Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2010

Δίνεις χρήματα στο παιδί σου για να ξεκινήσει νέα ζωή; Φέρε 10% ΤΩΡΑ...

Πηγή: Politis.gr

Φοροκαταιγίδα επί δικαίων και αδίκων πλήττει την χώρα μας. Φορολογούν ακόμα και μια απλή δωρεά από γονείς προς τα τέκνα τους. Συγκεκριμένα χθες-υπό μορφή σχεδίου νόμου- κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την φορολογία των γονικών παροχών, ποτών και τσιγάρων που απέσυρε την περασμένη Τετάρτη, μετά τη γενική κατακραυγή, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε με τη διαδικασία τουκατεπείγοντος , πράγμα που σημαίνει ότι θα συγκληθεί άμεσα –το πιθανότερο την Δευτέρα– η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προκειμένου να συζητηθεί.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε μια συνεδρίαση, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος. Με τη συμπλήρωση δεκαώρου η συζήτηση κηρύσσεται…περαιωμένη.., σε οποιοδήποτε στάδιο κι αν βρίσκεται και διεξάγεται ψηφοφορία.

Έτσι γρήγορα και απλά-αλλά σίγουρα όχι δημοκρατικά – ο Φορολογικός «πέλεκυς» θα πέσει επί δικαίων και αδίκων.
Το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων φορομπηχτικών διατάξεων εμπεριέχει και την κατάργηση τουαφορολόγητου ορίου για τις δωρεές και τις κληρονομιές χρηματικών ποσών.

Με αυτόν τον τρόπο, ο δωρεοδόχος ή κληρονόμος χρηματικών ποσών, θα πληρώνει πλέον φόρο με συντελεστή 10% …ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ.

Μέχρι σήμερα ίσχυε το (λογικό) αφορολόγητο ποσό των 95.000€ που είχε εισάγει με νομοσχέδιο της η ΝΔ. Αυτές οι δωρεές (ή κληρονομιές) και μέχρι αυτού του ποσού αφορούσαν το 89% των δωρεών που γίνονταν μεταξύ γονέων και παιδιών , προκειμένου τα τελευταία να ξεκινήσουν την νέα ζωή τους.
Έρχεται λοιπόν σήμερα η φοροκαταιγίδα από την νέα κυβέρνηση και καταργεί αυτό το κοινωνικά δίκαιο αφορολόγητο ποσό , απαιτώντας φόρο 10% …από το πρώτο ευρώ.

Πρόκειται για χρήματα που οι γονείς πάλεψαν μια ολόκληρη ζωή για να αποταμιεύσουν και ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ σκληρά ( και άδικα πολλές φορές), στην προσπάθεια τους να δώσουν μια ανάσα στα παιδιά τους στο νέο αυτόνομο ξεκίνημα τους.

Εάν τυχών δε, αυτές οι δωρεές προέρχονται από κάποιον συγγενή δεύτερου βαθμού (αδέλφια, παππούδες-γιαγιάδες) τότε θα φορολογούνται με …20% από το πρώτο ευρώ!
Πρόκειται για τον πλέον άδικο κοινωνικά φόρο που ως δαμόκλειος σπάθη επικρέμαται επί κάθε ξεκινήματος μιας νέας αυτόνομης ζωής κάθε νέου και νέας αυτής της χώρας.

Ο σχεδιασμός του ΠαΣοΚ προβλέπει , όπως έχω ξανα-αναφέρει, εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2011. Με τέτοια όμως νομοσχέδια που αποπνέουν ευδιάκριτα πλέον τον αντικοινωνικό χαρακτήρα τους (ΚΑΙ Αντισυνταγματικό, αλλά σ`αυτό θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο μου), θεωρώ ότι θα… επισπευσθούν σε δραματικό σημείο, αφού ήδη ο στενός πυρήνας του κ. Παπανδρέου ψάχνει … «αφορμές»… για εκλογέςεντός του 2010.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

¨ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΠΑΣΟΚΙΚΈς ΑΛΗΤΕΊΕς ΧΩΡΊς ΚΑΝΈΝΑ ΣΤΟΧΟ.

Ανώνυμος είπε...

απλώς θα τους γράψεις κανονικά και δεν θα δηλώσεις τίποτα όπως κάνει η πλειοψηφία του κόσμου ...