% και 14% έλλειμμα.

Όταν ο Σημίτης χρέωνε τις επόμενες γενεές παίρνοντας το 2001 δάνεια με αποπληρωμή το 2009 δεν σε είδα να μιλάς!!!

Ε λοιπόν, εσύ δεν λες καμία αλήθεια. Απλά σε έχει πανικοβάλει η άχρηστη και λαϊκίστικη κυβέρνησή μας.