Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

Ακούστε την κοινωνία κύριε Σαμαρά.

Αυτές τις μέρες πλανάται στον αέρα ένα ψευτοδίλημμα. Θα πρέπει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο σχετικά με την απόδοση Ιθαγένειας και να ταχθεί με όσους ζητούν δημοψήφισμα, ή να το παίξει πολιτικά ορθός και να διαφωνήσει μόνο σε επιμέρους θέματα;

Προσωπική μου άποψη; Το θέμα αυτό δεν υφίσταται. Το μεταναστευτικό είναι πολύ σοβαρό θέμα και η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει την κοινωνία και την αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση οφείλει να ακούσει την κοινωνία και να ασκήσει σοβαρή και υπεύθυνη κριτική, καθώς και να παρουσιάσει μια υπεύθυνη και ολοκληρωμένη άποψη.

Αργότερα σήμερα θα παρουσιάσω και την άποψη που διαμορφώσαμε ως αδέσμευτοι bloggers και θα παρακαλέσω κυβέρνηση και αντιπολίτευση να την διαβάσουν και να την πάρουν στα σοβαρά.

Όπως έχω πει και παλαιότερα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό με φόβο, ούτε με πρόχειρες λύσεις χωρίς σκέψη, όπως αυτή που προτείνει η σημερινή κυβέρνηση. Ο φόβος μην χαρακτηριστούμε ρατσιστές ή ξενοφοβικοί γιατί διαφωνούμε με την προτεινόμενη λύση είναι ακριβώς αυτό στο οποίο ποντάρουν όσοι επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.

Η αλήθεια είναι ότι η μετανάστευση είναι υπαρκτό πρόβλημα και οι μετανάστες πρέπει να μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία μας. Αυτή η ένταξη όμως δεν πρέπει να σημαίνει και αλλοίωση της κοινωνίας μας. Όσοι δεν δέχονται την πολιτισμική ταυτότητα του Έλληνα και του Ευρωπαίου δεν θα πρέπει να εντάσσονται.

Τα προβλήματα ένταξης είναι συγκεκριμένα. Δεν είναι γενικά και αόριστα. Έχουν να κάνουν με συγκεκριμένους πολιτισμούς και άτομα που αρνούνται κατηγορηματικά να αλλάξουν κάποιες συνήθειές τους, που για κάθε σκεπτόμενο Ευρωπαίο είναι βάρβαρες. Αυτές οι συνήθειες λοιπόν δεν μπορούν να έρθουν και να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας μας. Δεν με ενοχλεί αν κάποιος πιστεύει στον Αλάχ, αλλά με ενοχλεί να θέλει να επιβάλει δια ροπάλου και μαστιγίου την αυστηρή τήρηση βάρβαρων εθίμων στους ομογενείς του.

Πόσο εύκολα θα δεχόντουσαν π.χ. οι φιλοζωικές οργανώσεις κύμα μεταναστών από τις Φιλιππίνες που θα απαιτούσαν να τους δοθεί το δικαίωμα να τρώνε αδέσποτους σκύλους; Γιατί να δεχτούμε λοιπόν την αγελοποίηση και τον εξευτελισμό γυναικών με την επιβολή μπούρκας και κλειτοριδεκτομής; Η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια αξίζει λιγότερο από το δικαίωμα του... αδέσποτου σκύλου;

Ενσωμάτωση λοιπόν στην Ελληνική κοινωνία θα πρέπει να σημαίνει και αποδοχή του δικού μας πολιτισμού. Όχι απλά δικαίωμα ψήφου.

Αυτό είναι κύριε Σαμαρά που πρέπει να αναδείξετε. Αυτό απαιτεί η Ελληνική κοινωνία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To θέμα δέν είναι κομματικό, και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δέν θέλουν Έλληνες τους σκυλομούρηδες άσχετα με το τί κάνει ο αρχηγός τους.

Vassilis είπε...

Επειδή λοιπόν ΔΕΝ είναι κομματικό, πρέπει να το συζητήσουν σοβαρά. Στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να το κάνουν αν δεν τους σπρώξει σε αυτό η αντιπολίτευση όμως.