Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

Πρόγραμμα 100 ημερών...

Το ΠΑΣΟΚ είχε πρόγραμμα για τις πρώτες 100 ημέρες; Αν ναι τι ακριβώς ήταν αυτό το πρόγραμμα;

Σύμφωνα με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμα ήταν αυτό:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσίασε εκτενώς ένα άμεσο σχέδιο 100 πρώτων ημερών.

Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.
Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.
Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του παρουσίασε επίσης τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη νέα Βουλή προς ψήφιση:

1o νομοσχέδιο. Στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και αναδιανομή.

2o νομοσχέδιο. Προστασία του δανειολήπτη και καταπολέμηση της ακρίβειας.

3o νομοσχέδιο. Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων - ρευστότητα στην οικονομία.

4o νομοσχέδιο. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και προώθηση των επενδύσεων.

5o νομοσχέδιο. Άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.

100 ημέρες μετά τι ακριβώς έχει κάνει; Αναδιανομή... 1 ΔΙΣ με έκτακτη εισφορά και... τίποτε άλλο. Μόνο βιάζεται να δώσει ψήφο σε μετανάστες και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο καθώς και τις περιφέρειες/δήμους ώστε να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία.

Θυμάστε την βίβλο αναξιοπιστίας που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Σήμερα, μετά από 100 ημέρες ΠΑΣΟΚ έχουμε... εγκυκλοπαίδεια ολόκληρη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: