Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

Μείωση μισθών βουλευτών... εξεταστικές και πρόστιμα.

Είχε πει ο φανταστικός Πρωθυπουργός μας ότι θα μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών κατά... 50%. Τότε όλες οι ΠΑΣΟΚικές εφημερίδες το έκαναν σημαία με πρωτοσέλιδα για την φανταστική ιδέα του φανταστικού Πρωθυπουργού μας.

Τελικά;

Με την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 2/4431 και ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2010, ο υπουργός οικονομικών αποφάσισε ότι:

Μειώνουμε στον εκτελούμενο προϋπολογισμό τις πιστώσεις όλων των φορέων και ειδικών φορέων του τακτικού προϋπολογισμού κατά 10%, εκτός των πιστώσεων του Ε.Φ. 03-100 (Βουλή των Ελλήνων) και των πιστώσεων των υποκατηγοριών:
0100 «Προεδρική χορηγία, βουλευτικές αποζημιώσεις κλπ»,
0200 «Αμοιβές πολιτικών υπαλλήλων»,
0300 «Αμοιβές υπαλλήλων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ και ειδικών κατηγοριών»,
0400 «Αμοιβές στρατιωτικών γενικά, οργάνων ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ και Αγροφυλακής»,
0600 «Συντάξεις δημοσίων λειτουργών»,
6100 «Τόκοι δημοσίου χρέους»,
6200 «Χρεολύσια δημοσίου χρέους»,
6300 «Δαπάνες δημοσίου χρέους»


Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν βγει και κονδύλια για τις εξεταστικές επιτροπές όπως αυτή του Βατοπεδίου που θα μας στοιχίσει το φανταστικό ποσό του... 1,7 Εκατομμυρίων Ευρώ.

ΟΜΩΣ για να μην μείνει ο κόσμος παραπονεμένος τι έκαναν; "Αποκάλυψαν" χτες την μη είσπραξη προστίμου 5,5 ΔΙΣ ευρώ από την Ακρόπολης χρηματιστηριακή. Άσχετο αν είναι αδύνατο να πληρωθεί ένα τέτοιο ποσό ή έστω και το 1/1000 αυτού από μια εταιρία που δεν έχει ούτε κατά διάνυα αυτά τα ποσά... αλλά λέμε τώρα...

3 σχόλια:

Antilogos είπε...

Αν οι πολίτες δεν απαιτήσουν την ΜΕΙΩΣΗ των βουλευτών στο χαμηλό όριο που προβλέπει το σύνταγμα (200) καθώς και ΠΛΑΦΟΝ στα έξοδα της Βουλής δεν υπάρχει σωτηρία...

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα άκουσε ο Καραμανλής έτσι θα τα ακούσει και αυτός, μήν νομίζεις οτι υπάρχει περίπτωση να του χαριστούμε.
Πραγματικά δέν ξεκίνησε καθόλου καλά.

Vassilis είπε...

Ο Καραμανλής όμως είχε μειώσει τον προϋπολογισμό της βουλής κατά 15% από το 2008. Μάλιστα παρέδωσαν και 1 εκ. ευρώ περίσσευμα το 2008... για πρώτη φορά στην ιστορία της βουλής!!!