Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

ΚΚΕ και Πραγματικότητα: Ασύμβατα

Διαβάζω σήμερα στον Ριζοσπάστη: "Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Εγχώρια αγροτική παραγωγή για τις διατροφικές ανάγκες του λαού".

Έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα εκεί στο ΚΚΕ; Η Ελλάδα δεν παράγει ούτε το 1/10 αυτών που χρειάζεται για τροφή ο... λαός. Και οι αγρότες δεν κάνουν κινητοποιήσεις για άλλο λόγο πλην των επιδοτήσεων για άχρηστες ή αδιάθετες καλλιέργειες.

Στο ΚΚΕ τα έχουν βάλει ξανά με τον καπιταλισμό χωρίς να καταλαβαίνουν ότι οι αγρότες για... καπιταλισμό κάνουν τις κινητοποιήσεις.

3 σχόλια:

Antilogos είπε...

Το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης ασχολούνται μόνο με "Πολεμικά Ανακοινωθέντα" !!!
Δεν αστειεύομαι ...
Διάβαζε στο blog μου την καθημερινή ανάρτησή "Ω Τι Τύπος" και θα το διαπιστώσεις μόνος.
Κοιμούνται - Ξυπνάνε στο μυαλό τους είναι "Πόλεμος"...
http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_2213.html

γαμώσταυρος είπε...

Σχετικά άσχετο!
ΒΟΥΛΗ

http://gamostavros.blogspot.com/

macgiorgosgr είπε...

Όταν καταλάβεις πώς δουλεύει η GATT και προς ποιανού το όφελος, γράψε κάτι. Όπως φαίνεται δεν έχεις ιδέα από ξεκλήρισμα αγροτιάς, μείωση τιμών αγροτικών προϊόντων, επιβολή πλαφόν στις επιδοτήσεις, πριμοδότηση συγκεκριμένων προϊόντων κτλ. κτλ.
Το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Όταν το αγροτικό ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 45 εκ. δολάρια το 80 και μέσα σε πέντε χρόνια έγινε ελλειματικό λόγω της παραπέρα πρόσδεσης στο άρμα της ΕΟΚ, ενώ από το Μάαστριχτ και μετά μετράμε δισεκατομμύρια μείον, δείχνει τί σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση για τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή. Η Ελλάδα έχει όχι μόνο την ικανότητα να αυτοσυντηρηθεί, αλλά και να αποτελεί εξαγωγό χώρα.
Πάρε τώρα τα χαιρετίσματα του προέδρου σου και άντε στην τοπική σου να τους πεις που έγραψες για το ΚΚΕ.