Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2010

Είναι βλάκες; Απόδειξη!!!

Το μέτρο των αποδείξεων αρχικά είναι σωστό. Πρέπει να κόβουμε αποδείξεις. Τώρα όμως προσέξτε τι εξαιρείται:


α) τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτων, ακινήτων, σκαφών, αεροσκαφών κλπ.)

Δηλαδή αν μαζέψω λεφτά να πάρω αυτοκίνητο θα φορολογηθώ δύο φορές!!! Μία γιατί δεν πήρα αποδείξεις για άλλα αγαθά και μία γιατί η αγορά αυτοκινήτου έχει φόρους μέσα!!!


β) λογαριασμοί που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του νοικοκυριού και του πολίτη (δηλαδή ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες σταθερά - κινητά όλων των εταιριών, δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών)

χμ... Καλά... ας πούμε ότι δεν πρέπει να έχουν αφορολόγητο για αυτά. Αλλά υπάρχουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά που εκτός από φαγητό, σχεδόν όλα τους τα λεφτά πάνε εδώ...


γ) αυτών που καταβάλλονται για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο (λεωφορεία, τραίνα, αεροπλάνα κ.λπ).

Εδώ είναι το άκρον άουτον της ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Εγώ δεν έχω αυτοκίνητο. Αν είχα θα μπορούσα να περάσω την βενζίνη στις αποδείξεις μου άνετα. Αν όμως πάω με αεροπλάνο ή ΚΤΕΛ στην Θεσσαλονίκη... δεν μπορώ να το περάσω!!! Τι ανοησία είναι αυτή; Δηλαδή πρέπει να πάρω αυτοκίνητο; Και να πάρω βέβαια... έχουμε το α. Δεν μπορώ να το περάσω. Είναι ή δεν είναι ζώα αυτοί που το σκέφτηκαν; Θα πρέπει δηλαδή να έχω έναν προσωπικό "μολυντή" του περιβάλλοντος για να μπορώ να έχω αποδείξεις;

Τώρα προσέξτε. Ξέρω άτομο με εισόδημα λίγο κάτω από τις 20000 ευρώ. Αυτός λοιπόν δεν έχει αυτοκίνητο. Τα περισσότερα χρήματά του τα δίνει σε κάρτες γιατί χρωστάει και στα απαραίτητα να ζει και να μετακινείται. Επίσης τρώει στους γονείς του. Αυτός λοιπόν θα έχει αύξηση φόρου ή θα πρέπει να πάει να μείνει με τους γονείς του και να αρχίσει να αγοράζει καταναλωτικά αγαθά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: