Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών

Πηγή: enet.gr

Στην πρόσφατη ομιλία μου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό είχα προειδοποιήσει την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει βιαστικά σε μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζουν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη.Η Κυβέρνηση δεν άκουσε αυτή την έκκληση. Σήμερα, λοιπόν, στέλνω στον υπουργό Εσωτερικών αναλυτικό υπόμνημα για τους λόγους που η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Στο ίδιο υπόμνημα γίνονται συγκρίσεις με τις ρυθμίσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για να φανεί καθαρά ότι η ΝΔ βρίσκεται εντός ευρωπαϊκής λογικής, ενώ το κυβερνητικό νομοσχέδιο βρίσκεται έξω από κάθε λογική. Για να εξυπηρετεί μόνο προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας. Εμείς που αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών,αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, κατεβαίνουμε με το νομοσχέδιο αυτό, στο πιο «χαλαρό κατώφλι» απ’ όλους! Πηγαίνουμε αντίθετα με τη λογική, αντίθετα προς το συμφέρον μας, αλλά κι αντίθετα από τους υπόλοιπους εταίρους μας...

Είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους.

Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός». Και εκείνο που μετατρέπει το «γεωγραφικό χώρο» σε ενιαία χώρα και τον «τοπικό πληθυσμό» σε λαό είναι η ταυτότητά του.

Δεν μπορεί οι Γάλλοι να ανακαλύπτουν σήμερα τη σημασία και την επικαιρότητα της εθνικής ταυτότητας (ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία τους), δεν μπορεί οι Βρετανοί να ανακαλύπτουν τη «Βρετανικότητα», οι Ισπανοί την «Ισπανικότητα», και εμείς να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την «ελληνικότητα».

  • Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Θα υπερψηφίσουμε, βέβαια, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.
  • Δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.
  • Επίσης δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας μας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας. Για να σηματοδοτήσουμε την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία».
  • Επί πλέον, σε ό,τι αφορά τις επί μέρους ρυθμίσεις, δεσμευόμαστε να νομοθετήσουμε προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες, όπως προβλέπεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Σεβόμαστε, βέβαια, τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Αυτά θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται κι εφ’ όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Προϋπόθεση που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στην ελληνική παιδεία.Αυτό άλλωστε, προβλέπει και η νομοθεσία μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών με διάφορες παραλλαγές.

Θέλουμε την Ελλάδα «κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού». Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την «ημετέρα παιδεία». Αυτό είναι το καλύτερο «αντίδοτο» στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία. Δεν θέλουμε να την κάνουμε «περίκλειστο φρούριο». Αλλά, και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «ξέφραγο αμπέλι».

Σχόλιο vasper: Η δήλωση αυτή παρουσιάζεται στην κατάπτυστη ΠΑΣΟΚική φυλλάδα "Ελευθεροτυπία" με τον απαράδεκτο τίτλο: "Κλείνει το μάτι στο ΛΑΟΣ ο Αντ. Σαμαράς για τους μετανάστες" μετά από ένα υβριστικό άρθρο. Τίποτα για την ουσία με την οποία συμφωνεί η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

3 σχόλια:

Agg3los είπε...

Ο Σμαρας μιλαει πραγματικα γνησια ευρωπαικα ,ενω ο Γαπ κανει το παιχνιδι των ηπα γεμιζοντας την Ευρωπη μουσουλμανους..
η αμερικη ετσι κοροιδευει την ΕΕ ,οτι σε λιγα χρονια θα ειναι μουσουλμανικη!
Ε,θελουν να το κανουν και πραγματικοτητα..
Ο Γαπ ειναι ο Δουρειος ιππος των αμερικανων στην ΕΕ

tsaousa είπε...

Ξεχνάς ότι ο Σαμαράς άνοιξε το 92 τα σύνορα και μπήκαν στην Ελλάδα όλοι οι μετανάστες του κόσμου...
Ωραίος ο Σαμαράς.
Σας δουλεύει (το κόμμα του εννοώ, τουλάχιστον...) κανονικά.
Σας πουλάει και σας αγοράζει πανεύκολα.
Αυτό δείχνει η μέχρι τώρα πορεία του.
Ό,τι γουστάρει κάνει, και σας το παίζει και μάγκας μετά.
Ωραίο αρχηγό βρήκατε.
Θα πάμε μπροστά και μ΄ αυτόν.

(πίστεψε με, θα ήθελα πολύ η Ν.Δ. να ηγείται από κάποιον σπουδαίο πολιτικό).

Vassilis είπε...

!!! Ναι.. ο Σαμαράς είναι ο ηγέτης του κόσμου.. Διέλυσε την Γιουκοσλαβία και άνοιξε τα σύνορα με μια χώρα που δεν είχαμε πλέον εμπόλεμη κατάσταση μαζί της!!! (ξέρεις εκείνες τις τεράστιες πόρτες που υπάρχουν στα σύνορα; Ε αυτός τις άνοιξε!!!)

Όσο για το "σπουδαίο πολιτικό", εγώ θα το ήθελα για το ΠΑΣΟΚ. Δεν πειράζει.. περαστικά μας!!!

Αλλάξτε τώρα το νομοσχέδιο όπως σας λέμε και αφήστε τα έξυπνα.