Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2009

Δεν είναι καλά που θα μου φορτώσουν εμένα δουλειά δημοσίου τεμπέλη...

Το σενάριο απλό. Είναι αρχές του 2011 και ετοιμαζόμαστε να υποβάλουμε τις δηλώσεις μας ηλεκτρονικά στην εφορία. Από τα 25 άτομα στον στενό οικογενειακό κύκλο, οι 8 έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, εκ των οποίων οι 4 έχουμε γνώσεις πάνω από το να πατάμε links στο google, ενώ από αυτούς οι 2 έχουμε κάποια ταχύτητα στην πληκτρολόγηση, και μόνο εγώ έχω κάνει οποιαδήποτε δουλειά με το δημόσιο, ηλεκτρονικά.

Τι λέτε ρε [αυτολογοκρισία] εκεί στο ΥΠΟΙΚ που θα κάτσω να δημιουργήσω ή να ρυθμίσω 24 λογαριασμούς για να κάτσω μετά να γράψω μία-μία, χιλιάδες αποδείξεις με ΑΦΜ, Ποσό και ημερομηνία...!!! Θα μου πληρώσετε το μεροκάματο για κάθε μέρα που θα χάσω; Η μήπως θα πρέπει να περιμένουμε σε ουρές στο ΚΕΠ ή να πληρώσουμε λογιστή για αυτήν την δουλειά;

Το συγκεκριμένο μέτρο με τις αποδείξεις είναι απλά γελοίο.

Θέλετε να το κάνετε; Κάντε το αλλά αλλιώς. Συνδέστε τις ταμειακές μηχανές με το ΥΠΟΙΚ και κάντε τις διασταυρώσεις ηλεκτρονικά. Αλλάξτε τον τρόπο εκτύπωσης ΟΛΩΝ των αποδείξεων ώστε να περιέχουν έναν εύκολο ηλεκτρονικό τρόπο αναγνώρισης των στοιχείων αυτών (με barcode π.χ.) έτσι ώστε η καταχώρηση με τις δηλώσεις να είναι απλά θέμα ανάγνωσης με reader από τις υπηρεσίες σας.

Και που είστε... δεν πειράζει αν δεν γίνει σε 100 μέρες. Περιμένουμε και ένα χρόνο ακόμα για αλλαγές που δεν έχουν γίνει τα τελευταία.. 200 χρόνια!!!

1 σχόλιο:

aggelos είπε...

" Συνδέστε τις ταμειακές μηχανές με το ΥΠΟΙΚ και κάντε τις διασταυρώσεις ηλεκτρονικά. "

αυτο σχεδιαζε η ΝΔ..το πασοκ το σταματησε?