Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2010

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις γονικές παροχές.

Κατατέθηκε τελικά το νομοσχέδιο για τις γονικές παροχές και ως δια μαγείας έχει χαθεί το υψηλό ή λογικό αφορολόγητο (300.000 ευρώ) που έλεγαν. Το άφησαν στις.... 150.000 ευρώ!!! Ρε τους ψεύτες. Αφήστε που ο φόρος πάει στο 5% για πάνω τον 300.000 και στο 10% για πάνω των 600.000!!! Ναι, καλά διαβάσατε. 5% και 10%.

Ήταν που δεν θα έπλητταν τα μεσαία εισοδήματα!!!

Μεγάλη ακίνητη περιουσία που πρέπει να φορολογηθεί δηλαδή είναι 2 σπίτια και ένα μαγαζί ή 2 χωράφια και ένα σπίτι. Αυτά τα δύο μαζί άνετα ξεπερνάνε όχι μόνο το δεύτερο όριο, αλλά και το τρίτο πολλές φορές. Εξοντωτική φορολογία χωρίς λόγο. Γιατί ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η μεγάλη περιουσία πρέπει να φορολογηθεί βάναυσα (να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα) το 10% σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν εισοδήματα ενός ή δύο ετών για να πληρώσουν την εφορία μεταβίβασης!!! Γιατί κάποιος π.χ. με ετήσιο εισόδημα 120.000 ευρώ (μετά φόρων) δεν είναι δύσκολο να έχει περιουσία 1εκ. ευρώ. Όμως αν την μεταβιβάσει στα παιδιά του θα χρειαστεί να πληρώσει.... 85.000 ευρώ φόρο; Τα έχει ρε παιδιά; Πλάκα μας κάνετε;

Νόμος "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".

Ειδικά το σημείο της αιτιολογικής έκθεσης που μιλάει για την αρχή της αναλογικότητας με βγάζει από τα ρούχα μου:

"Είναι σαφές, ότι με τις διατάξεις της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., ιδίως με το ν. 3634/2008, οι παραπάνω βασικές αρχές, που έχουν θεμέλιο συνταγματικό, εξοβελίστηκαν, με αποτέλεσμα να συντρέχει η ίδια φορολογική επιβάρυνση για όλα τα κοινωνικά στρώματα, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας."

Τι λέτε ρε!!! Από πότε το ποσοστό δεν είναι αναλογικό; Και από πότε το 5% και το 10% είναι "ανάλογο" με το 1%. Η αναλογικότητα ισχύει σε αυτό που πληρώνεις. Όχι στο τι σου... μένει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: