Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2010

Ποδήλατα και μετακίνηση με το τρένο...

Μετά την δοκιμαστική περίοδο όπου επιτρεπόταν όλες τις ώρες η μετακίνηση ποδηλάτων με το τρένο, το μέτρο μπαίνει σε μόνιμη εφαρμογή.

Υπάρχουν όμως μερικά προβλήματα.

1ον) επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα ανά συρμό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ανάλογα με τον σταθμό επιβίβασης να περιμένεις πολύ ώρα για να μπεις σε τρένο.
2ον) οι θέσεις που μπαίνουν τα ποδήλατα είναι και για τους κανονικούς επιβάτες και φυσικά αυτοί δεν κάνουν στην άκρη όταν το τρένο έχει κόσμο για να μπουν οι ποδηλάτες με τα ποδήλατα.
3ον) απαγορεύεται η χρήση των ασανσέρ και των κυλιόμενων για την μεταφορά των ποδηλάτων... πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάνε σε κάποιους σταθμούς από ψηλές σκάλες... πράγμα ποιο επικίνδυνο από την χρήση των κυλιόμενων ή των ασανσέρ. Μάλιστα σε σταθμούς όπου η πρόσβαση στις σκάλες είναι δύσκολη για ποδηλάτες ή έχουν πολλές στροφές θα είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση στις αποβάθρες. Επίσης, καλά εγώ που είμαι 37 και μπορώ να ανεβάσω το ποδήλατο από τις σκάλες. Αν όμως κάποιος είναι 65 τι θα κάνει; Να μην πάρει ποδήλατο θα μου πείτε... Μα δεν είναι λογική αυτή...

Μήπως να το ξανασκεφτούν; Εγώ θα πρότεινα μάλιστα να βάλουν ένα ακόμα βαγόνι ως σκευοφόρο όπως είχαν παλιά τα τρένα. Έτσι και θα εξυπηρετείται ο κόσμος καλύτερα και θα υπάρχουν περισσότερες θέσεις για ποδήλατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: