Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2009

Προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο ή σχέδιο;

Αποδείξεις για όλα εκτός από τα αναγκαία; Μα είναι δυνατόν; Και όμως...

Το ΠΑΣΟΚ σκεπτόμενο πως να αυξήσει τα έσοδα από φορολόγηση αποφάσισε να καταργήσει το αφορολόγητο και να το συνδέσει με τις αποδείξεις. Σωστό. Όχι όμως όλες τις αποδείξεις, αλλά μόνο τις καταναλωτικές. Οπότε λάθος!!!

Τι σημαίνει αυτό; Απλά ότι μια οικογένεια που τα βγάζει πέρα ίσα ίσα και το 90% του εισοδήματός της πάει σε τρόφιμα και ρεύμα/νερό/τηλέφωνο, δεν θα μπορεί να έχει αρκετές αποδείξεις για να διατηρήσει το αφορολόγητο. Αντίθετα όσοι του περισσεύουν αρκετά χρήματα και κάνουν καταναλωτικές αγορές... το διατηρούν!!!

Οπότε ή μεγάλη προχειρότητα τους διακρίνει (είχαν σχέδιο!!!) ή το σχέδιό τους είναι να φορολογήσουν μέχρι θανάτου τους φτωχότερους!!! Υπάρχει βέβαια και η τρίτη πιθανότητα, να είναι απλά ηλίθιοι και να μην ξέρουν τι κάνουν.

3 σχόλια:

aggelos είπε...

ακουτε τι θα κανουν?θα ριξουν λενε τα τελη ,ή θα τα κανουν δικαιοτερα μετα ,αλλα θα αυξησουν παλι τα καυσιμα!οτι τους ειπε ο Σαμαρας να μην κανουν δηλαδη..

aggelos είπε...

για να καλυψουν τα λεφτα που χανουν με τις πινακιδες που κατατιθενται θα ανεβασουν τη βενζινη!

Deneb είπε...

Ειναι ηλίθιοι, βλάκες και ανίκανοι.
Αν θέλανε πραγματικά να σώσουν την οικονομίσ θα σταματούσαν αυτό το πανηγύρι με τους φόρους.
Κάθε μέρα ακούμε για φόρους. Δεν καταλαβαίνουν ότι αν προσπαθήσουν να πάρουν από τον κόσμο, τους καρπούς του κόπου του, αυτός θα αντιδράσει και θα προσπαθήσει να τους κρύψει; Να κάνει φοροδιαφυγή;
Το κράτος όπως το έχουν καταντήσει, ο κόσμος το βλέπει εχθρικά και δεν έχει καμιά διάθεση να πληρώσει τίποτα για αυτό. Διότι ξέρει πως ό,τι και να προσφέρει κάποια λιγούρια θα το καταβροχθήσουν.
Εχει καταντήσει χειρότερο και από την εποχή της τουρκοκρατίας όπου ο κόσμος πλήρωνε ως φόρο τη "δεκάτη" το 10% από το εισόδημά του. Τώρα πληρώνει περισσότερο από 60% σε διάφορους έμμεσους και άμεσους φόρους και θέλουν και άλλο;
Είναι απλό. Αν θέλουν πραγματικά να σώσουν την οικονομία, να σταματήσουν τις λαμογιές και τη μάσα, και να καταργήσουν όλους τους φόρους εκτός από το ΦΠΑ. Τους είναι αρκετό. Η οθομανική αυτοκρατορια έπερνε 10% και της έφτανε. Το Ελληνικό δημόσιο αν παίρνει 19% από το ΦΠΑ δεν του φτάνει;
Πόσα θέλουν πιά να φάνε οι άχρηστοι. Τρώνε περισσότερα και από τους αυτοκράτορες και δεν τους φτάνουν;